Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też marzy mi się taki wgłębnik, jestem bardzo ciekawa jak to wszystko wyjdzie, jak zobaczyłam Twoją wizualizację to tak jakbym zobaczyła swoją wizję, którą mam w głowie na temat jednej części naszego ogródka :) Życzę powrotu do zdrowia

PS. Czy trudny w obsłudze jest ten program, którym zrobiłeś wizualizację wgłębnika?

Edytowane przez Joanna007

Też marzy mi się taki wgłębnik, jestem bardzo ciekawa jak to wszystko wyjdzie, jak zobaczyłam Twoją wizualizację to tak jakbym zobaczyła swoją wizję, którą mam w głowie na temat jednej części naszego ogródka :) Życzę powrotu do zdrowia

PS. Czy trudny w obsłudze jest ten program, którym zrobiłeś wizualizację wgłębnika?

dziękuję za życzenia , a swoją drogą to jestem nieźle wkurzony na tą całą sytuację,

tak się dać 'udupić" kurcze no !

tyle było planów do zrealizowania

i jeszcze jak wiecie trwa budowa...

program poleciła mi nieoceniona Dorota i ona twierdziła że nawet dziecko go okiełzna

podszedłem do tego z pewną dozą nieśmiałości , ale mimo wielu funkcji jest on dosyć intuicyjny , no i na YouTubie można wiele znaleźć podpowiedzi

ja tak robiłem

potem mieszałem projekt z GoogleSketchUp z Garden Puzzle

wczoraj wieczorem mieliśmy umówione spotkanie z panem od kostki brukowej

podpisaliśmy umowę i jutro przyjeżdża projektant na pomiary i jakieś wstępna propozycje ,

kiedyś już o tym myślałem, nie pamiętam czy już się tutaj swoim pomysłem z Wami dzieliłem czy nie:

Zaborow 1 kostka.jpg

nie uwzględniłem jeszcze ścieżki do altany za domem,

ścieżki do altany śmietnikowej

bez tych dwóch ścieżek : podjazd do garażu, wejście do domu i opaska wokół budynku to ok 75 m2

Elfir , wiem ,że jesteś zdziwiona tą propozycją , ale do frontu jakoś nie widziałem tego inaczej - tam są półokrągłe schody wejściowe i wydaje mi się że to one właśnie wyznaczają ogólny zamysł .

zobaczymy co zaproponuje architekt

a co do ścieżek też nie jesteśmy za specjalnie przekonani

Mi się podoba, trochę tymi łukami przełamałeś prostokątne kształty i urozmaiciło się

tak , taki był mój zamiar, ale jednak tak jak pisałem podyktowany też kształtem schodów wejściowych

chciałbym jednak jeszcze rozdzielić płaszczyznę kostki pasem czy klombem zieleni- jakiej ? to potem