Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

dajcie spokój ;)

tworzenie tego domu i ogrodu to wielka i długo oczekiwana pasja , która sama w sobie jest napędem

to ona daje kopa i skupia wokół siebie myśli, plany i ich realizację

a dodatkowo tak wielu rzeczy można się nauczyć

my - chcemy pokazać że pierwszy dom nie musi być budowany dla wroga :)

nawet niektóre ekipy się dziwią że tak mamy poukładany plan robót

np wczoraj wykonawca podłóg , który przyjechał na wstępne pomiary był zdziwiony że na etapie stanu surowego będziemy zamawiać materiał

przecież czeka się na niego 8 tygodni , a dodatkowo będzie czekał na nas u dostawcy - więc magazynowanie odpada

inni zamawiają już na etapie deweloperskim i mają 8 tygodni przestoju....

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorry że zaśmiecam temat ale mam pytanie/wątpliwość - rekuperacja wyciąga zużyte i wtłacza świeże powietrze - a kanały będą w podłodze? Jestem laikiem więc tylko pytam czy otwory "ssące i wtłaczające" będą na poziomie wylewki? Nie powinny być "w suficie" poszczególnych pomieszczeń?

Pozdr.

Bogdan

Sorry że zaśmiecam temat ale mam pytanie/wątpliwość - rekuperacja wyciąga zużyte i wtłacza świeże powietrze - a kanały będą w podłodze? Jestem laikiem więc tylko pytam czy otwory "ssące i wtłaczające" będą na poziomie wylewki? Nie powinny być "w suficie" poszczególnych pomieszczeń?

Pozdr.

Bogdan

Cześć, wiem, że nie do mnie pytanie, ale na zdjęciach widać, że to jest podłoga na poddaszu, a rury kanały schodzą przez strop w dół, czyli otwory będą na suficie parteru.

Cześć, wiem, że nie do mnie pytanie, ale na zdjęciach widać, że to jest podłoga na poddaszu, a rury kanały schodzą przez strop w dół, czyli otwory będą na suficie parteru.

dokładnie tak, na poddaszu są rozmieszczone kanały które wychodzą przez strop do pomieszczeń na dole

pokoje na poddaszu będą podłączone do systemu od góry

tiaaaaaaaaaaaaa....

pierwszy kontener.

Nie chce straszyć - pewnie nie ostatni - po tzw "wykończeniówkach" (szeeeroooki zakres słownikowy ;) ) będą - następne ;)

koreanka sliczna - moja te puszcza "małe" tzn szyszeczki będzie miała ;)

My podziwiamy naszą kalifornijkę - też śliczna - szczególnie z wiosennymi przyrostami.

pozdrawiam i sukcesów życzę!

wiem,że to ogrodowe inspiracje ale nadrobię te wszystkie bezczelne zmiany tematu z nawiązką - obiecuję :)

teraz jestem trochę w innym miejscu i stąd to odbieganie od tematu

właśnie wybieramy lodówkę

specjalnie dla niej wywierciliśmy studnię ,żeby mieć świeżą wodę z lodóweczki

hydraulik zrobi do niej przyłącze wody

pozostaje tylko wybrać :confused:

taką?

samsung-rsh-5-zemh.796247.2.jpg.jpg

samsung-rsh-5-zemh.796248.2.jpg.jpg

a może taką?

Bosch KAN 58A55.jpg

Bosch KAN 58A55.jpg 1.jpg