SKula 01.09.2012 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 w ogrodzie znów prace ziemnne tym razem przesuwanie linii nawadniania - tych za blisko zamontowanych przy ścianach domu jak się nie przewidziało opaski to trzeba było trochę pokopać przy okazji niektóre linie uległy modyfikacji - głównie wydłużeniu i rozbudowie no i sprzątanie, sprzątanie i raz jeszcze sprzątanie powoli widać koniec - na szczęście w domu praca wre : gresy w kuchni, wiatrołapie ,przeddpokoju. ścianka pod zabudowę w kuchni, mała łazienka, a wczoraj kominek - pierwsze palenie już za nami zresztą tych pierwszych rzeczy jest więcej pierwszy wjazd do garażu, pierwsza korespondencja w skrzynce na listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.09.2012 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 dawno mnie nie było , ale też i prac strasznie dużo się nawarstwiło skończona kostka, skończone ogrodzenie i pospawana altana śmietnikowa trwają prace wykończeniowe, kominek poprawienie schodów na tarasie no i wreszcie porządki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.09.2012 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 a w między czasie udało się odwiedzić naszą drugą działeczkę jakże tam jest super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.09.2012 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 i jeszcze kilka fotek jak ja lubię to miejsce szkoda że rzadko w tym roku jest czas by tam zaglądać dosłownie 300 metrów od domu i już takie widoki i miejsca przestrzeń ,łąki, plaża ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.09.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Hej, druga działka robi wrażenie, integracja z przyrodą jak się patrzy. Nie chcieliście się tam budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ViVi 04.09.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Potrzebujesz jeszcze coś nietypowego, a wpisującego się w ogród http://fotosik.net.pl/di/6FTS/studnia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaer 04.09.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam, gratuluję ślicznego domku. Z powodu braku czasu przeczytam wszystko od początku ale za chwilę (jak zacznę zakładać swój ogród) a teraz mam prośbę napisz coś więcej o odprowadzeniu wody z rynien (co to takiego studzienki rozsączające?). Pozdrawia, Lidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.09.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Hej, druga działka robi wrażenie, integracja z przyrodą jak się patrzy. Nie chcieliście się tam budować? to trochę daleko - 50 km w jedną stronę to rekreacyjne miejsce z drewnianym domkiem - niech takie pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.09.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 napisz coś więcej o odprowadzeniu wody z rynien (co to takiego studzienki rozsączające?). Pozdrawia, Lidia spływająca z rynien woda jest odprowadzana do gruntu poprzez studzienkę wpustową , rurę hydrauliczną tzw 100 ( tylko ok 1 m ) , rurę drenarską i na końcu studzienkę rozsączającą . Rura drenarska jest okręcona włókniną ( w celu ochrony przed zapychaniem otworów przez ziemię ) , ułożona jest w wykopie ok 0,70 m z 2 % spadkiem w kierunku studzienki. Ja od każdej rynny wyprowadziłem rurę drenarską o ok 15 mb. Rura jest ułożona w wykopie na warstwie grubego żwiru i zakopana. na rysunku widać dokładnie schemat tego przedsięwzięcia ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 07.09.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 sezon ogrodowy mija , ale mam nadzieję że Wasz zapał nie! zbliża się jesień i trzeba dobrze przygotować się do zimy u mnie to jeszcze abstrakcja zupełna sprawy ogrodu zeszły znów na plan dalszy i wykończenie domu stało się priorytetem ale jeszcze przyjdzie czas by się nim porządnie zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 07.09.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 dziś z uwagi na wiele ekip pracujących w domu ( glazurnicy, montaż pieca, montaż kaloryferów, wykonywanie schodów, układanie kafelków na tarasie i balkonach ....) ja nawet nie miałam jak zająć się malowaniem postanowiłem rozplantować zgromadzoną przed ogrodzeniem ziemię rozwiozłem 40 taczek i powiem Wam miałem dość zresztą zaczął padać deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 08.09.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 mam pytanie dla osób korzystających z pieca na groszek - w jakiej cenie kupujecie węgiel - powiedzmy 25 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 09.09.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 mam pytanie dla osób korzystających z pieca na groszek - w jakiej cenie kupujecie węgiel - powiedzmy 25 kg W Casto...ie masz po niecałe 13PLN / 20kg / 650zł/tona, lecz groch grochowi nie równy. Niekiedy szczególnie w kuchniach węglowych można zaobserwować niezłe stalaktyty po węglu gorszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.09.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 W Casto...ie masz po niecałe 13PLN / 20kg / 650zł/tona, lecz groch grochowi nie równy. Niekiedy szczególnie w kuchniach węglowych można zaobserwować niezłe stalaktyty po węglu gorszej jakości. to w Casto jest najtaniej? myślałem że u jakiegoś dostawcy ale jak się zdążyłem zorientować to są różnice np kaloryczności czy procentowego powiedzmy spopielenia jaki jest najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 09.09.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 zajrzyj tutaj, chociaż ekogroszek to temat-rzeka:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&highlight=ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.09.2012 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 wreszcie ! trochę porządków wokół domu i szybkie sianie trawy - tak profilaktycznie i zapobiegawczo przed chwastami całą aranżację pozostawiam na zimę i spokojne zaplanowanie a na razie wygląda to tak : przesunięte i już podłączone zraszacze : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.09.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 na czerwono zaznaczone miejsca są przeznaczone do aranżacji i obsadzenie roślinami zielone miejsce na planie - chyba kontynuacja stylu już obsadzonego za domem macie jakieś ciekawe propozycje ? tak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.09.2012 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 pomożecie;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 12.09.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 pierwszy plan : cis pośredni Wojtek i choina kanadyjska Jeddeloh plan drugi : kompozycja berberysów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 13.09.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Poczytaj tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164556-klub-przekształcających-TRAWNIKI-w-piękne-ogrody-czyli-ogród-nowoczesny/page17 o nasadzeniach naprzemiennych.Te miejsca można obsadzić na 1001 sposobów, jakie są Twoje preferencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts