SKula 01.09.2015 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 wczoraj straszny upał .... po powrocie wieczorem do domu było podlewanie ogrodu.. i kąpiel w basenie ciepła woda , gwiazdy i delikatne , dyskretne oświetlenie ogrodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.09.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 U nas woda w basenie już chłodniejsza, co nie przeszkodziło dzieciarni się kąpać Oświetlenia jeszcze nie mamy, ale za to pierwsze zbiory malin za nami Pyyyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.09.2015 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 U nas woda w basenie już chłodniejsza, co nie przeszkodziło dzieciarni się kąpać Oświetlenia jeszcze nie mamy, ale za to pierwsze zbiory malin za nami Pyyyszne. jak to chłodniejsza??? u mnie 28 stopni i aż się nie chce wychodzić z basenu a malin zazdroszczę i może pomyślę i gdzieś je upchnę u siebie w jakich warunkach one rosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.09.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Nie mierzyłam dokładnie temperatury, ale "na rękę" - chłodnawa Maliny rosną u mnie w skrzyniach, w normalnej ziemi ogrodowej. Z tego co zauważyłam lubią dużo wody. Jak będziesz szukał to polecam odmiany powtarzające owocowanie. Moje krzaczki są bardzo młode (wsadzone u mnie pod koniec czerwca tego roku), natomiast owocują jak zwariowane. Dziś córcia uzbierała całą miseczkę owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2015 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 hahaha ostatnie wpisy o basenie po nim zostało puste miejsce i wspomnienie letniego lenistwa teraz za oknem prawdziwa złota jesień i poranne przymrozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2015 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 ależ pięknie jest za tym oknem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2015 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 i posprzątana - na chwilę ! z liści trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka16076 31.10.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Bardzo ciekawe, stopniowe zmiany ja bym jeszcze na taras albo gdzieś obok dorzuciła parę donic z czymś całorocznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.10.2015 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Bardzo ciekawe, stopniowe zmiany ja bym jeszcze na taras albo gdzieś obok dorzuciła parę donic z czymś całorocznym witaj donice - bardzo dobry pomysł! tylko jest jeden mankament niestety przemarzanie roślin mam dwie donice z przodu domu i coroczny problem z ich zimowaniem "opatulanie" ich styropianem i dębowymi liśćmi to prawdziwe logistyczne wyzwanie a jeszcze jakby ich było więcej .... świetnie by to wyglądało to fakt , ale jest właśnie to ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.11.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Bardzo ciekawe, stopniowe zmiany ja bym jeszcze na taras albo gdzieś obok dorzuciła parę donic z czymś całorocznym a ja bym obsadziła taras dookoła niewysokimi roślinami, teraz jest taki "goły"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek98 17.11.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Coś bardziej kreatywnego to projektant może zaproponować Ja tam nie krytykuję, sam nie mam na tyle wyobraźni przestrzennej, żeby dać sobie radę z aranżacją ogrodu w sposób funkcjonalny i dekoracyjny... Bardzo łatwo zrobić w takim ogrodzie misz-masz, albo pustynię... Brak pomysłów lub ich nadmiar – to główne problemy. Dlatego ja proponowałbym skorzystać z porady projektantów ogrodów i mieć to z głowy. Bo moje metody prób i błedów pochłonęły o wiele więcej pieniędzy, niż sam dekorator ogrodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.11.2015 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Coś bardziej kreatywnego to projektant może zaproponować . Dlatego ja proponowałbym skorzystać z porady projektantów ogrodów i mieć to z głowy. Bo moje metody prób i błedów pochłonęły o wiele więcej pieniędzy, niż sam dekorator ogrodu... coś masz konkretnego na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.12.2015 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Wszystkiego Najlepszego !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 27.12.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 cześć Skula! jestem ciekawa, jak się mają twoje winorośle - kiedyś, jakieś dwa-trzy lata temu dyskutowaliśmy o nich i mieliśmy o ile dobrze pamiętam różne poglądy na temat ich prowadzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.12.2015 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 cześć Skula! jestem ciekawa, jak się mają twoje winorośle - kiedyś, jakieś dwa-trzy lata temu dyskutowaliśmy o nich i mieliśmy o ile dobrze pamiętam różne poglądy na temat ich prowadzenia... witam baaardzo serdecznie:) pomimo tego ,że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o prowadzenie winorośli jakoś udaje mi się co roku zbierać pokaźne plony:) i z roku na rok coraz większe:) jakoś nikt do tej pory nie umiał mnie pouczyć jak prawidłowo i profesjonalnie należałoby je przycinać na wiosnę będę musiał to zrobić , bo planuję dać im nowe podpory i kratki , po których będą mogły się piąć a tak wyglądały grona tej jesieni : a może Ty mi jakoś pomożesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 30.12.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 hej, z przyjemnością podzielę się swoimi doświadczeniami, o ile potrafię.moje winorośle trzymam w ryzach, plon jest na stałym poziomie co do ilości i jakości co roku, krzewy utrzymuję w stałej wielkości - nie chcę, aby weszły mi na dach czy utworzyły splatany gąszcz, a grona muszą być łatwo dostępne bez drabiny.czy wiesz, jaką masz odmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 20.01.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam serdecznie, Przeczytałam chyba cały ten temat i mam wiele pytań Czy temat jest jeszcze aktualny czy został zamknięty wraz z nowym rokiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 20.01.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Zielony ogród, to ja też się chętnie przyłączę do poradnika dotyczącego winorośli.Na wiosnę planujemy wykonać podpory i posadzić 6-7 winogron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 20.01.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Czyli temat żyje? Na początek zapytam o drzewa/krzewy/rośliny które bardzo szybko rosną ,(potrzebuję takich , które dają cień, ponieważ nasza działka jest "goła") , nie są wrażliwe na wysoki poziom wód gruntowych (ok 90cm) i mogłyby jeszcze dawać jakies jadalne owoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 20.01.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Zielony ogród, to ja też się chętnie przyłączę do poradnika dotyczącego winorośli. Na wiosnę planujemy wykonać podpory i posadzić 6-7 winogron. Ja też mam pytanie o winorośl Posadziliśmy w zeszłym roku winogrono, puściło długie pędy po czym późna jesienią zmarzło przy pierwszych przymrozkach Czy jest szansa , że jeszcze coś wybije z ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts