SKula 17.11.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 miejsce 3 - rabata przed oknem w kuchni i wzdłuż wejścia do domu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 i kolejne miejsce - bodajże 4 - omawiana już rabata frontowa wraz z "donicą" przy schodach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.11.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 jak sami widzicie jest co robić przez całą jesień i zimę wiem że i u Was jest podobnie ! więc wspólnie na pewno coś wymyślimy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.11.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 coś z Wami słabiutko ! popadliście w jesienną zadumę ? czy już zapadliście w zimowy sen ? Halo ! zagląda tu ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.11.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Zagląda, zagląda, nic się nie martw. Gratuluję przeprowadzki i życzę samych przyjemnych chwil w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.11.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Zagląda, zagląda, nic się nie martw. Gratuluję przeprowadzki i życzę samych przyjemnych chwil w nowym domu. witam starego dobrego znajomego jak tam Twoje prace? pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.11.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 U mnie przygotowania do zimy. Mam od lekarza całkowity zakaz prac fizycznych, więc dużego polu manewru nie mam. Do 30tki jeszcze parę lat, a ja się zacząłem sypać. Drugi przepuklina, ale póki wytrzymuję to do szpitala się nie kładę i dodatkowo mi się siatkówka na oku odkleiła (okuliście mówią, że się zdarza), a ja przerażony bo oko przez ponad tydzień ślepe, a teraz widzę jak przez szklaną kulę. Podejrzewam, że to skutek przerzucania ręcznego kilku wywrotek ziemi. Poza tym, to prawie skończyłem ogrodzenie. Zostały mi trzy przęsła (materiał już mam, tylko muszę znaleźć czas do doszlifowanie i lakierowanie). W środku domu po roku od przeprowadzki ruszyłem z tematem zasłon. Pokończyłem oświetlenie, zrobiłem kilka przeróbek w elektryce, nareszcie przeniosłem sterowniki od klimakonwektorów do pomieszczeń (wcześniej miałem na krótko spięte na strychu) i poprzykręcałem anemostaty. Walczę jeszcze ze schodami, bo po mojej fachowej ekipie pozostaje mi tylko pozbyć się ich lakieru i zrobić to po swojemu, bez zacieków. Myślę, że przez zimę oprócz leniuchowania coś jeszcze sobie do roboty znajdę... a jak nie to przechodzę w tryb kuracji zdrowotnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.11.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Aaaa i w temacie ogrodów, bo przecież w dużej mierze tego dotyczy Twój wątek. Skończyłem wymianę ziemi w trzech rabatach (nie przekrywałem tego na zimę, bo nawet nie wiem skąd w mojej okolicy pozyskać korę). Mam nadzieje, że wczesną wiosną jak położę włókninę, to te małe chwaściki padną same. W najmniejszej rabacie posadziłem różanecznik (zresztą mój projekt to dom w rododendronach), więc tego gatunku nie mogło zabraknąć. Żona ostatnio dostała ładne jodły, to też je dorzuciłem do mojego szkółkowego kąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.11.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 to szarpnąłeś robotą aż miło ! szkoda tylko że zdrowie tego nie wytrzymało trzeba się szanować ! ja też od jutra się biorę za wykańczanie schodów - tylko tych betonowych części - bo drewno jest pięknie położone ja tam o zdrowie dbam po zeszłorocznej operacji kręgosłupa i tegorocznym wypadku a motorku i złamanej kości piszczelowej nic poważniejszego się ie przydarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.11.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 masz jakieś fotki ? pokaż , pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.11.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Teraz nie robiłem, bo i nie ma nic ciekawego do fotografowania. Pojeździłem za to po kilku lokalnych szkółkach z roślinami, zostawiłem listę do wyceny i na wiosnę obsadzę moje trzy rabaty. Wtedy się pochwalę Co do zdrowia to się zgodzę, trzeba się szanować. Tylko u mnie alarm przy progu wytrzymałości nigdy nie działa Zresztą kto na tym forum, jak nie Ty lepiej by tego nie rozumiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 19.11.2012 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 bo ja w ogóle nie mam alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 20.11.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 korzystając dzisiaj z pięknej pogody , usunąłem ostatnią ostoję bałaganu pobudowlanego wokół domu i tym sposobem wygospodarowało się kolejne miejsce do zagospodarowania ( budy tam nie będzie ) znajduje się w zaciszu domu - wschód , ma 5 m / 1,5 m i jak widać dwie studzienki - może jakieś gałęzie płożących jałowców by trochę je pozasłaniały ? jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.11.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 dzisiaj korzystając z rewelacyjnej pogody pojechałem pozamykać wszystko na drugą działkę spuszczenie wody i zabezpieczenie domu na zimę trochę trwała , ale jednak udało się znaleźć czas na jesienny spacer- tym bardziej że słońce s=dziś było piękne:) sami popatrzcie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.11.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 i jakże piękna mazowiecka okolica ..... szkoda że to nie wiosna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 21.11.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 22.11.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Powtórzę się...ale warto...miejsce przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 22.11.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 korzystając dzisiaj z pięknej pogody , usunąłem ostatnią ostoję bałaganu pobudowlanego wokół domu Witam Szanownego Pana i nieodmiennie podziwiam zapał do pracy. znajduje się w zaciszu domu - wschód , ma 5 m / 1,5 m i jak widać dwie studzienki - może jakieś gałęzie płożących jałowców by trochę je pozasłaniały ? jak myślicie? Ja myślę, że na sensowną rabatę to trochę mało miejsca. W większej części rabata będzie w cieniu deszczowym (szeroki okap, osłonięta od zachodu). Aż się prosi żeby ją poszerzyć - od strony tarasu nawet na całej długości tego prostego odcinka i posadzić rośliny wyższe które przyjemnie otulą taras. Podobnie warto poszerzyć opaskę - będzie mogła służyć za wygodne przejście wzdłuż domu. Płożących jałowcow nie lubię, więc się nie wypowiem - wybrałabym trawy lub krzewy lisciaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 22.11.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 szkoda że to nie wiosna .... E nie, jesienią równie pięknie. Co własnie widać na tych ciekawych fotkach:) A już niedługo spadnie śnieg (spadnie, spadnie, na pewno spadnie.... musi spaść....) i będzie bajkowo. A już szczególnie na biegówkach ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 22.11.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam Szanownego Pana i nieodmiennie podziwiam zapał do pracy. witam Szanowną Panią ! strasznie dawno nie było sposobności porozmawiać o ale w jesienne wieczory więcej czasu Ja myślę, że na sensowną rabatę to trochę mało miejsca. W większej części rabata będzie w cieniu deszczowym (szeroki okap, osłonięta od zachodu). Aż się prosi żeby ją poszerzyć - od strony tarasu nawet na całej długości tego prostego odcinka i posadzić rośliny wyższe które przyjemnie otulą taras. Podobnie warto poszerzyć opaskę - będzie mogła służyć za wygodne przejście wzdłuż domu. Płożących jałowcow nie lubię, więc się nie wypowiem - wybrałabym trawy lub krzewy lisciaste. bardzo chętnie zobaczyłbym jak to Pani widzi . może zrobię zdjęcie z góry , będzie lepiej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts