SKula 08.05.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 a i mam do Was mądre głowy pytanie cóż to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.05.2012 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 dzięki Elfir - a dla wszystkich - to irga błyszcząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.05.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 mój biedny ogródek nie jest tak źle Panowie naprawdę się starają za wiele nie popsuć a że dużo porozrzucanych skrawków drewna leży to już uroki budowy dziś były spotkania na budowie z ekipami i ustalanie harmonogramu prac jutro porobię jakieś fotki bo dziś zupełnie mi to wyleciało z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.05.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 dopiero wróciliśmy... nie jest tak źle:) a robota aż pali się Panom w rękach - naprawdę firmo do godnego polecenia pierwsza dachówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.05.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 i jeszcze dom z ogrodem i budzące się z "letargu" sosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.05.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 a i zajrzałem dziś do mojej wylewki pod wędzarnię no piękna - tylko zaczynać murować ! tylko kiedy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.05.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 sami powiedzcie obiektywnie - jak na trzy dni pracy to pięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 10.05.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 sami powiedzcie obiektywnie - jak na trzy dni pracy to pięknie to wygląda pięknie XD !!! a trawnik masz ... rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 a trawnik masz ... rewelacyjny! a dzięki , ale to nie tylko moja zasługa : Dorota wybitnie się do jego widoku i kondycji przyczyniła to pod Jej dyktando wykonałem wiele czynności , tak naprawdę nawet nie za bardzo absorbujących i teraz są efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 dziś Panowie kończyli obróbki i zakładali rynny sporo tego i jeszcze parę drobiazgów zostało potem chyba okna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 a ja przymierzałem się do swojego projektu - wędzarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 no i dziś posadziłem cztery "złote księżniczki " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 jak złote ? to zobaczcie jak promieniują światłem aż ciężko im zrobić zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 11.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) a ja przymierzałem się do swojego projektu - wędzarni Piękna cegła. Uwielbiam taki kolor. No i oczywiście Rustikę z Patoki... Edytowane 11 Maja 2012 przez dorota.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Piękna cegła. Uwielbiam taki kolor. No i oczywiście Rustikę z Patoki... no proszę również grafitowa będzie fuga , jakoś nie widzę tej budowli z kontrastową białą fugą jedynym odstępstwem będzie drewniany "domek" wędzarni ale on raczej będzie współgrał z elementami drewnianymi , a one mają jeden kolor jedynie co to zastanawiam się jeszcze na pokryciem jego dachu blachą - w kolorze grafitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 11.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 a i zajrzałem dziś do mojej wylewki pod wędzarnię no piękna - tylko zaczynać murować ! tylko kiedy??? [ATTACH=CONFIG]115193[/ATTACH] Wyleweczka piękna tylko czy nie za blisko ogrodzenia, wędzarnia potrafi przydymić. Wokół paleniska lepiej dać cegłę pełną, może nie pęknie. Ciekaw jestem ja Ci pójdzie, będę obserwował ten wątek. Z murowaniem trochę roboty jest ale warto, później wędlinki mniam, mniam takich w sklepie nie ma. Ja foto swojej wrzuciłem tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179555-Grille-wędzarnie-kominki-ogrodowe/page6 chyba troszkę większa od Twojej. Powodzenia w murowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.05.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 . Powodzenia w murowaniu. dzięki ! przy palenisku będzie oczywiście cegła pełna , a cały środek paleniska będzie wyłożony cegłą szamotową a murowanie będzie moją inauguracją więc liczę na wsparcie i na wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 11.05.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Ok, w związku z tym, że ja osobiście popełniłem kilka błędów chętnie podzielę się nimi byś ich nie popełnił. Rada nr 1 Koniecznie pamiętaj o zdylatowaniu paleniska pobudowanego z szamotki wewnątrz o obudowy cegły klinkierowej zewnętrznej, chodzi o to aby nie przenosić temperatury na ściany z klinkieru, ja tak nie zrobiłem i kilka cegiełek mi strzeliło. Dobrze jest nawet oddzielić cegły cienką wełną. Rada nr 2 to już mam i działa Zainstaluj w rurze spalinowej – dymowej szyber obrotowy, można nim skutecznie walczyć z temperaturą podczas wędzenia. Rada nr 3 ja nie stosowałem bo nie wiedziałem a to ważne Jak już wybudujesz, rozpalaj w wędzarni bardzo powolutku i stopniowo nawet kilka godzin, przez pierwsze wygrzania nigdy nie na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.05.2012 01:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 dzięki ! to są ważne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 12.05.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Skula chłopie , rozwalasz mnie na łopatki!!! Idziesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts