SKula 03.03.2014 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 spoko, ale przecież nikogo nie obraziłem:) personalnie może nie , ale forma wypowiedzi jest już dla mnie zupełnie nie na miejscu proszę po prostu Ciebie o pewien poziom i tyle zapraszam jednak do wypowiedzi i odwiedzin ufając w Twoje dobre intencje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.03.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam w nowym tygodniu. Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ławek i wgłębnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam w nowym tygodniu. Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ławek i wgłębnika ach ...witaj - ławki nie są dziełem sztuki - tylko najprostszą formą - tak by móc spokojnie przysiąść przy ognisku brakuje jeszcze poduszek zielonych ale skończyłem dziś elektrykę we wgłębniku i w tym miejscu pozostało tylko i aż podłoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 wyznaczyłem dzisiaj rabatę pod pokojem "zimowym" i powoli przygotowuję się mentalnie do zmiany krajobrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 ponieważ sucho u mnie jak nie wiem co postanowiłem wywołać deszcz i dać trochę wody roślinkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 podzieliłem też dzisiaj trawy i ciachnąłem wierzbę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 a wszystko nadzorował wszędobylski Robal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 kończąc dzisiejszą wędrówkę po ogrodzie kilka fajnych ujęć jak pięknie przezimowały roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.03.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pięknie tam u Was. Jak masz sucho to chętnie oddam trochę wody ode mnie Robal chyba też świeżo po fryzjerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 moja Żonka go strzyże kupiłem maszynkę dla zwierząt i perfekcyjnie opanowała tą umiejętność półtora strzyżenia i inwestycja się zwróciła a sucho sucho.... podciągniemy jakąś rurkę i wyssę całą wodę od Ciebie dużo jej masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.03.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pięknie Żonce wychodzi. Robal wygląda bardzo szlachetnie w tej fryzurce Wody mam od groma. Myślę, że kilka beczkowozów się uzbiera. Musielibyśmy rurociąg przekopać pod Warszawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2014 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 pamiętam , miałaś strasznie dużo wody na działce w zeszłym roku - ale wtedy było od diabła śnieguw tym roku było go minimalnie - i też masz mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 04.03.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Przez ostanie kilka dni zaobserwowaliśmy lekkie wysuszenie górnych warstw ziemi. Ale w dołku nadal stoi woda. Niestety, u nas pod humusem zaraz glina nie przepuszczająca wody. Drenażu nie ma gdzie zrobić, rów melioracyjny nie drożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.03.2014 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 pampasówka odkryta , drugą dzisiaj wystawię do słońca , ale jej jeszcze chyba nie będę wsadzał do gruntu , skoro jak się wczoraj dowiedziałem mają przyjść jakieś kilkustopniowe nocne przymrozy zrobię zdjęcie i przed pracą postaram się je wrzucić wieści od lekarza nie za ciekawe ...i okazuje się że tegoroczny sezon może być stracony ;(robię jeszcze ostateczne badania i jeśli potwierdzą diagnozę znów czeka mnie skalpel jeden z dysków w kręgosłupie przestał istnieć i trzeba dwa kręgi skręcić razem śrubkami ot robocop ! ciekawe tylko jaki czas oczekiwania na zabieg ..wolałbym wiedzieć bo to prace można jakoś zaplanować - a tyle jest do zrobienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.03.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Przez ostanie kilka dni zaobserwowaliśmy lekkie wysuszenie górnych warstw ziemi. Ale w dołku nadal stoi woda. Niestety, u nas pod humusem zaraz glina nie przepuszczająca wody. Drenażu nie ma gdzie zrobić, rów melioracyjny nie drożny to i z deszczówką będziecie mieli kłopot ... jak kopali pod fundamenty to cały czas była glina? nie robiliście badania geologicznego ? może to tylko jakiś jęzor który warto przekopać i dostać się do warstwy chłonnej jeśli nic nie da się zrobić to przy równaniu działki zróbcie delikatny , dosłownie ledwo widoczny spadek np w stronę ulicy - zawsze trochę odsuniecie wodę od domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.03.2014 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 zrobiłem zdjęcia i w między czasie polałem trochę wody na tą "Saharę" pierwsze to zmieniony a właściwie poprawiony kształt rabaty "zimowej" to jest na pewno korzystniejszy kształt bo pozwala coś zasadzić przed włazem do studzienki docelowo będzie on zamaskowany korą i donicą z ....czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.03.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 a teraz Jej Wysokości Pampasówki pierwsza zimująca w gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.03.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 i druga z piwniczki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.03.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 dzisiaj "powalczyłem z rabata zimową trochę zmodyfikowałem jej kształt - pozbawiając ją kantów i dopasowując do fali tarasu myślę że tak o wiele lepiej wygląda po zdjęciu warstwy trawy i wyrównaniu terenu nasypałem nawozu i ziemi tak przygotowane miejsce będzie czekało na rośliny największym wyzwaniem będzie jednak zamaskowanie studni ale pewnie zrobię tak jak planowałem - zasłonię to miejsce folią i zasypię korą a na włazie postawię skrzynię z roślinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts