SKula 16.03.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Jaki plan na południowa rabate? Pampasówka wysoka u Ciebie rośnie? Same pytania na poczatek tygodnia Pozdrawiam trawa pampasowa ma coś z 2,5 metra pod koniec sezonu i z każdym kolejnym rokiem coraz większą kępę i sprawia coraz więcej kłopotu z wykopywaniem i przechowywaniem piękna jest , ale nie wiem czy gra jest warta przysłowiowej świeczki co do rabaty to pomysłów jest dużo od cisów sadzonych w szpaler - ekran tuz przy tarasie , cisów strzyżonych w półkule i stożki , stanowiących podstawę rabaty, po klematisy , turzyce , jeżówki, rozplenice , lilaki palibin , i... hortensje jak widzisz jest burza mózgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.03.2015 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 pierwsze wiosenne zakupy zrobione, pierwsze rośliny zamówione i już wkrótce pojawią się na swoich miejscach na razie w sobotę przyjadą cisy - 2 półkule i 1 stożek jutro kopytnik a dziś moja ulubiona szczepiona irga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.03.2015 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 no dzisiaj rano było zimno !jak ja będę jutro te rośliny sadzić?szukałem dzisiaj ukorzeniacza w płynie ale nigdzie nie mieli - no przynajmniej tam gdzie szukałem ale kupiłem w proszku 1 kg - myślę że wystarczy ja mam jutro urodziny jednej Córy i imieniny drugiej tak więc sadzenie późnym popołudniem i zastanawiam się nad podlewaniem bo jak ma być mróz w nocy to może lepiej podlać następnego dnia jak wyjdzie słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.03.2015 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 pojawiają się nowe roślinki :hosty : Blue Cadet, Green Gold, Big Daddy i kopytnik na razie chyba pójdą do doniczek , bo mają liście i mróz je załatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.03.2015 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 a miała być dzisiaj załamka pogody i co ? u mnie piękna wiosna i naprawdę kilkanaście stopni więc postanowiłem przygotować rabatę pod przyszłe nasadzenia na początku poszedł w ruch szpadel do darni potem już sprzęt cięższy i na końcu półprodukt wyglądał tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.03.2015 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 jak zresztą widać u mnie słońce było piękne - tylko straszna susza - jak kopałem to ziemia dosłownie jak pył dlatego dziś solidnie popracowały zraszacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.03.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]308535[/ATTACH] Mam pytanie o tą roślinkę - bo mam taką samą - jaki to jest gatunek wrzosa? Jak go podcinasz na wiosnę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.03.2015 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Mam pytanie o tą roślinkę - bo mam taką samą - jaki to jest gatunek wrzosa? Jak go podcinasz na wiosnę?? przykro mi ale gatunku nie pamiętam a wrzosy przycinam w kwietniu ale ścinam tylko przekwitłe kwiatostany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.03.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 i jest najpierw zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.03.2015 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.03.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 przykro mi ale gatunku nie pamiętam a wrzosy przycinam w kwietniu ale ścinam tylko przekwitłe kwiatostany OK, dzięki za odpowiedź. Czyli tego wrzosu nie będziesz przycinał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.03.2015 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 OK, dzięki za odpowiedź. Czyli tego wrzosu nie będziesz przycinał? nie - tego nie będę ciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.03.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 opowiem Wam jak to w Polsce robi się jeszcze interesy dzisiaj po południu , wracając z pracy postanowiłem się się zatrzymać w pewnej szkółce żeby się nieco rozejrzeć jak wiadomo każdy ogrodnik jest , nazwijmy to , kolekcjonerem i zbiera piękne okazy w swoim ogrodzie ja podobnie postanowiłem poszperać w poszukiwaniu ciekawych roślin szczepionych na pniu - może hortensji , może jeszcze ciekawej sosnywiedząc że szkółka działa w dziwnych godzinach zapytałem do której pracują otrzymałem odpowiedź że do 17 a więc miałem godzinę rozpocząłem spacer w alejkach i .... nagle wszyscy klienci zostali oblani włączonymi zraszaczami bo pan właściciel właśnie postanowił je podlać - bo o 17 to on idzie do domu!i ta szkółka była w "Mai w Ogrodzie" ???zwykłe chamstwo - tak tak panie Sysiakwszyscy , którzy zostali tak potraktowani jak jeden mąż orzekli że już nigdy więcej tutaj nie zajrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.03.2015 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 ech Wiosna , Wiosna , Wiosna ! pogoda nie najlepsza , ale mimo wszystko nie padało i to pozwoliło fajnie spędzić czas - w ogrodzie i nie tylko ... w tych szaleńczych czasach , gdzie codzienność jest wieczną gonitwą i na nic go nie starcza - w takie dni jak ten dzisiejszy staramy się wszystko nadrobić czasem się to udaje, a czasem nie - ale najważniejsze że wtedy jesteśmy razem ot tak wiosenna dygresja i dla ucieszenia spragnionego oka - kompozycja Uli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.03.2015 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 dzisiaj przywiozłem kilku nowych lokatorów na powstającą rabatę a więc pojawił się u nas modrzew pendula , kilka trawek - piórkówka i kostrzewy , kiścień wawrzynowy , azalia japońska maruschka powoli wszystko zaczyna się układać jeszcze trochę bylin i będzie ok czekam na klematisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.03.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.03.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]310598[/ATTACH] Piękne! Widziałam wczoraj w programie Maja w ogrodzie - bardzo mi się spodobała ta roślinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.03.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 w Wielkopolsce szaleją wiatry i trąby powietrzne niszczą wszystko... a ja chciałem na przekór złym wieściom pokazać moją wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.03.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.04.2015 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 wszystkiego najlepszego !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts