SKula 27.07.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 no to ...wróciliśmy po całym dniu pobytu na budowie a działo się dziś bardzo dużo panowie od alarmu pracowali cały dzień , by na jego koniec oznajmić z dumą zakończenie instalacji przeszliśmy szkolenie i alarm jest już naszym sprzymierzeńcem potem przyjechał Pan od ogrodzenia i na reszcie okazał się tym fachowcem , którego szukaliśmy kompetentny , chętny do pracy i pełen zapału a co dla nas najważniejsze cena jest bardzo atrakcyjna - nie ma tu żadnego haczyka po prostu wszyscy dotychczasowi wykonawcy to albo duże firmy albo pośrednicy a tu pan pracuje z bratem widzieliśmy ich wykonanie prac i rozmawialiśmy z inwestorami - tak więc ogrodzenie zaklepane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.07.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 potem zająłem się rybkami;) już wczoraj przygotowane , dziś zostały jedynie dokładnie wysuszone w przewiewnym miejscu by potem znaleźć się w ciepłej wędzarni sam proces wędzenia trwał 3 godziny i miał kilka etapów , ale o technice nie będę pisał flądry w okowach dymu ATTACH=CONFIG]127771[/ATTACH] a tu już złotokolorowe gotowe przysmaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.07.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 jak wiecie był jeszcze pstrąg ale był tak wyśmienity że ciężko było ustawić go do zdjęcia:) w całości... jakoś się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.07.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 słuchajcie - nie chcę się tutaj chwalić swoimi dokonaniami - no chociaż może troszkęale naprawdę polecam takie "urządzenie" w ogrodziecoś pięknego i pysznego a to dopiero początek kulinarnej przygody z wędzeniem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.07.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 po obiedzie dotarł wreszcie oczekiwany transport materiałów wykończeniowych mamy wannę , kibelki , kafle, glazury , terakoty , mozaiki ...3 tony ! towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.07.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 faktycznie, idziesz, jak burza! co do fachowców różnej maści.... w wiekszości cieszę się, że mamy to za sobą a pstrąga zazdraszczammmmmmm ale już zapału do wykonawstwa urządzenia... mniej (wystarcza mi moja kuchnia - ja nawet grila nie lubię!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.07.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 ja nawet grila nie lubię!) grilla samego w sobie to i ja nie za bardzo preferuję jak zauważyłaś nie będzie go u nas wszelkiego typu pieczenie czy smażenie mięsa będzie się odbywało nad ogniskiem tam też będzie gotowanie na woku - cudowna sprawa na wolnym ogniu prawdziwy , żeliwny i dobrze wypalony wok knajpy z chińszczyzną mogą się chować tak więc jak widzisz , tyle cudownych i zarazem zdrowych smaków można znaleźć na jednej , nie dużej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.07.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 kolejny projekt kołacze mi się po głowie właśnie piec chlebowy , w którym można piec pizze mięso najpierw poczytam pozbieram wiadomości a potem wezmę się za murowanie wskazówki już są co o tym sądzicie? miałby się znaleźć na tarasie , podłączony do zewnętrznego komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.07.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 [quote name=SKula co o tym sądzicie? [/quote] w żadnym razie nie chciaabym Cię zniechęcać... bo wspaniale to wychodzi i wygląda i zapał i pomysły ......... Mój szwagier ma piekny piec chlebowy i takie tam inne. Pierwszy sezon wow !!!!!!!!!!!!! a nastepne.... owszem, ładnie i klimatycznie to wygląda Pomysl, czy na pewno bedzie Ci się chciało i czy bedziesz miał czas na zabawy z wędzeniem i pieczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.07.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Pomysl, czy na pewno bedzie Ci się chciało i czy bedziesz miał czas na zabawy z wędzeniem i pieczeniem. przecież ja nie będę z ogrodu wychodził no chyba ze spać i zimowa porą a tak poważnie - uwielbiam ogród i każdy jego element najbardziej podoba mi się tworzenie miejsc , przy których można usiąść , coś porobić i są to miejsca dyskretnie umiejscowione , prawie pochowane , ale jednak tworzące atmosferę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 29.07.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 co o tym sądzicie? miałby się znaleźć na tarasie , podłączony do zewnętrznego komina Tak, tak TAK. Piec chlebowy to moje marzenie. Wędzarnia to nie moje klimaty, ale piec chlebowy to zupełnie inna rozmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.07.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Tak, tak TAK. Piec chlebowy to moje marzenie. Wędzarnia to nie moje klimaty, ale piec chlebowy to zupełnie inna rozmowa. tak więc będzie mi Pani kibicować jak rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 29.07.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Stanowczo tak, proszę Szanownego Pana. A potem się wproszę na pieczenie, he he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.07.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 ale najpierw muszę wszystko przetestować te chleby , pizze, mięsa i ciasta.... i co tam jeszcze się da upiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.07.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 ja mam na tarasie wnękę i osobny przewód kominowy , specjalnie dla tego typu przedsięwzięcia i myślałem o takiej formie pieca tylko w kolorystyce wykończenia - grafitowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Ładny ten piec. Bardzo lubię grafitowy klinkier. Jak tylko mogę to używam Tytana z CRH. Ale jeśli chodzi o piec, to u mnie kiedyś będzie Antika z Patoki + kamień. Całe palenisko z jednego bloku kamienia.... och.... oczywiście jeśli w ogóle kiedyś będę miała piec Oto moja prawdziwa miłość, Antika: http://www.probud.skleppsb.com.pl/product_picture/full_size/4ffcf30c1ce4a992f981326a7a01d492.jpg Edytowane 30 Lipca 2012 przez dorota.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.07.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 te chleby , pizze, mięsa i ciasta.... i co tam jeszcze się da upiec Warzywa... ekhem, to coś dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.07.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 właśnie się kontaktowałem z firmą wykonującą takie cackai padłem na kolana - 7.000 - taka kwota wchodzi w grę to mnie chyba zmusi do bliższego poznania się z arkanami murarki i tajemnicy zduńskiego fachuwiem ,że to wielkie i poważne wyzwanie ale kwota jest powalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.07.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 to mnie chyba zmusi do bliższego poznania się z arkanami murarki i tajemnicy zduńskiego fachu wiem ,że to wielkie i poważne wyzwanie ale kwota jest powalająca Nie inaczej. We własnoręcznie budowanym będzie lepiej smakować. W necie sporo tego, np: http://cherub.squarespace.com/pizza-ovens/plan/4077165 Prościzna, he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.07.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 http://stonetutor.blogspot.com/2012/04/building-my-wood-fired-oven_03.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.