Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć, widziałem wcześniejsze wpisy z projektami, teraz widzę częściową realizację. Jestem bardzo ciekaw efektu końcowego. Przyznaj się, skąd taki pomysł. Zostaję u Ciebie bo robisz samemu nawadnianie, a ten temat będzie mi za chwilę bliski. Pozdrawiam i życzę samych postępów.

Cześć, widziałem wcześniejsze wpisy z projektami, teraz widzę częściową realizację. Jestem bardzo ciekaw efektu końcowego. Przyznaj się, skąd taki pomysł. Zostaję u Ciebie bo robisz samemu nawadnianie, a ten temat będzie mi za chwilę bliski. Pozdrawiam i życzę samych postępów.

pomysł hm...wydaję mi się że powstał tutaj podczas gorących rozmów z Dorotą i Elfirem

powoli się krystalizuje i układa z elementów ...a jest ich sporo

wędzarnia - już sam pojedynczy projekt to wyzwanie :)

będzie z czarnego klinkieru

roben portland antracyt gładka.jpg

samo miejsce na ognisko wykończone balami , podświetlenie, kaskada wodna , "donice" na zioła...

a nawadnianie.. tak sam go projektowałem i wykonałem i pozostało mi tylko podłączenie czujnika deszczu i sterownika

a tak wszystko działa wspaniale i jestem z tego przedsięwzięcia bardzo zadowolony

naprawdę nie ma porównania z "tradycyjnym" podlewaniem

i nie wierzcie firmom :) które chcą bajońskich sum za system

podpadłem niektórym? ;)

cegła.jpg

Zazdroszczę Twoich prac ogrodowych. Ja swoją przygodę dopiero zaczynam, teraz robię ogrodzenie, następnie szykuję się na wyłożenie kostki (w zakresie brukarzy). Jak tylko uporam się z tymi dwoma tematami, to chcę realizować projekt. Nawodnienie, pewnie poza podłączeniem do instalacji spróbuję wykonać sam. Jeszcze mało wiem, ale zaczynam podglądać sprawdzone rozwiązania. Do podlewania chciałem wykorzystać wodę z mojej bańki z deszczówką (3 tyś l) i z sieci. Niestety troszkę daleko to mam od siebie, więc czeka mnie burza mózgu i później kopanie :)

i po świętach :) ostro dziś popracowałem w ogrodzie

ale tyle jest projektów do zrealizowania , że czasem nie wiem już w co ręce włożyć:)

dziś czekałem na cegły , ale nie dojechały i z nudów zająłem się skręcaniem mebli do altany - trzeba je tylko pomalować , ale tu już nie moja domena;)

20120412280.jpg

20120412281.jpg

20120412282.jpg