Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

właśnie mija 30 miesięcy , które razem z Wami spędziłem w tym miejscu ...i

właśnie mam chwilę refleksji ;)

w tym czasie bardzo zmienił się nasz ogród i to dzięki także i temu miejscu oraz ludziom , którzy ten portal prowadzą, moderują czy odwiedzają

wiele cennych informacji , porad i pomysłów tutaj zaistniało , zaiskrzyło

i dzięki mojej pasji dokumentowania prac mogliście być tego świadkami

nie jestem profesjonalnym fotografikiem , a tym bardziej projektantem czy architektem krajobrazu

realizowałem swoje i nie tylko :) pomysły na stworzenie ogrodu i otoczenia domu - na tyle na ile umiałem

i na ile czułem że to co robię jest spełnieniem marzeń i planów

dziękuję Wszystkim za odwiedziny i dobre rady

dziękuję za podpowiedzi oraz opinie

dziękuję że Waszą wiedzę , bez której nie uniknąłbym wielu błędów

dziękuję Elfir - kopani wiedzy

dziękuję Dorocie - od dawna nie obecnej , ale jakże pomocnej i inspirującej

patrząc dzisiaj z perspektywy tego czasu szkoda mi , żałuję i bardzo mi brakuje tej wymiany zdań

być może ta formuła się wyczerpała i miejsce to zamieniło się raczej w bloga niż w forum dyskusyjne ;)

Według mnie Twój wątek bardzo dużo wniósł do forum.

Podałeś prosty przepis jak samemu zrobić system podlewania ogrodowego, jak samemu wymurować wędzarnie. Wykonałeś kawał dobrej roboty. Twój ogród zachwyca. Za każdym razem, gdy tu do Ciebie przychodzę wychodzę z nadzieję, że u mnie też może być tak pięknie. Nie rezygnuj z wpisów. Ja niestety nie jestem ekspertem w dziedzinie ogrodów i wiele nie pomogę, ale Twoje zdjęcia są fantastyczne. Widzę, że to mi się podoba :)

w tym roku poważnie i naukowo zająłem się rododendronem

co prawda mam go już parę lat ale przez czas budowy , którą jakoś przetrwał rósł w niesprzyjających warunkach

i mało tego że marniutko się rozwijał to nigdy nie przejawiał nawet chęci do kwitnienia

w zeszłym roku przesadziliśmy go na "kwaśną" rabatę , dostał dobrą ziemię i na wiosnę nawóz

widząc że trawią go choroby grzybowe pomogłem mu Topsinem

i mimo tego że jeszcze pewnie długo będzie widoczna choroba już się odwzajemnił

sami zobaczcie

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Według mnie Twój wątek bardzo dużo wniósł do forum.

Podałeś prosty przepis jak samemu zrobić system podlewania ogrodowego, jak samemu wymurować wędzarnie. Wykonałeś kawał dobrej roboty. Twój ogród zachwyca. Za każdym razem, gdy tu do Ciebie przychodzę wychodzę z nadzieję, że u mnie też może być tak pięknie. Nie rezygnuj z wpisów. Ja niestety nie jestem ekspertem w dziedzinie ogrodów i wiele nie pomogę, ale Twoje zdjęcia są fantastyczne. Widzę, że to mi się podoba :)

cóż mogę powiedzieć ... dziękuję - to strasznie miłe