mWilQ 25.09.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 że też chce Ci się to liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.09.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Byliśmy w okolicach ulic Leśnej i Wiosennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.09.2013 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 że też chce Ci się to liczyć ja zawsze sobie liczę jak zbieram pozostało mi to po "zawodach" z Dziadkiem z którym wybierałem się jako dzieciak do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.09.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Byliśmy w okolicach ulic Leśnej i Wiosennej i nie wpadliście na kawkę? ja mieszkam na Wiosennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.09.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 i nie wpadliście na kawkę? ja mieszkam na Wiosennej Niestety nie wiedziałam, że tam mieszkasz Myślę, że będzie jeszcze okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.09.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 no - koniecznie to sama teraz widzisz , że na grzybki mam dosłownie kilka metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.09.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Tak, masz bardzo blisko. Muszę przyznać, że dojazd do Ciebie z Piaseczna jest teraz bardzo przyjemny. Na miejsce jechaliśmy około 20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.09.2013 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 znalazłem wczoraj w lesie "plantację " fantastycznie zadarniającej rośliny właśnie poprosiłem Elfir o jej identyfikację ale może ktoś z Was zna tą roślinkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.09.2013 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 udało się odnaleźć roślinkę - to jasnota plamista "Bylina, hemikryptofit. Kwitnie od kwietnia do października i jest rośliną miododajną. Pręciki i słupek dojrzewają równocześnie. Zapylana jest przez błonkówki. Nasiona posiadające elajosom rozsiewane są przez mrówki (myrmekochoria). Siedlisko: rośnie na przydrożach, rumowiskach, w zaroślach, w rowach, na pastwiskach. W górach rośnie aż po piętro kosówki. Roślina azotolubna, preferuje gleby zasadowe, próchniczne i dobrze przewietrzane. Ponieważ rozmnaża się przez rozłogi, często tworzy skupiska" http://pl.wikipedia.org/wiki/Jasnota_plamista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.09.2013 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 tutaj też fajny opis :http://www.swiatkwiatow.pl/jasnota-plamista-lamium-maculatum-id165.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.09.2013 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 po dzisiejszym spacerze - jesienny gościniec dla Babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.09.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 oj coś ostatnio na forum cicho i sennie czyżby już zimowe spanie się zaczynało??? nie wierzę !! dla śpiochów kilka jesiennych kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.09.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.09.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 jest jeszcze trochę zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.10.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Piękna jesień u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.10.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 rasowe muchomorki wyhodowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.10.2013 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Piękna jesień u Ciebie piękna , kurcze ale to jednak jesień..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.10.2013 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 rasowe muchomorki wyhodowałeś tak grzybki halucynogenne są piękne dlatego że nietykalne ale ślimaki je wcinają ! skoro one mogą to.... no no ! co prawda w zeszłym roku oglądałem taki wywiad z profesorem mykologii i on twierdził że jak ze swoimi dzieciakami nie zje galaretki z czerwonych muchomorów to sezon grzybowy uznany jest za niebyły ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.10.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 piękna , kurcze ale to jednak jesień..... Oj doskonale to rozumiem. Jestem cały czas zależna od pogody. Dopóki dachu będzie i okien nie wstawimy to tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.10.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Oj doskonale to rozumiem. Jestem cały czas zależna od pogody. Dopóki dachu będzie i okien nie wstawimy to tak będzie. pochwal się osiągnięciami budowlanymi zaczęliście już jakiś fragment ogrodu ? pokazuj natychmiast zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts