SKula 15.09.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 mam jeszcze jedno pytanie pojawiło się u nas coś takiego : chowa się przed słońcem i włazi do garażu - prawdziwy wysyp i inwazja co to takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 na zdjeciu jest chyba jakiś rozchodnik (chyba ościsty "Angelina"). Ma jakieś 5 cm wysokości. Raczej powinno tam być do 0,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.09.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Raczej powinno tam być do 0,5 m. tylko co? co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 pisałam o proponowanym gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.09.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 pisałam o proponowanym gatunku tak oczywiście - mknęło mi mój typ to berberys "Bogozam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 18.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 chciałbym żeby cały front był jakąś współgrającą kompozycją może rzeczywiście w tym szaleństwie z tyłu domu jest metoda No właśnie, a skupiasz się na jednym fragmencie. Masz tam przecież fajną sosnę - warto jakoś ją włączyć. Zrób porządne zdjęcie obejmujące ten fragment: [ATTACH=CONFIG]136446[/ATTACH]i rozplanuj całość. Masz tak dziwnie zakończony żywopłot - nie planujesz go przedłużać? Trochę porządku można zaprowadzić powtarzając te same rośliny w rożnych miejscach: na rabacie przy wejsciu, przy sośnie, koło schodów. Gdyby to był mój ogród to bym chyba przedłużyła żywopłot na tą "dziwną" w kształcie rabatę, oraz dała tam duży krzew/małe drzewko dwu/trzypniowe + łan z max dwóch gatunków (może trawy, turzyce). Można by też podziałać we wrzosach i wrzoścach - pasują do Twojego siedliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 18.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 wszystko super ale ta wysokość mnie przeraziła A myślisz, ze taka kosówka 'Mops' to zawsze malutka będzie? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/Pinus_mugo_%27Mops%27.jpg/800px-Pinus_mugo_%27Mops%27.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.09.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Masz tak dziwnie zakończony żywopłot - nie planujesz go przedłużać? żywopłot będzie przedłużony - nie wiem czy tylko do furtki czy dalej tak jak sugerujesz - do końca rabaty myśli Pani że korzystniejsza będzie ta druga opcja ? jutro zrobię zdjęcie szczerze mówiąc Pani koncepcja jest bardzo bliska planom mojej zony wrzosy i wrzośce , ciekawe jakie inne rośliny by Pani zaproponowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 18.09.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ze wzgledu na przesuwaną bramę żywopłot powinien być przycięty, więc z wiązowym może być problem - będzie wymagał dosyć częstego cięcia.Ja swój i tak przycinam 3-4 razy w sezonie, ale nie każdy musi to lubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.09.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Kochani właśnie zobaczyłem i dziękuję wszystkim za odwiedziny i za wspaniałą wymianę zdań !100 000 wejść ! Nigdy nie sądziłem że to miejsce będzie tak miłe ! Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.09.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ze wzgledu na przesuwaną bramę żywopłot powinien być przycięty, więc z wiązowym może być problem - będzie wymagał dosyć częstego cięcia. Ja swój i tak przycinam 3-4 razy w sezonie, ale nie każdy musi to lubić. ale ja bardzo lubię przycinać żywopłot - tylko że wyczytałem że się to robi dwa razy w sezonie a jeśli cztery to w jakim momencie , w jakim okresie to robić ? załączam obiecane zdjęcie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.09.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 nareszcie !!! dzisiaj udało mi się zakończyć męczącą mnie sprawę ziemi pozostała po układaniu kostki ziemia wreszcie po tygodniu wożenia taczką została uprzątnięta bardzo "nie fajnie" wyglądały dwie hałdy ziemi przed ogrodzeniem 5 dni wytężonej pracy i udało się a "fachowcy" chcieli za wywiezienie 1100 pln !! teraz to wygląda tak - przed domem i tam gdzie wywiozłem ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.09.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 a w domu... podłogi ! dzisiaj położyli w salonie i w korytarzu na piętrze niesamowity efekt !za późno było dziś na zdjęcia więc musicie uwierzyć na słowoale jutro postaram się wrzucić coś na potwierdzenie słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.09.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 no właśnie w domu podłogi i w środku nie za wiele można zdziałać , więc poświęciłem czas na porządki ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.09.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 co nowego ? a jesień przyszła czerwienieją liście na płocie i ... kapelusze muchomorów powiedzcie co to za trawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.09.2012 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 a w domu? podłogi się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 podogi ładne!a trawa to trzcinnik calamagrostis pewnie acutiflora - na łące rośnie?, kultywar Karl Foersterten mój "rasowy" ma bardziej dorodne i zielone liście, a łakowy też wyglada uroczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.09.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 podogi ładne! a trawa to trzcinnik calamagrostis pewnie acutiflora - na łące rośnie? , kultywar Karl Foerster ten mój "rasowy" ma bardziej dorodne i zielone liście, a łakowy też wyglada uroczo. rośnie dosłownie po drugiej stronie ulicy pomiędzy drzewami zastanawiałem się nad wkomponowaniem tej trawy u siebie pięknie rośnie i ma ponad 1 m wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.09.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 a podłogi w pokojach to parkiet dębowy , a korytarz i salon deska dębowa Panila wiecie ile było badań wylewek? całe laboratorium - wilgotność , gęstość , wytrzymałość kleju itpi ile różnej chemii zastosowali? jakieś żywice , specjalne klejeno ale firma kładzie i daje gwarancję więc bez lipy chcą być wszystkiego pewni 5 lat temu kładli nam parkiet w mieszkaniu i wygląda jak nowy - naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 27.09.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 a trawa to trzcinnik calamagrostis pewnie acutiflora - na łące rośnie? rośnie dosłownie po drugiej stronie ulicy pomiędzy drzewami zastanawiałem się nad wkomponowaniem tej trawy u siebie pięknie rośnie i ma ponad 1 m wysokości To na pewno nie jest acutiflora skoro dziko rośnie i - jak widzę - w postaci łanu. To może być trzcinnik piaskowy, rozrastający się za pomocą silnych rozłogów. Trzeba zachować ostrożność przy wprowadzaniu go do ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts