SKula 07.08.2013 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 pomidorki jak jabłuszka, bardzo ładne u mnie dopiero niektóre zaczynają owocować, ale nie liczę w tym roku na wielkie zbiory po prostu dobry był materiał wyjściowy obok mamy szkółkę która zajmuje się hodowlą roślin i selekcjonowaniem nasion i to od nich wzięliśmy maleńkie krzaczki - naprawdę warto to będzie reklama jak napiszę co to za firma? no dobra nie napiszę jak ktoś będzie zainteresowany to na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.08.2013 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 upał niemiłosierny - a potem burza i ochłodzenie:) długo oczekiwany moment wczoraj jeszcze przed deszczem - koszenie trawnika i strzyżenie żywopłotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.08.2013 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.08.2013 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 a z dobrych wiadomości to wreszcie umówione roboty z elektrykiem i likwidacja prowizorycznej skrzynki za dwa tygodnie zostanie "uwolniony" teren pod rabatę ! kurcze, długo to trwało - ponad trzy lata !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.08.2013 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 a ! i wczoraj przyjechał zamówiony szklarz i zamontował nam lustra w łazienkach miejscowy , bardzo sympatyczny człowiek i wziął za oba z montażem tyle co za jedno w Casto ! ( bez montażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.08.2013 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 witajcie - pourlopowo ! ale było fajnie .... morze, surfing - jednym słowem szaleństwo ! było też ogrodowo chyba Elfir pisałaś w którymś wątku o hederze i o tym jak rośnie pięknie w pełnym słońcu - a oto dowód : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.08.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 dzisiaj witajcie na dobre po urlopie szkoda jest tym większa ,że niestety ale idzie jesień kurcze jak to wszystko szybko zleciało dopiero co wypatrywaliśmy wiosny i pierwszych słonecznych dni po długiej zimie o tu ? lato ucieka - dni coraz krótsze , liście nabierają kolorów i już spadają jednym słowem - kicha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.08.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 wczoraj wieczorem robiłem opryski na dwuliścienne rośliny pojawiające się na trawniku wczoraj też byliśmy na małych zakupach w nowym ale bardzo blisko nas otwartym centrum ogrodniczym ceny fantastyczne - połowę niższe niż w innych sklepach , a wybór ogromny zachorowałem na formowaną sosnę tylko kasa nas wczoraj powstrzymała ale kupiliśmy parę roślin do zaplanowanego zakątka i powoli zmienia on swoje oblicze jeszcze tylko elektrownia musi odłączyć przewody i będzie można zlikwidować słup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.08.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 a to moje "przedszkole" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 24.08.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Hej, nie kiszą Ci się rośliny w tej szmacie? Widzę, ze otwory przy samych korzeniach masz maciupkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.08.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 dzisiaj popracowaliśmy ostro w ogrodzie i dokończyliśmy zakątek ze źródełkiem zainstalowałem całą maszynerię pod ziemią i obsadziliśmy wszystko roślinami do dokończenia zostało jeszcze w tym miejscu dosłownie kilka szczegółów ale dosyć istotnych bo dwie sosny : jedna kulista i nie wysoka i druga fantazyjnie powyginana ( jedną już mamy a drugiej jeszcze nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.08.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 a wszystko wyszło nam tak : chociaż jak teraz patrzę to zdjęcia zupełnie nie oddają uroku tego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.08.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.08.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 rozpoczęliśmy też rabatę kwaśnolubnych ale nie tylko ale do pokazania będzie po zakończeniu ale muszę powiedzieć ,że dosyć ciekawe połączenia i zestawienia roślin tam się znalazły czy też znajdą na razie kilka migawek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 25.08.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 [ATTACH=CONFIG]208460[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208462[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208464[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]208466[/ATTACH] Przepiękne, to coś w rodzaju nawadniania? Daj więcej szczegółów, bo nie wygląda to jak zamknięty obieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.08.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 mWilQ - to jednak jest obieg zamknięty wykorzystałem do konstrukcji tego oto ogrodowego gadżetu : starą murarską kuwetę powiązaną kratownicę z prętów zbrojeniowych do krawędzi kuwety przykleiłem kołnierz z folii którego zadaniem jest zbieranie rozchlapanej wody - kołnierz jest tak obsypany ziemią że woda spływa do kuwety i na koniec siatka - widoczna na zdjęciu - koloru zielonego o dosyć drobnych oczkach a- zapomniałbym o pompce - zupełnie małej i nie drogiej pompce do oczka wodnego i kawałku rurki którą jest wyprowadzona woda całość jest zasypana żwirem a na nim ustawione są duże kamienie tworzące kaskadę wszystko jest obsadzone roślinkami i obsypane korą to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.08.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 szukałem , szukałem i znalazłem zdjęcia z przygotowań może będą pomocne kasta z doklejonym foliowym kołnierzem : rusztowanie z prętów : i pompka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.08.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 jesień jednak idzie ... dojrzewają owoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 27.08.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Winogronka - palce lizać Na rabatę kwaśnolubną to koniecznie rododendron. To chyba ostatnie zdjęcie. Jaką odmianę wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.08.2013 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Winogronka - palce lizać Na rabatę kwaśnolubną to koniecznie rododendron. To chyba ostatnie zdjęcie. Jaką odmianę wybraliście? RH już jest posadzony - jednak nie mam pojęcia jaka to odmiana- dostałem go w prezencie jakieś 2 lata temu i rósł sobie obok skrzyni z ziołami - czekając na swoje docelowe miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts