Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a u mnie...mięska się peklują - właśnie je odwracałem

pierwszy tydzień leżakowania w solance właśnie mija

pozostały jeszcze dwa

i do wędzenia

to mój pierwszy raz , więc wielka niewiadoma jak to wszystko wyjdzie

ale nie tracę wiary :)

 

Trzy tygodnie przygotowań? Rany, ja bym padł z głodu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

padł z głodu:) ? no wiesz ...

a tymczasem Zima przyszła sroga :)

pierwsza Zima w nowym domu

nowe doświadczenia , nowe obowiązki

ale jak na razie jest naprawdę super ;)

piec sprawuje się doskonale , co prawda przy 15 stopniach mrozu w nocy idzie grochu trochę więcej

ale do tej pory zużywał 4 worki tygodniowo

i nadal czujemy się normalnie jak na wakacjach :)

moja najstarsza Córa zawsze mówi że tylko szczytów gór brakuje

taki tu górski klimat pod Warszawą:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas też zimowo i też po spacerze w niedzielne popołudnie.

Akurat pogoda dopisała, było sporo na minusie, ale za to bez wiatru i słonecznie.

 

Co do spalania, to będzie lepiej, dom jest nowy, jeszcze się nagrzewa...

Po pierwszym sezonie będziesz mógł dokładnie powiedzieć ile schodzi u Ciebie groszku.

 

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i nici z przepisów :(

dzisiaj na dworze zrobiło się ciepło i popłynął cały piękny biały śnieg

przepaliłem dziś wędzarnię i dobrze ja wygrzałem do temperatury ok 100 C

za 3 dni będzie ostro pracować

mięsa peklują się i są już na finiszu

we środę przejdą dymem:)

zobaczymy co z ego wyjdzie bo o inauguracja:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej, Ty się zabierasz za wędzenie, a ja miałem z górki... podjechałem do rodziców i zostałem uraczony wyrobami ze świnki. Także w święta leniuchuję :p

 

no ja raczej nie pojadę do Matuli po mięsko -w bloku nie miałaby gdzie uwędzić :)

 

zresztą chcieliśmy wszystkim naszym gościom dać w prezencie takie gościńce na święta:

mięska, wędliny , własny chleb...pięknie udekorowane i zapakowane

coś zrobione samodzielnie :)

 

pochwalę jak wyszło- jak wyjdzie;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...