ms. 29.10.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 mam prośbę - może ktoś w okolicy Wawki widział w jakimś centrum pragnię syberyjską Latem kupiłam pragnię w szkółce w Żabieńcu. Nie pamiętam ile płaciłam za sadzonki. W Żabieńcu stoły z bylinami są po lewej stronie wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Latem kupiłam pragnię w szkółce w Żabieńcu. Nie pamiętam ile płaciłam za sadzonki. W Żabieńcu stoły z bylinami są po lewej stronie wejścia. dzięki wielkie ! dobrze kojarzę Żabieniec? - za Piasecznem , po prawej stronie w drodze na Górę Kalwarię? a bodajże jeszcze przed skrętem na Zalesie strasznie dawno nie byłem w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 dzisiaj korzystając z wolnego dnia solidnie przygotowałem ogród do zimy co prawda jeszcze nie spuściłem wody z systemu nawadniającego - bo wykorzystuję go co kilka dni brak opadów powoduje suszę - a rośliny zimozielone potrzebują wody tak więc było grabienie liści - już prawie ich koniec - nie wiele pozostało ich na drzewach koszenie trawnika - może już ostatnie sprzątanie wgłębnika - i plany jego dokończenia na wiosnę - podest z bali lub kamieni , oświetlenie , nowe miejsce na ognisko z wiosennych prac - tych zaplanowanych - pozostaje położenie kostki w drewutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 tak dzisiaj to wszystko wyglądało : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 mam prośbę - pomóżcie nazwać tą trawę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 i tą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 zapraszam na dalszy ciąg spaceru : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nasz młody - jednoroczny ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 a tak postanowiliśmy zadbać na zewnątrz "szpaler" dereni , pęcherznic no i trawa myślałem że po tej demolce budowlanej nigdy nie uda się w tym miejscu cokolwiek posadzić czy dacie wiarę że wzdłuż ogrodzenia - na całej jego wysokości był usypany wał ziemi wysokości prawie 180 cm?? ja sam tą ziemię wywiozłem taczką na drugą stronę ulicy - tam gdzie teraz sadzę klony tam już nie ma śladu że trafiła tam taka ilość ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ponowię prośbę i pytanie jak najlepiej zabezpieczyć na zimę bukszpany w donicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 podobne pytanie dotyczy rododendrona czy wystarczy okryć go włókniną , czy jeszcze zakopcować liśćmi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 sadziłem jeszcze i sadzę namiętnie hederę wiem że ma ciężko bo przedrzeć się przez wiciokrzew to ciężkie zadanie ale mój pomysł jest taki by ograniczać wzrost wiciokrzewu i zastępować go hederą ten pierwszy bardzo szybko rośnie i pięknie zasłania ogrodzenie sąsiadów ale jednak uroki hedery - zimozielonej - są dużo większe dlatego systematycznie dosadzam i rozmnażam tu na zdjęciu widoczne efekty : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 29.10.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 tak więc było grabienie liści - już prawie ich koniec - nie wiele pozostało ich na drzewach Mi też się wydawało że grabienie liści mamy ku końcowi i przyszedł wiatr i zwalił z lip nasionka. Trawy prawie nie widać spod nich. Jak to teraz usunąć takie bździlowate kulki z flagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 grabie wachlarzowe - na kupkę a potem odkurzaczem ja sobie kiedyś kupiłem odkurzacz ogrodowy do sprzątania kulek styropianowych w Casto z maleńkie pieniadze i ....służy wiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2013 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 tak mnie te rozmowy o trawach nastroiły ,że pomyślałem że może spróbować coś zaaranżować właśnie z nich w tym jeszcze pustym miejscu co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 budy oczywiście nie będzie z lewej strony jest właz do pompy , a pod ścianą - zielona skrzynka z zaworami nawadniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 jest to strona wschodnia , częściowo pod okapem dachu ale nawadnianie nie będzie problemem - mogę tam skierować linię kropelkującą kawałek tan można też dobrze przygotować jeśli chodzi o glebę pytanie - jak skomponować taką rabatę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.10.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 dobrze kojarzę Żabieniec? - za Piasecznem Bardzo dobrze kojarzysz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 życzę Wszystkim spokojnych i pełnych zadumy wędrówek i bezpiecznych powrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts