Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu


Recommended Posts

no to ...wróciliśmy

po całym dniu pobytu na budowie

a działo się dziś bardzo dużo

panowie od alarmu pracowali cały dzień , by na jego koniec oznajmić z dumą zakończenie instalacji

przeszliśmy szkolenie i alarm jest już naszym sprzymierzeńcem

 

potem przyjechał Pan od ogrodzenia

i na reszcie okazał się tym fachowcem , którego szukaliśmy

kompetentny , chętny do pracy i pełen zapału

a co dla nas najważniejsze cena jest bardzo atrakcyjna - nie ma tu żadnego haczyka

po prostu wszyscy dotychczasowi wykonawcy to albo duże firmy albo pośrednicy

a tu pan pracuje z bratem :)

widzieliśmy ich wykonanie prac i rozmawialiśmy z inwestorami - tak więc ogrodzenie zaklepane :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

potem zająłem się rybkami;)

już wczoraj przygotowane , dziś zostały jedynie dokładnie wysuszone w przewiewnym miejscu

by potem znaleźć się w ciepłej wędzarni

 

sam proces wędzenia trwał 3 godziny i miał kilka etapów , ale o technice nie będę pisał

 

20120727.jpg

 

flądry w okowach dymu ;)

 

ATTACH=CONFIG]127771[/ATTACH]

 

a tu już złotokolorowe gotowe przysmaki

 

20120727(002).jpg

20120727(001).jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja nawet grila nie lubię!)

 

grilla samego w sobie to i ja nie za bardzo preferuję

jak zauważyłaś nie będzie go u nas

wszelkiego typu pieczenie czy smażenie mięsa będzie się odbywało nad ogniskiem

tam też będzie gotowanie na woku - cudowna sprawa na wolnym ogniu

prawdziwy , żeliwny i dobrze wypalony wok

knajpy z chińszczyzną mogą się chować

 

tak więc jak widzisz , tyle cudownych i zarazem zdrowych smaków można znaleźć na jednej , nie dużej działce

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kolejny projekt kołacze mi się po głowie

właśnie piec chlebowy , w którym można piec pizze mięso

najpierw poczytam pozbieram wiadomości a potem wezmę się za murowanie

 

wskazówki już są :)

 

piec chlebowy.jpg

 

piec chlebowy 1.jpg

 

piec chlebowy 3.jpg

 

piec chlebowy 4.jpg

 

piec chlebowy 2.jpg

 

co o tym sądzicie? miałby się znaleźć na tarasie , podłączony do zewnętrznego komina

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

[quote name=SKula

 

co o tym sądzicie? [/quote]

 

w żadnym razie nie chciaabym Cię zniechęcać... bo wspaniale to wychodzi i wygląda i zapał i pomysły .........

Mój szwagier ma piekny piec chlebowy i takie tam inne.

Pierwszy sezon wow !!!!!!!!!!!!!

a nastepne.... owszem, ładnie i klimatycznie to wygląda :)

Pomysl, czy na pewno bedzie Ci się chciało i czy bedziesz miał czas na zabawy z wędzeniem i pieczeniem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pomysl, czy na pewno bedzie Ci się chciało i czy bedziesz miał czas na zabawy z wędzeniem i pieczeniem.

 

przecież ja nie będę z ogrodu wychodził:)

no chyba ze spać i zimowa porą :)

 

a tak poważnie - uwielbiam ogród i każdy jego element

najbardziej podoba mi się tworzenie miejsc , przy których można usiąść , coś porobić

i są to miejsca dyskretnie umiejscowione , prawie pochowane , ale jednak tworzące atmosferę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ładny ten piec.

Bardzo lubię grafitowy klinkier. Jak tylko mogę to używam Tytana z CRH.

Ale jeśli chodzi o piec, to u mnie kiedyś będzie Antika z Patoki + kamień.

Całe palenisko z jednego bloku kamienia.... och.... oczywiście jeśli w ogóle kiedyś będę miała piec :(

Oto moja prawdziwa miłość, Antika:

http://www.probud.skleppsb.com.pl/product_picture/full_size/4ffcf30c1ce4a992f981326a7a01d492.jpg

Edytowane przez dorota.k
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

właśnie się kontaktowałem z firmą wykonującą takie cacka

i padłem na kolana - 7.000 - taka kwota wchodzi w grę

to mnie chyba zmusi do bliższego poznania się z arkanami murarki i tajemnicy zduńskiego fachu

wiem ,że to wielkie i poważne wyzwanie ale kwota jest powalająca

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to mnie chyba zmusi do bliższego poznania się z arkanami murarki i tajemnicy zduńskiego fachu

wiem ,że to wielkie i poważne wyzwanie ale kwota jest powalająca

 

Nie inaczej. We własnoręcznie budowanym będzie lepiej smakować. W necie sporo tego, np: http://cherub.squarespace.com/pizza-ovens/plan/4077165

Prościzna, he he.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...