werbena86 24.10.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 jakiego? anitan: nie wiem czy mogę podawać linki na forum, bo zaraz mnie z niego wyrzucą ale liczę na przychylność moderatorów:) ja używam ja używałam mygreenspace. ma dużo fajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitan 24.10.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Li 24.10.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 webena - ten green też fajny, ale aspiruje do robienia projektów i wizualizacji 3D - nie można go porównywać z gardenpuzzle, który bazuje na fotkach.Jako projektant robie projekty w profesjonalnych progamach. Takie tylko do szybkich prezentacji jak pisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werbena86 24.10.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 webena - ten green też fajny, ale aspiruje do robienia projektów i wizualizacji 3D - nie można go porównywać z gardenpuzzle, który bazuje na fotkach. Jako projektant robie projekty w profesjonalnych progamach. Takie tylko do szybkich prezentacji jak pisałam. w jakich programach pracujesz? do robienia technicznych rysunków używam oczywiście CADA, ale pózniej ten plik z cada można importowac do MGS, nanosić rośliny i robić wizualizację. Kiedyś bawiłam się w dużo bardziej czasochłonnych programach, ale ze względu na brak czasu korzystam z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitan 24.10.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) inne "wizualizacje" poradźcie, proszę co z tym zrobić. Śliwę odsunęłam tymczasowo na bok, żeby widać było resztę. Jest w środku kręgu z funkii i żurewek, których nie ma na projekcie. Posadzony jest jeszcze modrzew szczepiony na pniu, wysokość około 160cm Edytowane 24 Października 2014 przez anitan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldiS 24.10.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 [ATTACH=CONFIG]284503[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284504[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284505[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]284506[/ATTACH] Czy to pierwsze zdjęcie to dzika różna? Jak kwitnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.10.2014 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Czy to pierwsze zdjęcie to dzika różna? Jak kwitnie? pierwsze zdjęcie - to irga szczepiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Li 24.10.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 werbena- aktualnie korzystam z Realtime Landscape Architect, posiłkuje się też 3d maxem i photoshopem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werbena86 29.10.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 werbena- aktualnie korzystam z Realtime Landscape Architect, posiłkuje się też 3d maxem i photoshopem:) Mała_Li: a korzystałaś z MyGreenSpace? Jak to ma się do tego Realtime Landsacape Architect? Chodzi mi o to czy ma podobne funkcje jak MyGreenSpace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Li 29.10.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Wszystko co chcesz wiedzieć znajdziesz tu:)http://www.ideaspectrum.com/help/2013/arch2013_help.phpJa nie jestem w stanie porównać , gdyż nie znam MGS za dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2014 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 nowa rabata pozostaje dalej w fazie planowania i efekt pozostaje na razie nie znany i w tzw planach mniej określonych zupełnie nie jestem zdecydowany na żadne rozwiązanie bo to dosyć długa będzie rabata i chciałbym żeby jakoś wiązała się z całością a kwiaty....cóżto jest północna strona .... znalazłem coś takiego : rośliny zadarniające które najlepiej znoszą zacienienie:Bluszcz pospolity, kopytnik europejski i barwinek pospolity,Dąbrówka rozłogowa ,Marzanka wonna ,Śledziennica Trawy - niektóre dobrze znoszą zacienienie:Kosmatka śnieżna ,kosmatka leśna, kosmatka owłosiona ,kostrzewa sina, kostrzewa miotlasta, niskie turzyce.Niskie byliny lubiące cień:Fiołek wonny ,Miodunka czerwona ,Przylaszczka pospolita ,Konwalie, Ciemiernik ogrodowy ,Omieg kaukaski ,Pierwiosnek ząbkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.11.2014 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 wszystko w fazie projektów generalnie chcemy żeby ta cała rabata tworzyła półkole - na całej szerokości domu , tak więc nie będzie tam raczej żadnej "falki" i linii prostych - a co za tym idzie szerokości będą różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.11.2014 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 dalszy ciąg wariacji - papierowych wariacji - tutaj w roli głównej rododendrony coś tam szczepionego na pniu wrzosy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werbena86 04.11.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Wszystko co chcesz wiedzieć znajdziesz tu:) http://www.ideaspectrum.com/help/2013/arch2013_help.php Ja nie jestem w stanie porównać , gdyż nie znam MGS za dobrze. Mała_LI: dzięki za link, muszę skorzystać i porównać jak to ma się do MyGreenSpace:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 04.11.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 dalszy ciąg wariacji - papierowych wariacji - tutaj w roli głównej rododendrony coś tam szczepionego na pniu wrzosy ... A ha! Czyli jednak będzie coś kwitniącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 04.11.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Skula, nie wydaje mi się, abyś potrzebował tam aż tak cieniolubnych roślin. północna część to nie zawsze znaczy cały czas w cieniu. zaplanuj tam może jakąś funkcję, jakoś za duże mi to na samą rabatę, jeśli nie być zbyt pracochłonna.a tak w ogóle to wpadłam zapytać o winogrona - pamiętasz, jakies dwa lata temu dyskutowaliśmy o nich. jak ci zaplonowała winorośl na altanie w tym roku? jak w smaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.11.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Skula, nie wydaje mi się, abyś potrzebował tam aż tak cieniolubnych roślin. północna część to nie zawsze znaczy cały czas w cieniu. zaplanuj tam może jakąś funkcję, jakoś za duże mi to na samą rabatę, jeśli nie być zbyt pracochłonna. a tak w ogóle to wpadłam zapytać o winogrona - pamiętasz, jakies dwa lata temu dyskutowaliśmy o nich. jak ci zaplonowała winorośl na altanie w tym roku? jak w smaku? to już dwa lata???? niesamowicie ten czas płynie... w tym roku winorośl jakby poszła na wzrost a nie na owocowanie w zeszłym roku było bardzo dużo owoców w tym bardzo się rozrosła wchodząc nawet pod dach altany , ale owoców było nie wiele piszesz o planowaniu funkcji - trudno coś tam wymyślić ... podpowiedz może coś w tą ,która jest vis a vis wkomponowany jest basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.11.2014 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A ha! Czyli jednak będzie coś kwitniącego ach ...zanim dojdzie do realizacji - to może się wszystko 150 razy zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.11.2014 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 a co tam u Ciebie? jak prace z domem no i jak współpraca z architektem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Li 04.11.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Skula - a te rośliny dobierasz gatunkami i czy na razie tylko wizualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts