SKula 31.05.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a jeśli chodzi o ogród..... postaram się w weekend zacząć budowę wędzarni - oczywiście udokumentuję wszelkie prace i podzielę się z Wami mam nadzieję ,że po części zmyję hańbę niezadowolenia;) piszę postaram się bo jutro podstawiają mi kontener i trochę pracy przede mną by to wszystko posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 na razie wykorzystując resztki blachy z obróbki dachy powstało przykrycie daszku wędzarni teraz już spokojnie będzie mogła stanąć na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 31.05.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 U mnie śmieci zabrano po wkopaniu oczyszczalni. Była tego cała ciężarówka. Wędzarni jestem ciekaw, bo to moje marzenie na działce. Ja w weekend powalczę dalej z deskami na ogrodzeniu i kabelkami. Dołki mam już prawie wykopane, teraz pomiary długości, zamówienie i realizacja. Mam jak się okazało jeszcze dwa tygodnie do kostki. Lodówka super, tylko ten lód to zdradliwy jest. Podobne rozwiązanie ma chwilę temu wprowadzony sąsiad i po ostatnim spotkaniu załatwiłem sobie gardło od lodowatych drinków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Lodówka super, tylko ten lód to zdradliwy jest. Podobne rozwiązanie ma chwilę temu wprowadzony sąsiad i po ostatnim spotkaniu załatwiłem sobie gardło od lodowatych drinków spokojnie:) ja od wielu lat piję tylko zimne napoje:) ja do kostki mam .....kilka miesięcy, ale już firma była , kostka wybrana , teraz tylko projekt i realizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 31.05.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 spokojnie:) ja od wielu lat piję tylko zimne napoje:) ja do kostki mam .....kilka miesięcy, ale już firma była , kostka wybrana , teraz tylko projekt i realizacja Nieźle się zorganizowałeś. Ja to miałem takie ekipy, że nie mogłem poumawiać wszystkich jedna po drugiej, bo teraz z perspektywy czasu wiem, że by to nie wyszło. Każdy miał jakiś poślizg, ja też miałem problem kredytowy i mi sprawy bankowe wycięły 8 miesięcy prac, także podziwiam i trzymam kciuki, aby wszystko szło zgodnie z planem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a co do wędzarni - to po pierwsze i głównie brak czasu mnie hamuje , a po drugie masakryczne komaromeszki:) właściwie to co drugi dzień - raz komary a raz meszki!na szczęście nie występują jednocześnie ! a przy okazji - słyszałem że są środki do pryskania roślinności i te wspaniałe owady nie występują stosowaliście coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 31.05.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a co do wędzarni - to po pierwsze i głównie brak czasu mnie hamuje , a po drugie masakryczne komaromeszki:) właściwie to co drugi dzień - raz komary a raz meszki! na szczęście nie występują jednocześnie ! a przy okazji - słyszałem że są środki do pryskania roślinności i te wspaniałe owady nie występują stosowaliście coś podobnego? U mnie też są małe komary i muchy (te jak się robi zimniej, albo jak w powietrzu czuć zbliżający się deszcz, to gryzą jak popieprzone). Ostatnio, czy jest ciepło czy zimno to wychodzę pracować na zewnątrz jakby było z 5 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Najnowsze wydanie znanego sprawdzonego środka o wydłużonym działaniu po dodaniu dodatku adiuwanta utrwalacza oprysków o totalnym działaniu na komary, meszki i kleszcze. Opakowanie 1 l na 5000 do 10000 m oprysków w zależności od ilości występowania owadów Jeden z kilku tylko dostępnych preparatów na rynku o tak dużej wydajności i skuteczności. Środek dopuszczony do oprysków terenów otwartych, ogrodów, stołówek i miejsc użyteczności publicznej jak i łąk, boisk itd. Posiada zezwolenie MIN ZDR.Stosowanie: 100 lub 200 ml preparatu na 10 l wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Oprysk w postaci stężonego koncentratu rozrabialnego z wodą przezanaczony dla profesjonalistów i zwykłych osób do masowej likwidacji plag komarów, kleszczy oraz meszek z efektem ZABIJ NATYCHMIAST I DZIAŁAJ DALEJ.Środek bezpieczny dla ludzi i zwierząt. Okres karencji po oprysku 15 minut. Proporcje rozrabiania dla zwykłych opryskiwaczy pompowanych lub spalinowych: 100 do 200 ml na 10 l wody w zależności od intensywności występowania plag owadów 250 ml wystarcza na 2500 m. Przed przystąpieniem do oprysku dobrze wymieszać. Ważność 2014. r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ciekawe czy używaliście czegoś podobnego i jaki miało to skutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 OPIS PRODUKTU: TICKOUT SET zawiera 250 ml preparatu Aspermet 200 EC oraz 250 ml adjuvanta Grassfil. Środek owadobójczy Aspermet 200 EC zawiera 200 g permetryny w 1 litrze preparatu ( 3-(2,2-dichlorowinylo)-2,2-dimetylocyklopropanokarboksylan m-fenoksybenzyl ), Grassfil natomiast zawiera min. 85% żywicy politerpenowej. ZASTOSOWANIE : Zwalcza i odstrasza komary i inne dokuczliwe owady na terenach działek, ogródków przydomowych placów zabaw itp. Adjuwant Grassfil tworzy pod wpływem światła słonecznego ochronny film polimerowy, umożliwiający utrzymywanie się substancji biologicznie aktywnej, na liściach, źdźbłach, i końcówkach traw w dłuższym przedziale czasowym. Mieszanina składników działa kontaktowo i żołądkowo, wykazuje równocześnie silne działanie odstraszające - także na owady pożyteczne. STOSOWANIE : 250ml Aspermetu + 250ml Grassfila rozpuścić w 25 litrach letniej wody, i dobrze wymieszać. Gotową mieszaninę, roztwór stosować za pomocą opryskiwacza ciśnieniowego. Zestaw TICKOUT SET - wystarcza na oprysk ok. 500m2 powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ale tego jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ciekawe jak te środki się sprawdzają , szczególnie po opadach deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 powiedzcie mi co to za roślina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 i na koniec dnia kilka wrzutek z zakończonego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 no i wykończonego dachu wędzarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 no i żeby było jednak ogrodowo i żebyście mnie nie zatłukli kilka wariacji ogrodowych z naszego poletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 i jeszcze kilka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.06.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 projekt łazienki na górze dopracowany i poszedł do zestawienia materiałowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.06.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 wczoraj przyjechał kontener i nawet udało się go wprowadzić na podwórko od wczoraj zbieramy siły by go załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts