grzegorz_si 14.07.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 pod warunkiem , że wygrasz sprawę. Sama wygrana nie wystarczy. Szumowina, kłamca, złodziej i oszust skoro nie chciał po dobroci i sprawa trafiła do sądu to można domniemywać, że po wyroku sądu też nie będzie chciał zapłacić. Następny krok to KOMORNIK - kolejny koszt. Pytanie czy komornik będzie skuteczny, bo większość z nich jest raczej nieruchawych a dłużnik sam musi mu podpowiadać rozwiązania. Jeżeli się uda komornikowi ściągnąć to jesteśmy w domu - zazwyczaj się udaje. Jeżeli nie? Zawsze można sprzedać dług firmie windykacyjnej, ale trzeba się liczyć z dużymi stratami. Te są zazwyczaj skuteczniejsze, pozostanie więc satysfakcja że szumowinie zjedzą zdrowia i to sporo. Wracając do kostki: w moim przypadku wszystko było by proste, łatwe i przyjemne gdyby Libet za swój błąd grzecznie przeprosił, zgodził się uczciwie pokryć wszystkie koszty i zamknąć sprawę z satysfakcją dla klienta. Nie musiałbym użerać się ze sprzedawcą. Czy wybierzesz tego, czy też innego producenta - Twoja sprawa. Bez względu na wybór, życzę Ci z całego serca, żebyś był z niej zadowolony i żeby Ci służyła przed długie lata. Przy okazji, jeżeli znasz te firmy prawnicze, które prowadzą sprawy nie biorąc ani grosza w przypadku przegranej to podaj namiary. Ja takowej nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.07.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Nie ma możliwości prawnej by przy fuszerce wystąpić o odszkodowanie. W takim przypadku musi byc prowadzona regularna "wojna" cywilna (lub/i karna). A to jest drogą przez mękę.I tak na prawdę to pozwanemu wolno wszystko (pomine tu szczegóły, gdyż byłaby to instrukcja - jak uniknąć odpowiedzialności), ale uwierzcie, to na co ja się napatrzyłam w sądzie przez ostatnie lata , może wywołać gęsią skórkę. A co do komornika - ten najczęściej rozkłada ręce z niemocy, gdyż cwaniak oszust cały majątek (przez lata trwania procesu) zdążył juz przepisać, na siostrę, szwagra i synową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 14.07.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) Malka strasznie Ci współczuję. Uwierz mi, jestem w stanie sobie wyobrazić przez co przeszłaś. Żyjemy w dzikim kraju, gdzie złodziej i oszust jest górą a ludzie uczciwi traktowani są jak dziwaki. W kraju, w którym zwrot zgubionego portfela z pieniędzmi jest wydarzeniem na tyle nadzwyczajnym, że trąbią o tym we wszystkich mediachPrzykra sprawa. Wytrwałości życzę. Nie pozwól bandytom na całkowite zatrucie sobie życia. Edytowane 14 Lipca 2012 przez grzegorz_si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 15.07.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 dzisiaj postanowiłem z premedytacją uciec od przykrych tematów i zaszalałem z projektem - ot taka wariacja a może wariactwo co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 15.07.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 oczywiście kąt - wgłębnik będzie docelowo inaczej wyglądał - bardziej tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.07.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 dzisiaj postanowiłem z premedytacją uciec od przykrych tematów i zaszalałem z projektem - ot taka wariacja a może wariactwo [ATTACH=CONFIG]125451[/ATTACH] co Wy na to? Ty tam masz jeszcze miejsce na basen Jakich wymiarów ? no w dołku mnie z zazdrości ścisnęło Bardzo mi się podobają Twoje wizualki, ja niestety nie ogarniam tego programu choc pewnie i tak bym nie wymyśliła nic równie ładnego Ps. Grzegorz, nie ma co współczuć, trzeba zyć dalej i być nieco ostrożniejszym w obdarzaniu zaufaniem .Za życzenia dziękuję - wytrwałośc mi się przyda, oj przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.07.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 to tylko propozycja znalazłem basenik , nie basen - 3,6 średnica z możliwością "schowania" go w ziemicały koszt takiej ekstrawagancji ( bez obudowy oczywiście ) to 3,700 z montażemnie jest to ,chyba? , powalająca kwotaale czytałem tu o poważnych kłopotach niektórych z utrzymaniem czystości wody - a brudny basen to kanał a nie perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.07.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 no w dołku mnie z zazdrości ścisnęło Bardzo mi się podobają Twoje wizualki, ja niestety nie ogarniam tego programu choc pewnie i tak bym nie wymyśliła nic równie ładnego jaki masz projekt domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.07.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 to tylko propozycja znalazłem basenik , nie basen - 3,6 średnica z możliwością "schowania" go w ziemi cały koszt takiej ekstrawagancji ( bez obudowy oczywiście ) to 3,700 z montażem nie jest to ,chyba? , powalająca kwota ale czytałem tu o poważnych kłopotach niektórych z utrzymaniem czystości wody - a brudny basen to kanał a nie perełka E tam, ekstrawagancja od razu Dlatego też zrezygnowałam z pomysłu, oraz z trudność (i kosztach) podgrzania wody, a zimny basen to nie dla mnie jaki masz projekt domu? indywidualny, bardzo indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom i ogród w lesie 16.07.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Mój ogród jest leśny, dlatego nie chcę za dużo urządzać, bo tak jest klimatycznie. Z przodu domu powoli zagospodarowuję teren, to znaczy rabaty, skalniaki, teren dla dzieciaków, np. basen czy miejsce do gry w piłkę. Natomiast tył zostawiam na "dziko". Rosną mi tam borówki i grzyby, więc nie chcę ingerować, aby nie zniknęły... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 16.07.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 A ja jeszcze wrócę do prywaty i do mojej kostki LIBETU, żeby uspokoić co nieco wątkotwórcę (choć ten spokojny raczej ) Dzisiaj miałem telefon z Libetu, dzwoniła bardzo miła pani zapewniając, że sprawa zostanie załatwiona pokojowo i jak trzeba a szczegóły w najbliższym czasie. Może się więc okazać, że Libet jest OK Puki co nie chwalę dnia przed zachodem słońca. Koniec prywaty. P.S. Pomysł z basenem fajny, ale ja bym się nie odważył. Znam gościa, który taki zrobił i już zastanawia się nad likwidacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.07.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 . Pomysł z basenem fajny, ale ja bym się nie odważył. Znam gościa, który taki zrobił i już zastanawia się nad likwidacją. dlaczego chce likwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.07.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Mój ogród jest leśny, dlatego nie chcę za dużo urządzać, bo tak jest klimatycznie. witaj i dzięki za odwiedziny - ja mam drugą działkę rekreacyjną w samym środku lasu i tam też nie za wiele ingeruję w naturalne "środowisko" , może poszukam jakichś zdjęć , a tutaj chcieliśmy trochę coś innego , chociaż też nie poszliśmy w kierunku np nowoczesnego czy japońskiego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 16.07.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 dlaczego chce likwidować? Bo ma dość: napełnianie drogie, bo woda droga, rzadko z niego korzysta, musi nakrywać, bo ciągle w tym coś pływa no i czyszczenie tego jest kłopotliwe. Powtarzam to co mówił ten gościu. Jego zdaniem to taki gadżet, który cieszył przez pierwszy rok, potem to tylko udręka. Aha, sezon basenowy jest raczej krótki a potem to taka strasząca dziura Z drugiej strony: basen - symbol zamożności... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.07.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 nie no nie przesadzajmy z tą zamożnością , ostatnio mamy afrykańskie upały i w takim baseniku woda nagrzeje się bardzo szybko , ale i tak powiem Wam że tak naprawdę bardziej skłonny jestem do zupełnie innego pomysłu i rozwiązania a to już jest świetne i w lato i w zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.07.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 A to jak już w marzenia idziemy, to mnie się marzy ruska bania A co do nagrzania w basenie - nie ma szans w naszym klimacie,mimo ostatnich tropikalnych upałów, basenik coś koło 3m średnicy, czyli ok 2000l wody nagrzała się wieczorem,a przez noc i tak ostygła. Godzina przyjemności w ciepłej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.07.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 A to jak już w marzenia idziemy, to mnie się marzy ruska bania tak bania jest godna nie ma co ! ale trochę dużo miejsca potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.07.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 jak wiecie z powodów zdrowotnych siedzę w domu i mam trochę czasu postanowiłem go wykorzystać i poszukać wykonawcy ogrodzenia myślałem ,że nie będzie jakiegoś wielkiego problemu - tym bardziej że nie chcemy jakiegoś kosmicznego projektu a zwyczajnego ogrodzenia - nawet bez murowanych słupków uwierzcie ,że to zakrawa na kpinę - te poszukiwania - podobnie jak rozmowy z pewna firmą zajmującą się wykończeniami przyjechali wypasioną furką , a jakże , rozejrzeli się i stwierdzili że zlecenie wykończenia całego domu to za małe zlecenie - spodziewali się Pałacu Kultury czy co? Wiedzieli że to dom jednorodzinny.. Podobnie jest teraz z ogrodzeniami . A mówią że w Polsce jest takie bezrobocie - nie wierzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.07.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 jest jakiś mały przełom - firmy zaczynają się odzywać - to efekt kilkudniowych mailingów ale do realizacji droga jeszcze daleka dziś po południu mamy spotkanie z firmą wykończeniową i właśnie jedną od ogrodzeń ano zobaczymy jak dziś pójdą rozmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.07.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 znów małe przepychanki tym razem z firmą która miała wykonać szambo umowa podpisana a tu się okazuje że zapomnieli doliczyć kilkaset złotych za wywóz ziemi tak twierdzą teraz - wcześniej mówili że wywiozą w cenie usługi cóż i po umowie ! na szczęście nasz Hydraulik - przez wielkie "H" już na piątek zorganizował szambo , montaż i wywóz ziemi za 800 zł taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts