dorota.k 30.07.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 No nie. Teraz to już ten piec nie da mi spokoju...Właśnie się zastanawiam, że może pierwszy zbuduję u teściów na ich mazurskiej działce (he he, będzie jak w powiedzeniu, że pierwszy dom buduje się dla wroga). Przekonam ich, ze będą mieli gdzie rybki piec, to mi jeszcze go sfinansują, ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.07.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 O!http://4.bp.blogspot.com/-KQfERAFQQO4/T3z8nqGRwzI/AAAAAAAAAPs/KQ8XjlM78CE/s1600/oven+1.JPGhttp://stonetutor.blogspot.com/2012/04/building-my-wood-fired-oven_05.html Ja taki chcę natychmiast mieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.07.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 No i widzisz Pan do czego doprowadziłeś?! Gadam sama ze sobą. I to w nie swoim temacie (no, swojego nie mam, to też prawda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.07.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 jestem pod wrażeniem i straszne dzięki za te wstawki skarbnica wiedzy jest to dla mnie kolejne wyzwanie , no ale nie wydam przecież takiej kupy kasy ja też szukam inspiracji - nie koniecznie odpowiedniej dla mnie , ale tak , żeby ucieszyć oko http://photodigital.npage.at/pizzaofen-eigenbau.html i jeszcze coś - od razu z aranżacją http://holzbackofen-welt.eshop.t-online.de/epages/Shop42009.sf/de_AT/?ObjectPath=/Shops/Shop42009/Products/111&ViewAction=ViewProductDetailImage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.07.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 dzisiaj przed domem szalał geodeta z swoim niwelatoremstrasznie skomplikowane do tyczenie podjazdu i wejścia do domumamy bardzo dużą różnicę poziomu - panowie budując dom zrobili wysoki fundament a że do granicy działki jest tylko 6 m , to i spadek będzie na podjeździe spory mam nadzieję że to wszystko się ładnie zgra tak więc punkt "0" został wyznaczony i w poniedziałek może ruszać pan od ogrodzenia a jutro wchodzi na 3 tygodnie ekipa od ocieplenia poddasza , KG i tynków zewnętrznychza 3 tygodnie koniec ciężkich prac ! wejdą glazurnicy , parkieciarz , przyjadą meble do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.08.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 dzisiaj z powodu nawału pracy Pani Żony nie ruszałem się z domu chociaż po wczorajszym dniu i 10 godzinach łażenia na kulach , dzisiejszy odpoczynek bardzo się przydał mimo że nie byliśmy na budowie od wykonawcy dostaliśmy maila że pracują przywieźli płyty KG , profile i płyty osb dzisiaj zabrali się za zabudowę strychu i montaż schodów ( składanych ) na strych czekają panowie od rekuperacji bo tam postawią wymiennik już w poniedziałek rusza pan z ogrodzeniem - najpierw wykopy , potem szalunki , wylanie podmurówki i efekt końcowyogrodzenie, furtki , sterowniki , czujniki itd itp...w poniedziałek też zaczyna się bałagan z rusztowaniami i ocieplaniem domu a za 12 dni ! ściągają mi ten cholerny gips !! już 28 dni mam go na sobie ! ale zleciało co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.08.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 szukając inspiracji ogrodowych , natknąłem się na urokliwą rzecz można ten kamienny przedmiot wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem albo też wykonać z niego przy odrobinie zaangażowania i wyobraźni np fontannę ogrodową co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 02.08.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Jeszcze troszkę takich rozwiązań, a uwierzę, że w domu nie będzie piekarnika, płyty do gotowania itp. P.S. kiedy następne wędzenie? Rybki wyglądają smakowicie. Ja ostatnio dostałem wędzonki prosto znad morza, to od razu nabrałem ochoty do tworzenia wędzarni u siebie w ogrodzie. Kiedyś ten czas na pewno nadejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.08.2012 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Jeszcze troszkę takich rozwiązań, a uwierzę, że w domu nie będzie piekarnika, płyty do gotowania itp. P.S. kiedy następne wędzenie? płyta i piekarnik już są kupione , zapłacone i czekają w magazynie na czas montażu mebli kuchennych a będzie to za ok miesiąc a wędzenie kiedy? hm teraz priorytetem jest wyswobodzenie się więzów gipsu i potem pogonienie w miarę możliwości roboty- muszę poinstalować odpływy z rynien i rozprowadzić rurami drenarskimi pod ziemią - bo za chwilę wchodzą z kostką muszę pomalować specjalną farbą podłogę w kotłowni i garażu muszę pomalować kuchnię bo 20 wchodzi kafelkarz i kładzie podłogę muszę , muszę ,muszę.. ale może w międzyczasie siądę i coś uwędzę - tylko ,że najpierw muszę ( ) pojechać na druga działkę po odpowiednie drewno , bo tutaj to tylko ścinki z desek sosnowych , a to się absolutnie nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.08.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Znalazłem fajny wątek, pewnie Cię zainteresuje (budowa altanki i takie tam)http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21858&sid=c1fa30878b044d8d0afc662e9cb92a57Szkoda, że na konkurencyjnym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 03.08.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 co o tym myślicie? [ATTACH=CONFIG]128760[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]128761[/ATTACH] Od razu mam ochotę kupić korzec żyta i zabrac się za jego mielenie. Na taki w niemalże 100% własny chleb. Piec się do tego też świetnie komponuje... ech... A tak, mam jutro w planach chleba pieczenie, ale z mąki z torebki i w zwykłym elektrycznym piekarniku... Jedyne co, to zakwas mam prawdziwy, własny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.08.2012 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jedyne co, to zakwas mam prawdziwy, własny! mam nadzieję że niebawem wystawi Pani go na jakiejś aukcji:) żebym mógł go nabyć drogą kupna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.08.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Znalazłem fajny wątek, pewnie Cię zainteresuje dzięki - przejrzałem dokładnie, ale to jednak nie do końca moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.08.2012 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 bez dobrego zakwasu - nie będzie smakowitego chlebka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 03.08.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 żebym mógł go nabyć drogą kupna Gdzieżbym Panu sprzedawała! Zaprosi mnie Pan na pieczenie w nowiutkim piecu, to przywiozę w prezencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.08.2012 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 jak już pewnie wiecie że jestem nieco zwariowany na punkcie jedzenia , chociaż wcale tego po mnie nie widać i wyszukiwania naturalnych metod przyrządzania potraw - sam siebie zadziwiam i wczoraj w nocy wyszperałem ciekawą rzecz nazywa się to coś garnek rzymski i sądząc po opisach to coś fantastycznego i naturalnego właśnie Najlepszy do pieczenia: chleba ryb zapiekanek dań z drobiu(kurczaka, indyka, kaczki) pieczeni mięsnych lasagne risotto dań z warzyw(ziemniaków w mundurkach, faszerowanych pomidorów, papryk, kabaczków itp. ten, który ja znalazłem - bardzo firmowy ( http://www.roemertopf.pl ) , ale można poszperać i znaleźć tańszy ( http://www.garnek-rzymski.pl/ ) ja już zamawiam !! niechże już będzie październik ! przeprowadzka i nowe życie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 03.08.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 mama takie ma w domu, czasem coś pichci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.08.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Gdzieżbym Panu sprzedawała! Zaprosi mnie Pan na pieczenie w nowiutkim piecu, to przywiozę w prezencie. no to mamy układ ! teraz tylko trzeba piec pomurować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.08.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 mama takie ma w domu, czasem coś pichci i jak się to sprawuje? czytałem że właśnie w takim garnku pięknie piecze się chleb inne rzeczy też oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 03.08.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 i jak się to sprawuje? czytałem że właśnie w takim garnku pięknie piecze się chleb inne rzeczy też oczywiście chleba nie jadłem, ale inne potrawy bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts