Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzisiaj odbyliśmy długą rodzinną debatę na temat ostatniej frontowej rabaty

wymiana zdań była bardzo burzliwa i emocjonalna , ale to co się udało osiągnąć przerosło moje najśmielsze oczekiwania

w głównej mierze to zasługa mojej Kochanej - buziaki !

a oto Jej graficzna relacja z tej rozmowy :

rabata 2 001.jpg

taak - Robal jest wszędobylski :)

upały wróciły niemożliwe - tak więc oprócz nawadniania wykorzystuję inne metody podlewania

[ATTACH=CONFIG]204408[/ATTACH]

To czasówka, czy z limitem wody? Duży ma zasięg? Ja póki nie zrobię systemu, a to najwcześniej za rok, muszę się czymś poratować. Stanie z wężem po 2 h na dworze zaczyna mnie drażnić, tym bardziej, że więcej odganiam się od much i komarów, niż spokojnie stoję i podlewam.

Polecasz jakiegoś sprawdzonego producenta takich nawodnieniowych akcesoriów?

To czasówka, czy z limitem wody? Duży ma zasięg? Ja póki nie zrobię systemu, a to najwcześniej za rok, muszę się czymś poratować. Stanie z wężem po 2 h na dworze zaczyna mnie drażnić, tym bardziej, że więcej odganiam się od much i komarów, niż spokojnie stoję i podlewam.

Polecasz jakiegoś sprawdzonego producenta takich nawodnieniowych akcesoriów?

To pozostalosc po dawnych czasach . I przdstawiciel pewnej znznej firmy na G .

Zasieg zalezy od cisnienia , ale przy moim 3 daje na jakies 10 m. Jest wygodny bo ustawia sie w nin kat pracy.

Na tej rabacie koparka uszkodzila mi rure i jak przyjechalem za pozno juz bylo na naprawe - lezala juz kostka.

Dlatego stosuje tu takie rozwiazanie.

Brak polskich liter - przepraszam ale pisze z tabletu.

dziś dla odmiany nie będzie o ogrodzie, chociaż część czynności będzie z nim związanych

pomimo upału , a może właśnie dlatego - postanowiłem przygotować na dzisiejszy obiad lekkie i smaczne( ;) ) danie

wędzonego pstrąga

już wczoraj zacząłem przygotowania od kupienia ryby, starannego jej umycia

669.jpg

przygotowania pekli , wg tego przepisu :

672.jpg

670.jpg

peklę trzeba zagotować , a następnie wystudzić i już zimną zalać ryby na 12 h

i pozostawić je oczywiście w chłodnym miejscu

671.jpg

dzisiaj - po 12 h peklowania ryby trzeba dobrze osuszyć - będą sobie wisiały w suszarni aż na ich skórkach utworzy się świecąca powłoczka

suszenie jest bardzo ważne bo wilgotna czy nawet mokra ryba wsadzona do wędzarni - nie uwędzi się a ugotuje

Od razu inaczej wygląda domek. Może to tylko efekt na zdjęciu, ale chyba zrobiłbym coś bardziej masywnego. Może nieco większy profil.

słuchajcie no Wolf ;)

barierki są delikatne i lekkie i takie miały być:)

trochę się ich naszukaliśmy bo mało kto chciał zrobić taki właśnie model - albo ciężkie z nierdzewki za ciężkie pieniądze ,

albo powyginane na wszystkie strony i poskręcane

a i cena naprawdę była przystępna

w porównaniu do nierdzewki 2,5 raza mniej !