SKula 21.10.2013 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Drimeth - byłem dzisiaj w Twojej okolicy w "Melonie" na Puławskiej i nabyłem drogą kupna runiankę japońską co prawda cena nie powaliła mnie - bo w necie można znaleźć "okazy" w cenie o połowę niższej ale jednak samodzielne wybieranie roślin rekompensuje te wszystkie drobnostki centrum naprawdę fajne i bogato zaopatrzone - szkoda,że nie miałem dużo czasu aby się tam poszwendać ale na pewno tam jeszcze wrócę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.10.2013 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 naprawdę fajne i zdrowe roślinki tylko zdjęcia marne ale jutro się poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.10.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 szukałem jeszcze pragni syberyjskiej - ale bezskuteczniew końcu postanowiłem zapytać obsługę odsyłany od jednej do drugiej osoby - już wiedziałem że nic z tego nie będziew końcu usłyszałem - prosimy wpaść na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.10.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 a nie dając spokoju leszczynie znalazłem wreszcie jej "tabliczkę znamionową" jej prawdziwe imię to : Leszczyna pospolita CONTORTA - Corylus avellana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 22.10.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Codziennie mijam "Melona" i zawsze kusi mnie, zeby do niego wejść. Tylko mam uzasadnioną obawę, że jak tam wpadnę to zacznę kupować wszystko co mi się będzie podobało a wolałabym zacząć od projektu i nie robić bałaganu w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.10.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 a ja - oprócz tego ,że planuję , to bardzo lubię szwędać się po szkółkach nie mam wykształcenia ogrodniczego i roslin nie da się dokładnie obejrzeć na zdjęciach w necieich pokrój , barwa itd tylko na żywo jest możliwa do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.10.2013 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 nie mam też żadnego doświadcenia ogrodniczego , a czasem właśnie w szkólkach można spotkać ciekawą osobę i porozmawiać czy się poradzić nie wszystko da się przeczytać chociaż , jak wszędzie, nie wszyscy sprzedawcy mają wiedzę i przynajmniej ja wiadomości które uzyskuję poddaję wyryfikacji np obok mnie jest fantastyczna szkółka z naprawdę nie drogimi roślinami - ale za to pani , która ją prowadzi.... cóż nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.10.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 piękne, zdrowe i super ukorzenione każda jedna posiadała piękne rozłogi , które pewnie już wiosną rozkrzewią każdy krzaczek zgodnie z obietnicą dziś lepsze zdjęcia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.10.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 aaaaaaaaa!!!! liście mnie osaczają ! są gorsze od śniegu ! codziennie przyjeżdżam i mam żółtą warstwę na trawniku przynajmniej jest doskonale wygrabiony zupełnie nie wiem jakbym sobie poradził bez odkurzacza na pewno pękł by mi kręgosłup ja mam tylko kilka drzew - naprawdę współczuję i podziwiam tych co mają ich więcej jak sobie radzicie jesienią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 23.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam się u Ciebie Podpatruję od dawna i podziwiam. Jak sobie radzimy z liśćmi na trawniku? Kosiarkę mąż ustawia na 4 cm i jedzie. Później na kompost już wstępnie zmielone liście lecą. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.10.2013 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam się u Ciebie Podpatruję od dawna i podziwiam. Jak sobie radzimy z liśćmi na trawniku? Kosiarkę mąż ustawia na 4 cm i jedzie. Później na kompost już wstępnie zmielone liście lecą. Polecam. witam gorąco zapraszam nie tylko do podpatrywania , ale do aktywnego udziału wymiany zdań , opinii czy zaprezentowania swojego królestwa wiem,że kosiarka działa na liście podobnie jak odkurzacz i tez czasem korzystam z tego patentu ale raczej przy okazji koszenia trawy - teraz nie za często - co tydzień powiedzmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.10.2013 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) mam prośbę - może ktoś w okolicy Wawki widział w jakimś centrum pragnię syberyjską proszę o namiary mnie udało się znaleźć tylko w sklepach internetowych po 3,5 za sztukę ale jednak wolałbym "na żywo" wybrać roślinki Edytowane 24 Października 2013 przez SKula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.10.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 w wątku : Jak zaprojektować ogród - wątek zbiorczy - pisałem na temat zakładania trawnika sam nie mam małej powierzchni pokrytej murawą i wiem ile trzeba włożyć pracy by go założyć. Polecam jednak świetną metodę , którą stosowałem , a mianowicie prace podzielone na etapy. Ja zakładałem trawnik kawałek po kawałku. Tam gdzie pozwalały prace budowlane i robotnicy nie musieli "wędrować" był odchwaszczany teren, równany i siana była trawa. Jedynie system nawadniania był zakładany na wpół założonym trawniku- za późno się zdecydowałem na jego posiadania. Wykonany był wczesną wiosną i dosłownie po kilku tygodniach nie było żadnego śladu ingerencji czy wykopów. Polecam taki system bo nie wyczerpuje naszych sił witalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.10.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 hey! pokładliście się już do zimowego snu? to ja jeszcze codziennie śmigam do pracy motocyklem mimo że mgły nie dają normalnie podróżować - dzisiaj to ze 20 -30 metrów była widoczność a Wy ? zaniemówliście na dobre ! oj poprawcie się ! dzisiaj piątek i chciałoby się zrobić tradycyjne ognisko ale jakoś nie bardzo chce się siedzieć jak już nie jest za ciepło co innego się kucharzy:) wczoraj zrobiłem prawdziwą góralską kwaśnicę super ! polecam na chłodne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.10.2013 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 a jutro z rana wędzę pstrągi - zamówienie od rodzinki tak im przypadły do gustu dziś trzeba kupić świeżą rybkę i zrobić marynatę do jutra poleżą i do wędzarki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 25.10.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Ależ mi smaka narobiłeś kwaśnicą i pstrągami! U nas jeszcze, mam nadzieje, daleko do zimy. Prace na budowie trwają, ale do takiego pięknego trawniczka jeszcze baaardzo daleka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.10.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 kwaśnica wyszła niesamowita naprawde polecam wszystkim i jakby co służę przepisem bardzo energetyczna zupa w zupełności wystarczy na jednodaniowy posiłek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.10.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 U nas jeszcze, mam nadzieje, daleko do zimy. Prace na budowie trwają, ale do takiego pięknego trawniczka jeszcze baaardzo daleka droga. halo, halo ! mialaś się pochwalić postępami czyż nie ? a nawet się nie obejrzysz jak sama będziesz spacerować po zielonym dywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.10.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 wczoraj byłem na drugiej - leśnej działce i przygotowywałem ją do zimy a więc przede wszystkim spuszczenie wody z instalacji , pozamykanie okiennic jesienne porządki i ....zbieranie grzybówkubełek się uzbierał przywiozłem też kilka roślin - pięknych i dostojnych klonów , które znalazły miejsce po drugiej stronie ulicy i tworzą szpaler sadzonki hedery , która tam rośnie jak wściekła szkoda ,że to jesień...pociąłem jeszcze trochę ałyczy - będzie do wędzenia - chyba świątecznego bo tutaj krucho z drewnem owocowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.10.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 a w Zaborowie?właśnie sadzenie klonów , sadzenie Hedery i sprzątanie liści , które wreszcie dobiega końca nie wiele ich pozostało na drzewach faniejutro chyba jedno z ostatnich jak nie ostatnie koszenie trawy muszę coś wymyślić , jak przechować buxusy w donicach mają prawie po pół metra wysokości i jakoś nie bardzo mam możliwość je wkopać w gruntmyślałem o skrzyni drewnianej wysypanej liśćmi bo raczej w pomieszczeniu ich nie widzę co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts