Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

a jeśli chodzi o ogród..... postaram się w weekend zacząć budowę wędzarni - oczywiście udokumentuję wszelkie prace i podzielę się z Wami

mam nadzieję ,że po części zmyję hańbę niezadowolenia;)

piszę postaram się bo jutro podstawiają mi kontener i trochę pracy przede mną by to wszystko posprzątać

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie śmieci zabrano po wkopaniu oczyszczalni. Była tego cała ciężarówka. Wędzarni jestem ciekaw, bo to moje marzenie na działce. Ja w weekend powalczę dalej z deskami na ogrodzeniu i kabelkami. Dołki mam już prawie wykopane, teraz pomiary długości, zamówienie i realizacja. Mam jak się okazało jeszcze dwa tygodnie do kostki.

Lodówka super, tylko ten lód to zdradliwy jest. Podobne rozwiązanie ma chwilę temu wprowadzony sąsiad i po ostatnim spotkaniu załatwiłem sobie gardło od lodowatych drinków ;)

Lodówka super, tylko ten lód to zdradliwy jest. Podobne rozwiązanie ma chwilę temu wprowadzony sąsiad i po ostatnim spotkaniu załatwiłem sobie gardło od lodowatych drinków ;)

spokojnie:) ja od wielu lat piję tylko zimne napoje:)

ja do kostki mam .....kilka miesięcy, ale już firma była , kostka wybrana , teraz tylko projekt i realizacja

spokojnie:) ja od wielu lat piję tylko zimne napoje:)

ja do kostki mam .....kilka miesięcy, ale już firma była , kostka wybrana , teraz tylko projekt i realizacja

Nieźle się zorganizowałeś. Ja to miałem takie ekipy, że nie mogłem poumawiać wszystkich jedna po drugiej, bo teraz z perspektywy czasu wiem, że by to nie wyszło. Każdy miał jakiś poślizg, ja też miałem problem kredytowy i mi sprawy bankowe wycięły 8 miesięcy prac, także podziwiam i trzymam kciuki, aby wszystko szło zgodnie z planem.

a co do wędzarni - to po pierwsze i głównie brak czasu mnie hamuje , a po drugie masakryczne komaromeszki:)

właściwie to co drugi dzień - raz komary a raz meszki!

na szczęście nie występują jednocześnie !

a przy okazji - słyszałem że są środki do pryskania roślinności i te wspaniałe owady nie występują

stosowaliście coś podobnego?

a co do wędzarni - to po pierwsze i głównie brak czasu mnie hamuje , a po drugie masakryczne komaromeszki:)

właściwie to co drugi dzień - raz komary a raz meszki!

na szczęście nie występują jednocześnie !

a przy okazji - słyszałem że są środki do pryskania roślinności i te wspaniałe owady nie występują

stosowaliście coś podobnego?

U mnie też są małe komary i muchy (te jak się robi zimniej, albo jak w powietrzu czuć zbliżający się deszcz, to gryzą jak popieprzone). Ostatnio, czy jest ciepło czy zimno to wychodzę pracować na zewnątrz jakby było z 5 stopni.

Najnowsze wydanie znanego sprawdzonego środka o wydłużonym działaniu po dodaniu dodatku adiuwanta utrwalacza oprysków o totalnym działaniu na komary, meszki i kleszcze. Opakowanie 1 l na 5000 do 10000 m oprysków w zależności od ilości występowania owadów Jeden z kilku tylko dostępnych preparatów na rynku o tak dużej wydajności i skuteczności. Środek dopuszczony do oprysków terenów otwartych, ogrodów, stołówek i miejsc użyteczności publicznej jak i łąk, boisk itd. Posiada zezwolenie MIN ZDR.Stosowanie: 100 lub 200 ml preparatu na 10 l wody.

oprysk-na-komary-kleszcze-hard-killer-nowa-formula.jpg

Oprysk w postaci stężonego koncentratu rozrabialnego z wodą przezanaczony dla profesjonalistów i zwykłych osób do masowej likwidacji plag komarów, kleszczy oraz meszek z efektem ZABIJ NATYCHMIAST I DZIAŁAJ DALEJ.Środek bezpieczny dla ludzi i zwierząt. Okres karencji po oprysku 15 minut. Proporcje rozrabiania dla zwykłych opryskiwaczy pompowanych lub spalinowych: 100 do 200 ml na 10 l wody w zależności od intensywności występowania plag owadów 250 ml wystarcza na 2500 m. Przed przystąpieniem do oprysku dobrze wymieszać. Ważność 2014. r.

oprysk-na-komary-250-ml-hard-killer.jpg

samsung-rsh-5-zemh.796248.2.jpg.jpg

oprysk-na-komary-kleszcze-hard-killer-nowa-formula.jpg

OPIS PRODUKTU:

TICKOUT SET zawiera 250 ml preparatu Aspermet 200 EC oraz 250 ml adjuvanta Grassfil.

Środek owadobójczy Aspermet 200 EC zawiera 200 g permetryny w 1 litrze preparatu ( 3-(2,2-dichlorowinylo)-2,2-dimetylocyklopropanokarboksylan m-fenoksybenzyl ), Grassfil natomiast zawiera min. 85% żywicy politerpenowej.

ZASTOSOWANIE :

Zwalcza i odstrasza komary i inne dokuczliwe owady na terenach działek, ogródków przydomowych placów zabaw itp.

Adjuwant Grassfil tworzy pod wpływem światła słonecznego ochronny film polimerowy, umożliwiający utrzymywanie się substancji biologicznie aktywnej, na liściach, źdźbłach, i końcówkach traw w dłuższym przedziale czasowym.

Mieszanina składników działa kontaktowo i żołądkowo, wykazuje równocześnie silne działanie odstraszające - także na owady pożyteczne.

STOSOWANIE :

250ml Aspermetu + 250ml Grassfila rozpuścić w 25 litrach letniej wody, i dobrze wymieszać.

Gotową mieszaninę, roztwór stosować za pomocą opryskiwacza ciśnieniowego.

Zestaw TICKOUT SET - wystarcza na oprysk ok. 500m2 powierzchni.

2334572554.jpg