SKula 21.06.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 niektórzy wykonawcy to jednak bałaganiarze! przywieźli piach i mimo tego że mieli klucze do bramy poszli na łatwiznę i zrzucili wszystko niemalże na ulicę ! będą to jutro wszystko sprzątać ! nienawidzę czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.06.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 a ja...dalej murarka:) coraz bardziej mi się podoba i coraz bardziej mnie to pochłania dziś ledwo zdążyłem na ćwierćfinał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.06.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 dzisiaj jednak nie padało i znów można było trochę pomurować powoli idzie i powoli wędzarnia zaczyna nabierać swoich kształtów ciekawy jestem efektów tak wizualnych jak i praktycznych - smakołyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.06.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 a dzisiaj tylko 2 godzinki popracowałem sklepienie wyszalowane i już wymurowane cegły na cokół też już przycięte - jutro je domuruję i po przezbrojeniu stropu zrobię wylewkę potem zostanie już tylko warstwa wierzchnia i koniec tej części:) przyjdzie czas na próbne palenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.06.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Hej !! co tam u Was? u mnie ciąg dalszy murowania, pogoda piękna więc można podgonić trochę strop nad paleniskiem zalany i pierwsze przymiarki do ostatecznego wyglądu na razie tylko cegły poukładane, ale pierwszy raz można zobaczyć jak to będzie w całości się prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.06.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 i jeszcze jedna ważna rzecz - rączka od szybra skrócona i osadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.06.2012 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 i już zaczyna wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 24.06.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Jak dla mnie rewelacja Czekam na zakończenie. Jak możesz to pisz przy okazji każdego etapu jakie kwoty wchodzą w grę. Już zacznę odkładać Pogoda dopisuje aż za bardzo, bo u nas końcówka prac ziemnych. Kable od elektryki ogrodowej pozakopywane, czekają na lampy, ale to w swoim czasie. W tym tygodniu mam nadzieje pojawią się fachowcy od kostki. Po nich zaczynam dziobać ogród. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.06.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 1. wylewka – 6 worków x 6,50= 392. cegła klinkierowa – 750 3. drewno na „domek” wędzarniczy – 1504. rury do kanału dymnego ( w tym jedna z szybrem ) – 150 5. wylewka stropu – 2 worki x 6,50 = 136. 6 worków spoiwa do cegieł 6x30 = 180 7. cegła szamotowa 50 x 2,70 = 1358. zaprawa do szamotu 1worek x 30 = 1445 to tak na szybko podliczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 a i jeszcze 50 za drzwiczki z Allegro = 1495 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2012 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 wiem ,że będzie to powtórka , ale ktoś mnie prosił o umieszczenie zdjęć z powstawania wędzarni po kolei i w jednym miejscu szukałem tematu wędzarnie i jakoś nie mogłem znaleźć i dlatego tutaj je wstawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2012 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 a reszta to już blisko i można znaleźć na poprzednich stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Znalazłam Cie znalazłam Kilka miesięcy temu wpadłam przypadkiem na Twój ogród i głupia, tak wciągnięta w czytanie nie zauważyła,ze mi bateria pada i....nie zdążyłam wrzucic do subskrypcji I od tego czasu doprowadzałam do wrzenia forumową wyszukiwarkę , by Cię odnaleźć i dziś ma cierpliwość została nagrodzona Fantastyczny ogród, świetny wędzak , a miejsce na ognisko -mioooodzio. Gratulują ogromnie zaangażowania A teraz pytania - na czym posadowiłeś szamot przykrywający palenisko ? Czy znalazłeś juz rozwiązanie murowanego zbiornika - tego, z którego ma spływać kaskada ? Bo mój bloczek tak ciągnie wodę ,że jeszcze z tydzień i się posypie - mimo zafoliowania a planuję zbiornik murowac na tarasie i wolałabym uniknąć powodzi. Próbowałam kupić folię basenową, ale 10 m2 nikt nie chce sprzedać i występuje ona w kolorze niebieskim - a ten mi średnio leży. Chyba zostanie tylko zgrzanie PCV .... I nie mogę sie doszukać - jaka mieszankę traw wysiałeś ? na razie chyba tyle - ale nie licz,ze to juz koniec z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.06.2012 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A teraz pytania : - na czym posadowiłeś szamot przykrywający palenisko ? witaj , miło mi Ciebie "gościć " u siebie postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania, może nie od razu bo niektóre , jak to dotyczące mieszanki traw potrzebują sprawdzenia od spodu szamot jest wymurowany na betonowej wylewce , a od góry po zbudowaniu tymczasowego szalunku z desek ( małych kawałków) by po związaniu się zaprawy można je będzie wyjąć przez niewielki otwór paleniska - są wymurowane zaprawą szamotową i od góry zalane stropem z wylewki betonowej , na te warstwy pójdzie jeszcze jedna z pełnej cegły klinkierowej to na tym zdjęciu widać w palenisku konstrukcję szalunku aby wylewka była równa z warstwą cegieł , zostały one wycięte , tak by po wmurowaniu ich stworzył się murek oporowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.06.2012 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Czy znalazłeś juz rozwiązanie murowanego zbiornika - tego, z którego ma spływać kaskada ? Bo mój bloczek tak ciągnie wodę ,że jeszcze z tydzień i się posypie - mimo zafoliowania a planuję zbiornik murowac na tarasie i wolałabym uniknąć powodzi. Próbowałam kupić folię basenową, ale 10 m2 nikt nie chce sprzedać i występuje ona w kolorze niebieskim - a ten mi średnio leży. Chyba zostanie tylko zgrzanie PCV .... szczerze mówiąc to jeszcze nie rozwiązałem tego problemu wiem,że zakopując w ziemi zbiornik trzeba będzie go odizolować z dwóch stron cały czas szukam rozwiązania i nawet rozważałem już wstawienie do środka jakiegoś pojemnika ( typu czarna kuweta murarska) i odpowiedniego zamaskowania a warstwy zewnętrzne to kilkakrotna izolacja folią w płynie i folią kubełkową jak sądzicie? jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.06.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 I nie mogę sie doszukać - jaka mieszankę traw wysiałeś ? sprawdzę i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.06.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 a wczoraj i dziś nieźle popracowałem nad wędzarnią skręcone nadproże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts