SKula 31.03.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 no to mamy wiosnę pełną gębą !! zamiast ciepła , słońca i radości nastała zawiejka , zadymka i zamiećka !!! Świąteczna Niedziela - proszę bardzo : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.04.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 śnieżyca przeszła w nocy niesamowita 25 cm świeżego , mokrego i lepiącego się śniegu dało się we znaki szczególnie drzewom pomimo tego że późnym wieczorem otrzepywałem gałęzie ze śniegu , natura połamała je najbardziej ucierpiała największa sosna i nie wiem czy nie trzeba będzie jej ściąć ... zrobię później zdjęcia miejsc po "wyrwanych" gałęziach i poradzę się Was nie wiem czy jak będzie dużym drzewem - te właśnie miejsca nie będą osłabione i nie spowodują złamania np przy silnym wietrze a na razie taki u mnie śmigus dyngus : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.04.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 i jeszcze ciąg dalszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.04.2013 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 staropolskim obyczajem w Śmigus-Dyngus zrobiliśmy sobie........ I G L O O !!!!!!11:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.04.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Ale Extra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 01.04.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 A czemu takie małe? My zaszaleliśmy - nasze miało 2m wysokości. Jak świętować to na całego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.04.2013 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 A czemu takie małe? szacun za budowlę !! ja poszedłem bardziej wgłąb niż wzwyż 2 metry na długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.04.2013 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 normalnie...."załamka, koleś..." Zima nastała i chyba trzeba się zacząć zastanawiać gdzie i jak postawić jakąś ogrzewaną szklarenkę bo to i warzywka można by hodować i z roślinnością zieloną po-obcować zresztą można zrobić podział na część warzywną i rekreacyjną tu grządki a tam leżak i palma pół roku Zimy to przegięcie a Wy jakie macie pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.04.2013 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 a tak poważnie to żarty się powoli kończą , albo już się dawno skończyły dla hodowców nowalijek , no i roślin takie szkółki czy hodowcy już od dobrego miesiąca mogliby sprzedawać wiadomo dziś już że sezon będzie dużo krótszy i pewnie co za tym idzie ceny będą wyższea kto za to zapłaci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Pan, pani płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.04.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 No dobra, dzisiaj miła pogodynka oznajmiła, że jeszcze "TYLKO" 3 tygodnie i będziemy mieli ciepło. Jak na majówkę będzie leżał śnieg, to ja się zakopuję i zapadam w zimowy sen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.04.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Pan, pani płaci. trochę mam dość tego, że gdzie się człowiek nie odwróci , to wszędzie tylko kasę wyciągają teraz nawet pogoda się zmówiła czy co?? a tak poważnie , to sama musisz przyznać że sezon powinien trwać już na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 05.04.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 dobre wieści, przed nami ostatni wiosenno-zimowy weekend, a od czwartku ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 05.04.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 a od czwartku ciepło skąd takie wieści ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 05.04.2013 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 a teraz mam pytanie ostatnie śnieżyce połamały mi sosnę to drzewo ma jakiegoś pecha , bo co większy śnieg to pozbawia je kolejnych gałęzi i to tak pechowo że nie są one łamane , a wręcz wyrwane z pnia tworząc prawdziwą dziurę mam pytanie : czy w przyszłości miejsca te się zabliźnia ? czy będą miejscami newralgicznymi i osłabionymi w tym drugim przypadku dorosłe drzewo narażone będzie na złamania a rośnie nie daleko budynku trzeba je ściąć czy takie uszkodzenia nie będą później groźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 05.04.2013 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 dobre wieści,,,,,,,,,,,,,,,,,,,/QUOTE] masz swoje ciepło ! tak było dzisiaj u mnie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 05.04.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 a teraz mam pytanie ostatnie śnieżyce połamały mi sosnę ...itd A jak szeroka i głęboka jest rana? Na zdjęciach niestety niewiele widać i choć wydaje mi się, że drewno nie wygląda zdrowo, to może to być złudzenie spowodowane złą jakością zdjęć. Sprawdzić też trzeba, czy w drewnie nie drążą korytarzy mrówki (zdarza się wcale nierzadko) Prawidłowe cięcie sosen wygląda tak: http://www.nrs.fs.fed.us/fmg/nfmg/img/silv/pruning_il.jpg http://www.nrs.fs.fed.us/fmg/nfmg/rp/silv/established/p4_prune.html więc, niestety, drzewo może mieć problem z zabliźnieniem takiej rany - mogą wdać się choroby. Obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.04.2013 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 rana jest dosyć głęboka i ma kilka cm dzisiaj zrobię lepsze zdjęcia i dokładnie obejrzę drzewo obrazek pokazuje jak powinno wyglądać cięcie, ale u mnie nastąpiło złamanie pod wpływem ciężkiego śniegudosłownie wygląda to tak jakby wyrwać powiedzmy rękę ze stawu barkowego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.04.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 "rana" ma kilkanaście cm głębokości i w tej chwili nie widać nic poza porozrywanymi włóknami drewna obejrzałem dokładnie ją i wyrwany fragment gałęzi no ale może nie wiem jakich szukać szkodników - mrówek nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.04.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 problem z drzewem to poważna sprawa ale będąc dziś w sklepie znaleźliśmy przypadkowo wspaniałe donice , które znajdą miejsce przed frontowymi drzwiami tak kolor - szaro - grafitowy , jak i wielkość - są dosyć duże - bo ok 50 cm wysokości - odpowiadało to naszym oczekiwaniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts