Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiem, wiem odbiegam od tematu ogrodów i macie zupełną rację że nie jest to odpowiednie miejsce na opowieści o domu

ale jesteśmy teraz w takim momencie że zupełnie inne prace nas pochłaniają

jeśli już przekroczyłem Waszą cierpliwość - powiedzcie a poszukam bardziej odpowiedniego miejsca

a tymczasem... leje deszcz i prace na dachu zwolniły

20120516508.jpg

20120516509.jpg

ale między deszczem udało się skosić trawę :)

słuchajcie...trawa obłędna, rośliny sadzone w zeszłym roku, na wiosnę teraz ekspansywnie rosną

za rok jak już zamieszkamy - a właściwie zamieszkać mamy przed Gwiazdką, ale na przyszłą wiosnę będą już

naprawdę duże i dorodne

myślę, że to był naprawdę bardzo dobry pomysł by je zasadzić nie czekając na wykończenie domu

wiadomo , że nie można robić tego w bezpośredniej bliskości domu , ale już kawałek dalej tak

szkoda, że nie zrobiłem zdjęć ale musicie mi wybaczyć - tyle się dziś działo

oglądanie wstawionych okien dachowych

spotkanie z wykonawcą tynków, ociepleń , wylewek

spotkanie z wykonawcą okien i drzwi zewnętrznych

ufff

w sobotę postaram się nadrobić , ale spotykamy się z hydraulikiem i panem od rekuperacji ...

Etapów masz teraz przed sobą sporo, aż dziw, że ogarniasz jeszcze ogród, a już na pewno pełen szacunek za to co robisz i za to, że dzielisz się tym na forum. Daleko masz do domku? Bo mam wrażenie, że trzeba mieszkać po drugiej stronie ulicy, żeby mieć na to wszystko czas. Jak jeździłem z Wrocławia do siebie na wioskę, to głównie czas traciłem na trasie.

Wczoraj wyszedłem walczyć z kolejnym rowem - najtrudniejszym, bo kopanym w tłuczniu (już rozjeżdżonym). Zdobyłem kilka pkt doświadczenia w posługiwaniu się kilofem :p Dzisiaj kontynuacja.

ufff

weekend pracowity jak cholera - przeprowadzka ze sprzedanego mieszkania do wynajętego trwała 3 dni

ale już się uporaliśmy i kaska na dom jest !!

nie wspomnę już o tymczasowych spotkaniach z ekipami od.... wszystkiego

ale wczoraj znalazłem siłę by skosić trawkę :)

Daleko masz do domku? Bo mam wrażenie, że trzeba mieszkać po drugiej stronie ulicy, żeby mieć na to wszystko czas. Jak jeździłem z Wrocławia do siebie na wioskę, to głównie czas traciłem na trasie.

dom budujemy 15 minut drogi od miejsca gdzie obecnie mieszkamy , ale to już jest wieś w otulinie Puszczy Kampinowskiej

do samej puszczy mamy 400 metrów :)