SKula 17.09.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Czy są u Was jeszcze grzybki w okolicach? grzybki są i to bardzo dużo - gorzej z czasem na zbieranie no i z miejscem na przechowywanie - cała zamrażarka grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Z tego wynika, że moje liczenie było lepsze bo Kolegi coś nie ma. kolega jest tylko zapierniczał w lesie z drzewem mieliśmy ścięte drzewa i pocięte na metrowe kawałki ciąłem je w lesie na pniaki , przewoziłem do domu i tam rąbałem i wiecie co? zadziwia mnie podejście ludzi - naprawdę może jestem naiwny .... podchodzi do nas dziadek , który zbierał sobie grzyby i ma pretensję że pracujemy w niedzielę gdy usłyszał że to jedyny wolny dzień jaki mamy i że ze udało się załatwić samochód itp , że dopiero leśniczy poznakował drewno dziadek się ożywia ...i mówi żeby teraz ścinać jak popadnie największe drzewa - skoro jest papier to na jego konto można nabrać ile się da w samochodzie przykryć to ukradzione tym oznakowanym nie rozumie że tak nie chcemy , że to co mamy ścięte nam wystarczy , że mogliśmy ściąć więcej legalnie .... ja tu czegoś nie rozumiem chyba.... z jednej strony ortodoksyjny katolik a z drugiej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2013 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 zawiało dramaturgią pewnie SKula siedzi w ogrodzie i obrabia grzybki. Przy takiej ilości jest co robić. Ja się skusiłem na grzybobranie, ale w mojej okolicy strasznie mokro, grzybki (w większości maślaki) przegniłe. a i u nas ostatnio zaczęło padać i pewnie koniec maślakowych żniw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2013 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 jak wiecie miałem przejścia z prądem i po 4 latach elektrowni udało się założyć skrzynkę w linii ogrodzenia do tej pory mieliśmy prowizorkę budowlaną i z racji błędów elektrowni mieliśmy na tej prowizorce już normalną taryfę - co jest podobno niespotykane koniec końców udało się wreszcie zainstalować skrzynkę - pozostał jedynie demontaż linii tymczasowej - odłączenie przewodów ze słupa miało to nastąpić na drugi dzień - minął drugi tydzień , trzeci .... telefony się urywały i jak zwykle nic dopiero napisałem skargę mailowo do centrali i wyobraźcie sobie podziałało w sobotę o 20 przyjechali zdemontować przewód ! o 20 w sobotę??? co to za firma jest ? ale najważniejsze że nie mamy już "pięknego" słupa - był taki spróchniały że to cud że jeszcze stał no i wczoraj go usuwałem - dobrze że zdążyłem bo dzisiaj już leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 17.09.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Gratulacje zwyciestwa ze słupem... znaczy z elektrownią Na grzybki się wybieramy w Wasze okolice w nastepny weekend. Pod warunkiem, że nie będzie tak lało jak dziś. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2013 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Gratulacje zwyciestwa ze słupem... znaczy z elektrownią Na grzybki się wybieramy w Wasze okolice w nastepny weekend. Pod warunkiem, że nie będzie tak lało jak dziś. Pozdrowienia. mam znajomych z okolic Piaseczna i tam właśnie zbierają dużo grzybków pozdrawiam i ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 17.09.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 mam znajomych z okolic Piaseczna i tam właśnie zbierają dużo grzybków pozdrawiam i ja:) A możesz ich podpytać w których lasach? Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 popytam - jutro będę się z jednym widział - tylko czy będę pamiętał ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 dobra - zadzwoniłem dzisiaj - za pamięci i okazało się że owszem byli na grzybach , owszem są z Piaseczna ale na grzyby pojechali gdzieś pod Ciechanów dziś byli w Wildze - mówił że jak jestes z Piaseczna to będziesz wiedziała gdzie to jest - ale tam nie ma było co zbierać - a ludzi mimo deszczu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 17.09.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dzięki serdeczne. To jednak pojedziemy w Twoje okolice, tak jak planowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.09.2013 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 a u mnie na działce grzybki nie odpuszczają - co prawda pojawiło się dużo muchomorów a wśród nich - niespodzianka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.09.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 halo ! co tam u Was? pojechaliście na grzyby?ja wykorzystałem dziś rano fakt że mieszkam prawie w lesie i poszedłem przed pracą na grzybobranie120 sztuk wpadło do koszyka:)nie mam miejsca w zamrazarce:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 20.09.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Zaczynamy weekend, tydzień zleciał ekspresowo. Jutro ogólne porządki na działce, troszkę chwastów do wyrwania, kawałek ziemi do przerzucenia. Wieczorem ognisko, ziemniaczki z masełkiem czosnkowym i coś do popicia Może uda się jeszcze w tym roku wyskoczyć na grzyby. Po poprzednich został tylko smak. Niedzielna jajecznica z kurkami i później obiadek z maślaków i podgrzybków - pychota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.09.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 u mnie zaczyna się akcja"liście" no i sosny też zrzucają igły i przygotowują się do zimytak więc grabienie i odkurzanie się zaczyna a chciałem jeszcze w tym roku dosiać kawałeczek trawy - tylko myślę że już trochę późno zeszło się trochę z przygotowywaniem drewna do kominka - ale dzisiaj definitywnie skończyłem cięcie, rąbanie i układanie do tego przywiezionego z lasu domówię chyba jeszcze przed zimą ze 2 m3 dębu - wtedy drewutnia będzie wypełniona po brzegi a Wy jak się przygotowujecie ? do Zimy oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 23.09.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Liści to jeszcze zbyt wiele nie mam, ale zbierać muszę ręcznie (kora). W kominku palę praktycznie codziennie, bo w domu bez grzania robi się tak po 19 stopni. Kominek rekreacyjnie po pracy, ale zawsze robi się przyjemnie ciepło. Co do trawy to sadzić. Znajomi sypią nasiona nawet w grudniu U mnie jakiś zastój ogrodowy. Chciałem powozić ziemię, bo mam jeszcze kilkanaście ton przed ogrodzeniem, ale co przyjeżdżam z pracy, to jestem kapeć. Planuję jeszcze nasadzenia, takie uzupełnianie brakujących elementów. Jeszcze jest ciepło i ciepło będzie, trzeba korzystać Ognisko już mam przygotowane, zapasy grzańca zrobione, więc jestem gotowy na chłodniejsze wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.09.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 ja jeszcze chciałbym dokończyć rabatę - tam gdzie stał słup elektryczny brakuje mi dwóch sosen - jedną chciałem przesadzić z ogrodu - ale nie chcę ryzykować jej utraty więc kupię nową a druga ....zobaczycie obie w donicach więc sadzić będzie można a z trawą - to jutro w takim razie powalczę i zasieję - najpierw zrekultywuję , nawiozę torfem i posieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.09.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 ja w kominku jeszcze nie palę , a co do chłodów to u mnie cały czas chodzi piec i podgrzewa wodę użytkową więc trochę go nakierowałem na grzejniki i już jest komfortowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.09.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Byliśmy na grzybkach w Twoich okolicach. Połaziliśmy około 3 godzinek, bo później już córcia marudziła, że zmęczona. Jestem zadowolona bo uzbieraliśmy trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.09.2013 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 no widzisz ! super ! fajnie ,że się udało u mnie wczoraj musiałem przerwać grabienie trawnika ....bo maślaki powyłaziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.09.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 ale u mnie to raczej nie zagościłaś ja dziś skoczyłem po pracy na 1,5 godzinki i 222 grzybki wpadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts