SKula 10.07.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 witajcie dziś nareszcie ogrodowo i roślinnie pomóżcie, proszę, co to za drzewiasta roślina strasznie ekspansywnie rośnie tuż za siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 10.07.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Topola osika Populus tremula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna007 10.07.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Też marzy mi się taki wgłębnik, jestem bardzo ciekawa jak to wszystko wyjdzie, jak zobaczyłam Twoją wizualizację to tak jakbym zobaczyła swoją wizję, którą mam w głowie na temat jednej części naszego ogródka Życzę powrotu do zdrowia PS. Czy trudny w obsłudze jest ten program, którym zrobiłeś wizualizację wgłębnika? Edytowane 10 Lipca 2012 przez Joanna007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Topola osika Populus tremula dziękuję bardzo , jak zwykle niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Też marzy mi się taki wgłębnik, jestem bardzo ciekawa jak to wszystko wyjdzie, jak zobaczyłam Twoją wizualizację to tak jakbym zobaczyła swoją wizję, którą mam w głowie na temat jednej części naszego ogródka Życzę powrotu do zdrowia PS. Czy trudny w obsłudze jest ten program, którym zrobiłeś wizualizację wgłębnika? dziękuję za życzenia , a swoją drogą to jestem nieźle wkurzony na tą całą sytuację, tak się dać 'udupić" kurcze no ! tyle było planów do zrealizowania i jeszcze jak wiecie trwa budowa... program poleciła mi nieoceniona Dorota i ona twierdziła że nawet dziecko go okiełzna podszedłem do tego z pewną dozą nieśmiałości , ale mimo wielu funkcji jest on dosyć intuicyjny , no i na YouTubie można wiele znaleźć podpowiedzi ja tak robiłem potem mieszałem projekt z GoogleSketchUp z Garden Puzzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 wczoraj wieczorem mieliśmy umówione spotkanie z panem od kostki brukowej podpisaliśmy umowę i jutro przyjeżdża projektant na pomiary i jakieś wstępna propozycje , kiedyś już o tym myślałem, nie pamiętam czy już się tutaj swoim pomysłem z Wami dzieliłem czy nie: nie uwzględniłem jeszcze ścieżki do altany za domem, ścieżki do altany śmietnikowej bez tych dwóch ścieżek : podjazd do garażu, wejście do domu i opaska wokół budynku to ok 75 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 czyli idzisz w łuki? Nie wiem czy jest sens robić specjalne ścieżki do altany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Elfir , wiem ,że jesteś zdziwiona tą propozycją , ale do frontu jakoś nie widziałem tego inaczej - tam są półokrągłe schody wejściowe i wydaje mi się że to one właśnie wyznaczają ogólny zamysł . zobaczymy co zaproponuje architekta co do ścieżek też nie jesteśmy za specjalnie przekonani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 odchodząc trochę od tej propozycji, myślałem jeszcze o rozdzieleniu wjazdu od wejścia do domu pasem zielenieliminowałoby to jednorodny pas betonu przed domem , powodując jakieś urozmaicenie i wizualną lekkośćco o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia007 10.07.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Mi się podoba, trochę tymi łukami przełamałeś prostokątne kształty i urozmaiciło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Mi się podoba, trochę tymi łukami przełamałeś prostokątne kształty i urozmaiciło się tak , taki był mój zamiar, ale jednak tak jak pisałem podyktowany też kształtem schodów wejściowych chciałbym jednak jeszcze rozdzielić płaszczyznę kostki pasem czy klombem zieleni- jakiej ? to potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Wydaje mi się, że twój rysunek podjazdu jest stąd:http://www.ogrodomania.com.pl/images/ogrody/ogrod11/images/plan%20z%20doborem%20roslin.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 10.07.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Elfir - z całą pewnością jest odzwierciedleniem tego projektu - pewną propozycją wyjściową podobnie jak aranżacje ogrodów , a raczej ich fragmenty , które przyjmuje się do realizacji ale sama musisz przyznać ,że działkę to mi ukradli ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 11.07.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 dziś wieczorem wychodząc ze spotkania z projektantem bruku , po żmudnych ustaleniach i pod wrażeniem jednak jego fachowości i kompetencji zauważyliśmy ten znak ! czyż nie jest wymowny ? samo szczęście nas tutaj czeka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.07.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 tak jak obiecałem prezentuję dziś propozycję projektu kostki oraz związaną z tym aranżacją przedgródka ciekawy jestem Waszej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.07.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 po prawej stronie tuż za wjazdem stanie altana śmietnikowa - stąd prostokąt kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.07.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Podoba mi się bardziej niż poprzednia wersja, choć przyznam,że ilość kostki jest przytłaczająca.Podjazd musi być aż tak szeroki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.07.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 podjazd ma szerokość bramy wjazdowej i garażowej - 4 m , plus to co napisałem pod altankę śmietnikową , ale tego nie będzie w praktyce widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.07.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 kurcze, nie chwytam gdzie ta altanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 13.07.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 kurcze, nie chwytam gdzie ta altanka altanaka zaznaczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts