Drimeth 01.04.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 U mnie jeszcze nie ma brzóz, ale mam je w projekcie. Dokładnie to brzozy pożyteczne "Doorenbos", pod nimi propozycja nasadzeń z niskich berberysów, rozchodników okazałych i rozplenic japońskich.Widziałam trochę inspiracji z funkiami, wrzosami lub wrzoścami i trawami ozdobnymi na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.04.2016 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 ja mam jedną brzozę która ma z 15 - 20 lat i pod nią udało mi się kilka lat temu posadzić barwinka i jakoś sobie tam radzi w drugim miejscu rośnie kępa trzech brzóz powiedzmy 5 letnich , no może 10 i w bezpośredniej bliskości niczego nie da się posadzić - tak dużo jest powierzchniowych korzenidosłownie łopaty tam się nie wbije...może jak się robi aranżacje i sadzi się drzewko przywiezione ze szkółki to wtedy można je obsadzić innymi roślinami później to zakrawa na cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.04.2016 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 jak to zwykle w weekend deszczowo było i mało co udało się zrobić miałem w planach ciągnąć dalej prace z oświetleniem , ale udało się tylko wylać jeden słupek pod lampkę a i tak trzeba było go przykrywać i chować przed deszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.04.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 A mnie się udało troche podłubać. Przygotowałam sporą rabatę na pierwszą część żywopłotu. Teraz będę szukać roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 15.04.2016 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 a więc praca wre Wiosna to fantastyczny czas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 15.04.2016 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 a ja wczoraj uruchomiłem kosiarkę - pierwszy raz w tym sezonie nawet łatwo poszło , bo zawsze są jakieś problemy po tak długim postoju trawa powoli nabiera swojej barwy i przechodzi z burej do pięknie i intensywnie zielonej i jeszcze trochę nowych kolorów : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 15.04.2016 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 mam pewien problem ...może coś wspólnie poradzicieotóż, moja gmina co roku postanawia "naprawiać" drogę - skądinąd tą samą którą miała robić z kostki, ale wybory się skończyły i wyborców mają w poważaniu , a premier jakoś nie chce się do nas sprowadzić .... i naprawia ją poprzez wysypywanie żużla ... już wiem że mają niby prawo w myśl przepisów które znalazłem :Rozporządzenie ministra środowiska z 21 marca 2006 r. o odzysku lub unieszkodliwianiu odpadów poza instalacjami i urządzeniami (w DzU z 2006 r. nr 49, poz. 356) łagodzi zakaz i podaje, co i pod jakimi warunkami można przetwarzać poza specjalnymi urządzeniami. i zgodnie z prawem własności do drogi można sypać żużel....I tu jest problem właśnie - ten śmierdzący i pylący żużel.zanieczyszczający podwórko i cały dom pył po każdym przejeździe samochodu , o roślinach nie wspomnę... co można z tym zrobić?pozostaje tylko art 145 Kodeksu Wykroczeń ?? jak sobie z tym poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 no nic....nikomu jakoś nic mądrego i konstruktywnego nie przyszło do głowy...podobnie jak Wójtowi który olał temat i teraz ma skargę do Rady Gminy na opieszałość urzędnicząparszywe kołki , które tylko przed wyborami potrafią "zniżyć" się do poziomu ludzi i z nimi rozmawiać bo potem to już z wielkim trudem , albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 a tym czasem w Zaborowie kolorowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.05.2016 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 17.05.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 a ja wczoraj uruchomiłem kosiarkę - pierwszy raz w tym sezonie nawet łatwo poszło , bo zawsze są jakieś problemy po tak długim postoju trawa powoli nabiera swojej barwy i przechodzi z burej do pięknie i intensywnie zielonej [ATTACH=CONFIG]352922[/ATTACH] i jeszcze trochę nowych kolorów : [ATTACH=CONFIG]352923[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]352924[/ATTACH] Przed sezonem zawsze czyszczę gaźnik. Miałem ten sam problem, co roku. Myślę, że może to być efekt spływających przez ponad pół roku różnych zanieczyszczeń z baku, dlatego nie zostawiam benzyny w baku na zimę. Benzyna jest substancją organiczną i też się psuje - gdzieś czytałem, że żywotność to 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2016 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2016 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2016 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2016 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts