Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

Jesteś pewien, że chcesz coś robić na froncie domu? Masz tam już krzewy wokół ogrodzenia i widzę jakieś drzewko w kąciku. Jak dołożysz coś jeszcze to nie będzie za dużo? Jak już się upierasz to ja bym tam dała drzewko - iglaka, które można ubierać na święta.

Co do rabaty z tyłu to na pewno coś efektownego, bo będzie to widać z tarasu. Ja bym tam dała coś mocno pachnącego.

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesteś pewien, że chcesz coś robić na froncie domu? Masz tam już krzewy wokół ogrodzenia i widzę jakieś drzewko w kąciku. Jak dołożysz coś jeszcze to nie będzie za dużo? Jak już się upierasz to ja bym tam dała drzewko - iglaka, które można ubierać na święta.

otóż właśnie nie jestem pewien i stąd moja z Wami rozmowa

co prawda duże przestrzenie trawnika w pewnym sensie nadają charakter ogrodowi - wprowadzając ład i porządek , ale myślałem o wprowadzeniu jeszcze małego akcentu pod oknem - raczej nie w formie dużego drzewa a czegoś szczepionego na pniu - cisów na przykład - czymś podsadzonych

Lepiej? Nie zawsze. Łatwiej? Na pewno.

projektant nie zawsze będzie wiedział co nam w duszy gra;)

a zresztą mieliśmy projektanta wnętrz i przerabialiśmy jego ( Jej ) wizję

inaczej mówiąc - dziękujemy :) - przecież nie ma nic bardziej przyjemnego niż samodzielne tworzenie - no ! z Waszą pomocą

hey ! co taka cisza? wiem , wiem wszyscy zapracowani - a ja mam dziś dzień wolny ;)

idę zaraz do ogrodu - piękne słońce trzeba wykorzystać , trawę skosić - pocieszyć się jeszcze ostatnimi podrygami lata

a,że dziś piątek - już tradycyjnie zapraszam wszystkich na ognisko - dziś może coś ugotujemy w woku

przed koszeniem skoczyliśmy do lasu - korzystając z tego że oboje byliśmy w domu

postanowiliśmy na jakąś godzinkę iść zobaczyć co tam słychać

i......

230 grzybków :)

[ATTACH=CONFIG]210489[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]210490[/ATTACH]

Hehe, układałeś je do zdjęcia? Niezłe zbiory, ja świętuję koniec tygodnia, Wasze zdrówko :)

Zamawiałeś grzybnie, czy na rodzimej ziemi była?

nie nie zamawiałem właśnie grzybni

to rodzima ziemia na której posadziłem barwinka i podsypałem korą - to wszystko

rosną jak wściekłe w tym miejscu

a co do grzybni czytałem wiele sprzecznych zdań na ten temat i dałem sobie spokój

wolę iść do zagajnika;)

dacie wiarę że przez weekend uzbieraliśmy 500 grzybów ??

mamy już zapasy na 2 lata - brak miejsca w zamrażarce ;(

przed koszeniem skoczyliśmy do lasu - korzystając z tego że oboje byliśmy w domu

postanowiliśmy na jakąś godzinkę iść zobaczyć co tam słychać

i......

230 grzybków :)

[ATTACH=CONFIG]210489[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]210490[/ATTACH]

Hej w tym zestawie masz jednego trujaka. Mam nadzieję, że go wyrzuciłeś. 45 z lewej strony od góry.