dorota.k 27.09.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) a jeśli cztery to w jakim momencie , w jakim okresie to robić ? Wtedy kiedy przyrosty są już za długie, do końca sierpnia. Mój grabowy do końca czerwca/początków lipca przeważnie ma za sobą 2, 3 razy i w sierpniu jeszcze przynajmniej raz trzeba go przyciąć. To dlatego, że staram się utrzymywać go w formie wąskiego szpaleru Edytowane 27 Września 2012 przez dorota.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 27.09.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 To na pewno nie jest acutiflora skoro dziko rośnie i - jak widzę - w postaci łanu. To może być trzcinnik piaskowy, rozrastający się za pomocą silnych rozłogów. Trzeba zachować ostrożność przy wprowadzaniu go do ogrodu. oczywiście nie miałem pojęcia jak nazywa się ten gatunek trawy , ale tez sądziłem że może ona być bardzo ekspansywna - rośnie rzeczywiście 'łanowo" , tworząc bardzo gęste kępy i rozłogi . Jeśli więc sadzić to tylko w pojemnikach ograniczających korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.09.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 jesień w ogrodzie : olszówki: muchomory: i ..maślaki niesamowita frajda iść do ogrodu i nazbierać grzybów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 30.09.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 jesień w ogrodzie : olszówki: [ATTACH=CONFIG]139471[/ATTACH] muchomory: [ATTACH=CONFIG]139472[/ATTACH] i ..maślaki [ATTACH=CONFIG]139473[/ATTACH] niesamowita frajda iść do ogrodu i nazbierać grzybów ! Nie zbieraj tylko tych z kropkami... badajże dwa lata temu u nas był taki wysyp grzybów, że na działce wyrosło z trzydzieści prawdziwych, wszyściutkie zdrowe, frajda była jak cholercia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.10.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Nie zbieraj tylko tych z kropkami... badajże dwa lata temu u nas był taki wysyp grzybów, że na działce wyrosło z trzydzieści prawdziwych, wszyściutkie zdrowe, frajda była jak cholercia. w przyszłym roku planuję zaaplikować grzybnię i wtedy dopiero będą zbiory ! no przynajmniej mam taką nadzieję czy ktoś stosował już w swoim ogrodzie grzybnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 01.10.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 w przyszłym roku planuję zaaplikować grzybnię i wtedy dopiero będą zbiory ! no przynajmniej mam taką nadzieję czy ktoś stosował już w swoim ogrodzie grzybnię? Nie ma pewności co wyrośnie, mogą być gatunki grzybów jadalnych bądź nie. Dużo zależy również od gatunków drzew, traw itp. ta na ich korzeniach powstaje grzybnia i wszystko się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 proponuję poczytać październikowe wydanie Wiedzy i Zycia. Mykolog opowiada o "skuteczności" szczepienia ogródków grzybniami grzybów symbiotycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.10.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 proponuję poczytać październikowe wydanie Wiedzy i Zycia. Mykolog opowiada o "skuteczności" szczepienia ogródków grzybniami grzybów symbiotycznych. przeczytałem i innym też polecam ! http://www.wiz.pl/main.php?go=1&op=2&id=375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 03.10.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Moja poprzednia posesja miała 2,6 ha - posadziłem trochę lasu i oczywiście pojawiły się grzyby. Tym bardziej , że za płotem był las. Przynosiłem duże kapelusze z lasu i układałem pod swoimi drzewami. Trochę to zadziałało - zarodniki musiały wykiełkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.10.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 u mnie przecież był naprawdę wielki bałagan - zresztą pewnie jak na większości placów budów , ziemia wiele razy była przekopywana i przesypywana z miejsca na miejsce - mimo tego że się starałem uchronić od tego w jak największym stopniu rozsiewanie grzybów przez zarodniki jest na pewno jakąś metodą, ale grzybnie jest tutaj kluczem do sukcesu jestem naprawdę mile zaskoczony że naturalne środowisko po budowie niewiele ucierpiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.10.2012 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Już za 2- 3 tygodnie planujemy przeprowadzkę do Naszego Domu. Trochę nas wstrzymuje wykonawca schodów , ale mam nadzieję że wszystko uda się "podopinać" i terminy zostaną zachowane. Przed nami jeszcze drobne prace malarskie i wykończeniowe , ale to już naprawdę finisz ! Do wiosny pozostanie niedokończony wgłębnik , no ale były przecież inne priorytety Cieszę się bo wreszcie ogród będzie "na miejscu" i blisko i będzie można na co dzień cieszyć się jego obecnością i pracą . Wiele udało się już zrobić , ale bardzo dużo jeszcze pomysłów do zrealizowania i wiele planów do wdrożenia. Mam nadzieję że dalej będziecie wspierać mnie radami oraz raczyć krytycznym spojrzeniem. Obiektywizmu nigdy za wiele ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 No proszę, ekspresowo. Gratuluję postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.10.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 No proszę, ekspresowo. Gratuluję postępów. ekspresowo? mnie się wydaje że końca nie widać - a najgorszy ze wszystkich prac jest finisz ciągle jakieś problemy , przeciąganie terminów , no i nasza wytrzymałość też już chyba jest na wykończeniu:) pocieszam się że to już naprawdę za chwilę i zaczniemy nowe życie za miastem no i ogród na wyciągnięcie ręki będzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 08.10.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Hey ! a może zrobimy konkurs helloweenowej dyni ? można się już przymierzać róbcie i wrzucajcie zdjęcia - co Wy na to? ja, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 08.10.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mówisz - masz. Z zeszłego roku. Po prawej moja, po lewej mojego nastolatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 08.10.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A dzisiaj będzie zupa dyniowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 08.10.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mówisz - masz. normalnie , jestem pod wrażeniem ! Twój czas reakcji niczym sprinter ! Mamy więc pierwsze zgłoszenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 08.10.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 dziś wielkie sprzątanie! i kolejny i mam nadzieję że ostatni kontener ! brakuje wykończenie schodów ale to już na wiosnę na razie wygląda tak : posprzątany garaż: centrum dowodzenia Wszechświatem: ostatni kontener: sławny zlew na 89 pln !: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.10.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 wreszcie udało się "odpalić" zewnętrzne oświetlenie zrobiło na nas niezłe wrażenie [ATTACH=CONFIG]141168[/ATTACH] a w środku powstaje powoli kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 09.10.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 oświetlenie coś się nie chciało "załadować " ale już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts