SKula 12.10.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 ogród troszkę zszedł na drugi plan - ale to chwilowe kończymy środek domu i już za chwilę przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.10.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 witajcie, wątek jeszcze nie przeczytany, ale mam pytanie, od tarasu do płotu mam niedużo bo jakieś 6-7 metrów, na stronie południowej. Planowałam posadzić tuje, aby przyjemnie zielono było. Jednak ostatnio wyczytałam, iż po południowej stronie dobrze mieć coś liściastego, żeby zimą słońca nie zasłaniać i dogrzewać salon. Podobają mi się takie pnące liście, które wybarwiają się na czerwono, ale zimą to takie suche pędy średnio będą wyglądały na siatce. Wolałabym też więcej prywatności. Czy możecie wspomóc radą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.10.2012 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 ja aż tak się nie znam żeby radzić ale jest tu parę mądrych głów które na pewno coś wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.10.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 budowa definitywnie zakończona - przynajmniej na zewnątrz domu przy wielkich staraniach jakoś udało się uniknąć destrukcji ogrodu wiadomo,że budowlańcy zupełnie nie zwracają uwagi na istniejące rośliny i potrafią rzucać materiały i śmieci byle gdzie mimo że cały czas byłem obecny kilku nieuniknionych strat nie udało się wyeliminować najbardziej uciążliwą i pracochłonną było składowanie ziemi z wykopu pod kostkę 2 tygodnie wożenia taczką - taki był koszt tej niefrasobliwości teraz ogród czeka do wiosny by powoli zacząć się na nowo kształtować mam nadzieję że przez zimę i przedwiośnie aktywnie mi tutaj pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.10.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 na dziś wszystko wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.10.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 tymczasowa "szopka" na drewno zniknie i to całe miejsce pozostanie do zagospodarowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.10.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.10.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 kolory Jesieni są naprawdę imponujące - nie tylko w Bieszczadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 22.10.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 skula co to jest to coś na tarasie? to piękne czarne, bez związku z roślinami? cudo!gdzie moje maniery, ogród śliczny, zadbany i przyjazny, bardzo w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.10.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 skula co to jest to coś na tarasie? to piękne czarne, bez związku z roślinami? cudo! gdzie moje maniery, ogród śliczny, zadbany i przyjazny, bardzo w moim stylu czarne cudo powiadasz??? toż to najzwyklejszy gres z Casto tak na szybko położony żeby zabezpieczyć taras i dać izolację pod okno staraliśmy się tylko kolorystycznie coś dobrać dzięki za ocenę ogrodu , ale mam nadzieję że jeszcze będzie ewoluował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.10.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 żeby nie było że zieleń to tylko ogród u Nas w łazience też pojawiły się roślinki moja Pani twierdzi że sobie świetnie poradzą w tych warunkach piękne są co prawda łazienka jeszcze przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.10.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 i kuchnia już już prawie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 31.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 tak jednolicie wygląda ten taras, nie zauważyłam łączeń, a o mi się bardzo podba. Mi jeszcze daleko do tematu gresów więc jeszcze niezorientowana jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 16.11.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 witajcie znowu ! tym razem po przeprowadzce:) mieszkamy już 2 tydzień , ale dopiero dzisiaj mamy internet i łączność ze Światem ! znów trochę Wam tutaj pomarudzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 tak jednolicie wygląda ten taras, nie zauważyłam łączeń, a o mi się bardzo podba. Mi jeszcze daleko do tematu gresów więc jeszcze niezorientowana jestem. identyczny materiał wykorzystałem do samodzielnego ułożenia podłogi w pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 a w ogrodzie , cóż przygotowania do zimy , chociaż pierwszy atak już nastąpił i śnieżyca pozbawiła nas na 20 godzin prądu domek sprawił się bez ogrzewania znakomicie i mieliśmy cały czas 21 C kominek pracował i rozprowadzenie ciepła warto było poświecić tyle uwagi izolacjom , ociepleniom, dobrym oknom właśnie zaczyna padać.... i tak się to skończyło : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 właśnie po raz 6 ! grabiłem działkę z liści - to już naprawdę koniec - niedobitki zostały na drzewach , a tu ..... niespodziewanie przywieźli meble ! Kilka tygodni oczekiwania i wreszcie są ! krzesła barowe,krzesła , stół i sofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 wiem, wiem że jesienna chandra a może nawet u niektórych depresja związana z brakiem ciepła i światła słonecznego , ale to przecież nie powód by popadać tu w marazm ! do wiosny jeszcze trochę zostało a w ogrodach trzeba wszystko przed zimą przygotować pograbić trawniki , posprzątać liście , porąbać drewno do kominka ....można by wymieniać i wymieniać a wieczorem zasiąść wygodnie w fotelu i snuć plany na wiosenne prace to w brew pozorom nie tak długo a trzeba się dobrze przygotować , bo w ogrodzie nie ma miejsca na eksperymenty no może na takie małe jednak miejsce się znajdzie ja wreszcie zabiorę się za dokończenie wgłębnika i otoczenia wędzarni miejsce osiągnie docelowy kształt a może dołożę jeszcze do niego piec chlebowy .... mam też kilka miejsc , którymi chciałbym się zająć i tutaj razem z Wami poszukam inspiracji miejsce 1 - otoczenie tarasu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 miejsce 2 - rabata przy altanie śmietnikowej : będzie to przedłużenie idącej wzdłuż ogrodzenia istniejącej już rabaty i najprawdopodobniej zostanie utrzymany jej charakter - jednak drastycznie zmienia się jej kształt i wielkośc a co za tym idzie jest więcej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 oczywiście tej prowizorycznej drewutni nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts