SKula 06.12.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 jak tam po Ksawerym ? daliście radę ?a może jeszcze dajecie?u mnie wiało dosyć mocno i delikatna przerwa w dostawie prądu była w nocy co prawda jeszcze nie obejrzałem wszystkiego , ale na szczęście żadnych szkód nie zauważyłem mam nadzieję ,że i u Was też wszystko ok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 06.12.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 jak tam po Ksawerym ? daliście radę ? a może jeszcze dajecie? u mnie wiało dosyć mocno i delikatna przerwa w dostawie prądu była w nocy co prawda jeszcze nie obejrzałem wszystkiego , ale na szczęście żadnych szkód nie zauważyłem mam nadzieję ,że i u Was też wszystko ok ! Ja pół nocy nie spałem, bo bałem się, że mi zabudowę tarasu porwie. Dzisiaj u mnie kulminacja, mam nadzieję, że przetrwam. Odpukać szkód żadnych z rana nie widziałem, gorzej z porządkiem, bo z domu sąsiada i z działki obok na której jest budowa wszystko wyfrunęło. Najgorsze jest to, że jak wyfrunie, to uznawane jest za niczyje. Ja jakoś nie potrafię tak funkcjonować i zbieram, bo szlak mnie trafia jak widzę zaśmieconą łąkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.12.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 no to mamy podobnie...ja nawet śmiecie , jak jakieś leżą , na ulicy podnoszę i wrzucam do swojego kosza a jak miałem budowę to notorycznie sprzątałem i ochrzaniałem wykonawców za bałaganale oni są zupełnie z innej planety .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.12.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 wokół mnie nie ma żadnej budowy i wszyscy sąsiedzi się jak tako przygotowali i nic nie fruwa- w końcu cokolwiek porwane przez wiatr uderzające w dom czy człowieka może wyrządzić niezłe szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 06.12.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Ech, ręce opadają przy takich sytuacjach. Wiele rzeczy mogę zrozumieć, nawet to, że coś wyfrunie z budowy lub działki, sam miałem taką sytuację gdy robili mi elewację. Moje styropiany poleciały na pole i mimo, że nie miałem sąsiadów (bo budowałem się jako pierwszy). Przyjeżdżałem i zbierałem, bo mi wstyd było za wykonawców. Ponadto dwa razy podczas budowy zorganizowałem zbiórkę śmieci. Latałem po całym kilku hektarowym polu i wszystko co znalazłem zbierałem do worów. W woderach czyściłem ok 400 metrów rowu melioracyjnego. Łatwiej by było napisać, czego stamtąd nie wyciągałem. Po szkle (charakterystyczne butelki w spożywczakach z okresu kiedy biegało się po boisku) było widać ile czasu nikt tam nie sprzątał. I to starsi narzekają na młodych, a ja zaczynając budowę miałem 23 lata i chyba jako najmłodszy najbardziej się tematem przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.12.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 tutaj wiek zupełnie nie ma nic do rzeczy kultura i wychowanie nie rozróżnia metryk poraza mnie jedynie bezmyslność i głupota , a może, nawet chamstwo - bo jak to inaczej nazwać??nie moje - to mam to gdzieś...a zresztą wystarczy spojrzec na niektóre obejścia i to jak wyglądają i to nie jest kwestia pieniędzy , jak mówią niektórzyże łatwo mówić jak się ma kasę i piękne podwórkoja nawet gdyby mnie nie było stać na kostkę miałbym porządek i zadbane obejściea taki mój sąsiad? hmw sezonie grzewczym zwozi palety , potem je tnie i nimi pali w domu ekologiczne ogrzewanie:)ale co on ma na podwórku ! musiałem kupić maty wiklinowe na płot bo w zimie nie mozna było patrzec na to składowiskoi permanentny tartak ale ekipy budowlane to już zupełnie inna sprawa - ci ludzie należą na pewno do innego gatunku chociaż trafiały się ekipy np elektryków czy hydraulików którzy mieli swoje worki, zamiatali , sprzatali - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 powoli przygotowywanie do świąt ruszają swoim rytmem ze strychu zdjęte ozdoby , dom powoli zmienia swoja oblicze za tydzień trzeba jechać po choinkę szykować powoli potrawy ech .... to najfajniejszy moment zimy a jak tam u Was po "sztormie"? mam nadzieję ,że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Święta idą... to piękny czas , szczególnie wyczekiwany przez dzieci ale nie tylko wielka radość jest też udziałem dorosłych , którzy mogą w ten czas realizować swoje marzenia i plany bycia razem , tworzenia niezapomnianej atmosfery .. i właśnie to wszystko skłania nas do prac związanych z przygotowaniem domu niektórzy z Was oprócz wystroju wewnątrz domu , dekorują ogrody , altany , balkony u nas dom nie jest dekorowany na zewnątrz , ale w środku - staramy się by święta pachniały i wyglądały oczywiście centralną "ozdobą" jest choinka i w zeszłym roku u nas tak wyglądała : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 ten wspomniany zapach to choinka, palące się świece , potrawy ale też świeżo wyjęty z pieca chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 przepraszam Wszystkich ,że tak wcześnie wkraczam w Świąteczny nastrój ale tak bardzo lubimy go kreować i tworzyć ... budować to , co nasze dzieci będą pamiętały i przekazywały następnym pokoleniom ( ale patetycznie zabrzmiało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 a tymczasem .... już tegoroczne przygotowywania : a tu - pod oknem stanie choinka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 w ogrodzie tymczasem - szaro , buro i ponuro wczoraj jeszcze sypał śnieg , a dziś ...siąpi deszcz i biała powłoczka zniknęła chciałem porobić kilka zdjęć , ale zupełnie nie ma czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 już lepiej prezentuje się ogródek łazienkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 09.12.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Co do huraganu, to u nas akurat wtedy panowie dachówkę kładli. Na szczęście nikogo nie zwiało i dachówka nadal się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.12.2013 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Co do huraganu, to u nas akurat wtedy panowie dachówkę kładli. Na szczęście nikogo nie zwiało i dachówka nadal się trzyma. to przynajmniej był od razu test wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 10.12.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Hej, u nas xsawery tylko nastraszył, udało się uniknąć szkód. Oczywiście narozrabiał na rabatach, bo poprzesuwał korę według własnego uznania. Porobiły się 20 cm muldy, ale już sytuacja opanowana. W weekend udało się opatulić najbardziej wrażliwe rośliny. Teraz czekam na wiosnę, dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.12.2013 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 mógłbyś przynajmniej nie drażnić ludzi tym magicznym słowem - "wiosna" na razie daleko nam do niej i łatwiej jest, jak pozostaje w mentalnym uśpieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.12.2013 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ty , Wilczysko , już o wiośnie - a u mnie tym czasem mróz maluje swoje obrazki na szybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 10.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 To ozdoby świąteczne na oknach już masz Malować nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 14.12.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 wczoraj dokończyłem definitywnie świąteczne wieńce do ozdoby domu i dla gości wszystkie są już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts