SKula 01.11.2013 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Bardzo dobrze kojarzysz! dzięki wielkie , na pewno tam się udam , ale raczej już na wiosnę chociaż może są jeszcze jakieś szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 ja dzisiaj korzystając z pięknej pogody dokończyłem sprzątanie - i jesienne porządki mam co prawda jeszcze kilka rzeczy do wykonania - jak zabezpieczenie roślin na zimę czy spuszczenie wody z systemu nawadniania ale z tym jeszcze postanowiłem poczekać po pierwsze temperatury jeszcze znośne i rośliny pięknie się trzymają , a po drugie korzystam jeszcze z nawadniania podlewając głównie zimozielone , a i trawnik korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 uruchomiłem też dzisiaj karmnik dla ptaków - niech się przyzwyczajają do niego przed zimą p powieszeniu kuli z ziarnami pojawiły się sikorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 prawdziwy porządek i oczekiwanie na Zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 posprzątane i przygotowane do wiosennych osadzeń miejsce przy domu z uwagi na bezpośrednią bliskość całego serca systemu nawadniającego i wszystkich zaworów w chwili posadzenia roślin wymagających systematycznego podlewania bezie można prosto podłączyć linię kroplującą coraz bardzie przekonuję się do traw i szukam jakiegoś pomysłu na to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 coraz częściej myślę o tym miejscu i jego zagospodarowaniu na razie stworzyłem plan , którym się z Wami podzielę tutaj będzie widoczny jako płaski obraz u mnie w programie można do woli i z każdej strony go oglądać brakuje tylko roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 (edytowane) znalazłem nawet fajną propozycję no może oprócz jednej rośliny - ale w sumie kompozycja niczego sobie co o tym sądzicie? 1. pęcherznica kalinolistna (Physocarpus opulifolius) 'Luteus' 2. miskant (Miscanthus sinensis) 'Punktchen' 3. miskant (Miscanthus sinensis) 'Sioux' 4. cyprysik nutkajski (Chamaecyparis nootkatensis) 'Pendula' 5. perowskia łobodolistna (Perovskia) 6. rozchodnik (Sedum) 'Herbstfreude' 7. jeżówka purpurowa (Echinacea purpurea) 8. trawa pampasowa (Cortaderia selloana) http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113380,13605828.html?i=1 Edytowane 1 Listopada 2013 przez SKula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.11.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 trawa pampasowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 trawa pampasowa? a tak właśnie:) Elfir - co sądzisz o takim zestawieniu ? dla mnie nie pasuje tu cyprysik - bo jak czytałem rośnie z niego potężna roślina a ta rabata jest blisko domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.11.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) znalazłem chyba jakąś alternatywę dla cyprysa - jest to jałowiec chiński Obelisk Juniperus chinensis Obelisk http://www.sadowniczy.pl/product-pol-84715-Jalowiec-chinski-Obelisk-.html a z nim rabata tam mniej więcej by się kształtowała Edytowane 3 Listopada 2013 przez SKula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.11.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 nie no ! teraz to już naprawdę po sezonie zamiast kupować i sadzić siedzę wieczorem w domu i tworzę plany .... na wiosnę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.11.2013 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 to wrzucę jeszcze rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 07.11.2013 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 dzisiaj u mnie prawdziwa Jesień...co prawda jeszcze nie odstawiłem motocykla na tzw "kołki" ale to już naprawdę ostatnie podrygii tak w tym roku długi był sezon - chociaż późno się zaczął nie fajny to okres - szczególnie dla kogoś kto lubi prace w ogrodzie wszystko teraz ogranicza się do przygotowań do Zimy tak jakby ogród ostawić na "kołki" i zakończyć sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.11.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) korzystając z wolnego dnia postanowiłem naprawić karmnik dla ptaków już zacząłem je przyzwyczajać do miejsca i dokarmiania a tu się okazało , że sroki wściekłe że nie mogą dostać się do smakołyków rozwaliły cały daszek tak kiedyś wyglądał : a tak po remoncie : Edytowane 10 Listopada 2013 przez SKula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.11.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 dzisiejszy artykuł z WP do poczytania dla Wszystkich : http://finanse.wp.pl/kat,1038019,title,Wyzsze-kary-za-wyciecie-drzew-bez-zezwolenia,wid,16150234,wiadomosc.html?ticaid=111a50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.11.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 dzisiejszy spacer po Puszczy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.11.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Czy to rude na drzewie na pierwszym zdjęciu to wiewiórka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.11.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 a kogo moje oczy tu widzą ?? dawno nie widziany gość ! nie wiem gdzie szanowna Pani zauważyła tam wiewiórkę w Puszczy to tylko ślady po dzikach i to nawet sporo no i gdzie się Pani podziewała tyle czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.11.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Szanowny Panie Ja tu bardzo często do Pana zaglądam. Podziwiam cudowną jesień w Pana ogrodzie i w okolicach. Niestety nie zawsze mam chwile, żeby naskrobać parę słów, ale mocno Panu i Pańskiemu ogrodowi kibicuję i obiecuję się wzorować jak tylko zacznie się mój ogród. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts