SKula 21.11.2013 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 a dzisiaj dodatkowo jeszcze - leje deszcz tak więc wszelkie prace pod dachem - przygotowania do montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 21.11.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Gdzie Ci leje? Ja dzisiaj od rana "ostrą skibę" uskuteczniałam w warzywniaku . A tak czekałam na deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.11.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Gdzie Ci leje? Ja dzisiaj od rana "ostrą skibę" uskuteczniałam w warzywniaku . A tak czekałam na deszcz u mnie lało wściekle - i chociaż mam na przystanek 5 minut drogi to deszcz porządnie dał się we znaki gdyby nie parasol .... czekasz na deszcz? u mnie popaduje od czasu do czasu - tak więc z suszą nie ma dramatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 21.11.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 U nas też za sucho nie jest. Czekałam dzisiaj na deszcz bo kopać mi się nie chciało . A teraz myślę że jak jutro nie popada to powinnam to kopanie zakończyć . Tylko żeby mi się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.11.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 pomóżcie, proszę , zidentyfikować i nazwać ten krzew ma ok 2 m wysokości dwa takie krzewy mogę dostać za darmoszkę bo likwidują działki i nie wiem czy warto liczę na Wasze znawstwo i dobre oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.11.2013 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 już wiem że to żylistek szorstki dzięki Elfir ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.11.2013 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 zawalczyłem dzisiaj z pampasówkami tak jak postanowiłem dwie trawy zostały zabezpieczone w różny sposób - pierwsza wykopana i przesadzona do donicy - wylądowała w piwnicy 2 m pod ziemią - druga starannie okryta włókniną , obsypana kopczykiem z dębowych liści i przykryta od wierzchu donicą obie przed tymi zabiegami zostały przycięte zobaczymy za kilka miesięcy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.11.2013 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 w ogóle dzisiaj szalony dzień i wypełniony pracami przygotowującymi do zimy rano byłem na działce leśnej i zgrabiłem liście , pookrywałem rośliny włókniną - szczególnie hortensje pienne po powrocie do domu zająłem się ogrodem - sprzątanie węży , zakręcanie wody na zewnątrz , zabezpieczenie altany przed śniegiem , wyjecie pompy z fontanny, przesadzanie trawy , okrywanie traw, rododendrona , przeniesienie rowerów z garażu do pomieszczenia gospodarczego uff ... sporo tego a dzień krótki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.11.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 tak było rok temu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.11.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Uff, jak dobrze, że w tym roku jeszcze nie ma śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.11.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Uff, jak dobrze, że w tym roku jeszcze nie ma śniegu pewnie korzystając z pogody - to znaczy z braku śniegu - nadganiacie z pracami a może po prostu nie lubisz zimy jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 26.11.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jak to nie ma śniegu? U mnie biało i cały dzień padało. Na kostce za dnia topniał, ale na roślinkach nie, widok bardzo zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.11.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 no wiesz, nie każdy mieszka na Grenlandiipoczciwe , schorowane Wilczysko !pokaż swoją zimę - chociaż z okna mam nadzieję że z Tobą coraz lepiej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 27.11.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 pewnie korzystając z pogody - to znaczy z braku śniegu - nadganiacie z pracami a może po prostu nie lubisz zimy jak to jest? Zgadłeś Nadganiamy z pracami. Skład budowlany ma sporą obsuwę z dowozem dachówki i czekamy Zimę ogólnie lubię, ale najchętniej śnieżną poza miastem W korkach się słabo stoi jak drogi białe i śliskie. Ale za miastem to co innego. Narty, sanki, kulig... Ale najbardziej to lubię po mroźnych szaleństwach wypić kubek gorącej herbaty albo grzańca przed kominkiem (jeszcze nie mam kominka, ale czekam niecierpliwie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 27.11.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 no wiesz, nie każdy mieszka na Grenlandii poczciwe , schorowane Wilczysko ! pokaż swoją zimę - chociaż z okna mam nadzieję że z Tobą coraz lepiej ! Kurcze pokazałabym, ale od poniedziałku jeżdżę do biura ogarniać firmowe sprawy, wychodzę jak ciemno i wracam jak ciemno. Może w weekend jak jeszcze śnieg będzie leżał, albo jak coś dopada, to wyjdę na spacer z aparatem. Po miesiącu leżenia w wyrku, zauważyłem zmianę u zwierzaków leśnych, które na trasie mam okazję mijać. Dzisiaj strasznie pchały się na drogę, miałem też jedno mocne hamowanie. Stadko kilku sarenek przebiegało przez mój odcinek, na którym akurat wyprzedzałem. Trzeba przestawić się w tryb zimowy i brać pod uwagę takie akcje. Pytanie mam do Ciebie, bo wiem, że już pozabezpieczałeś rośliny przed mrozem. Ja się na razie wstrzymałem, bo wyczytałem, że okrywanie roślin ma nastąpić po kilku dniach nieustającego mrozu, tak aby roślina mogła się do niego przyzwyczajać. Nie powinno się wcześniej zakładać kapturków, bo można wyrządzić roślinie szkodę... co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.11.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 ja też dużo czytałem i więcej - zasięgałem różnych opinii chciałem przede wszystkim zabezpieczyć przed zimnem trawy , które maja kłopoty z niskimi temperaturami Zanim rośliny popadną w stan zimowego odrętwienia , rzeczywiście stopniowo się hartują - pierwsze przymrozki odbierają jako sygnał do spowolnienia procesów życiowych. Dlatego, jak podają , do okrywania przystępujemy dopiero po przymrozkach, lecz przed nastaniem mrozów . a więc już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.11.2013 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Zgadłeś Nadganiamy z pracami. Skład budowlany ma sporą obsuwę z dowozem dachówki i czekamy Zimę ogólnie lubię, ale najchętniej śnieżną poza miastem W korkach się słabo stoi jak drogi białe i śliskie. Ale za miastem to co innego. Narty, sanki, kulig... Ale najbardziej to lubię po mroźnych szaleństwach wypić kubek gorącej herbaty albo grzańca przed kominkiem (jeszcze nie mam kominka, ale czekam niecierpliwie). idę do Ciebie sprawdzić czy uaktualniłaś swoje zapiski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.11.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 nie lubię , nie lubię , nie lubię ! zima jest fajna w górach , na nartach w domu - powinna być cały czas późna wiosna idę robić wieniec na drzwi - świąteczny !potem będzie urwanie głowy z wędlinami , prezentami , przygotowywaniami ....nie będzie na to czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.11.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 pierwsze przymiarki i pierwsze klejenie i wiece co ? nigdzie , ale to nigdzie nie ma żołędzi a u mnie przecież dębowa puszcza .... co ja będę przyklejał? co tam ja ! co będą jadły dziki ??? brakuje mi właśnie żołędzi i orzechów laskowych te drugie kupię sobie w sklepie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.11.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 idę do Ciebie sprawdzić czy uaktualniłaś swoje zapiski Idę pooowooooli do przodu. Niestety, zanim dojdę do stanu bierzącego to pewnie coś kolejnego sie zadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts