SKula 02.03.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Nie będę ukrywać, że front rozwiązałabym zupełnie inaczej. . jak ??? chętnie posłucham dobrej rady i dzięki za odwiedziny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.03.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Żywopłot zakończyłabym mniej więcej na wysokości domu - tzn wydzieliłabym za pomocą żywopłotu dwie przestrzenie: prywatną i frontową. żywopłot już za chwilę zostanie dosadzony do wysokości furtki to że tak rośnie było spowodowane tym ,że był sadzony jak jeszcze nie było płotu , furtki i pomysłu... czy wzdłuż wejścia od furtki do domu sadzi się jakieś rośliny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.03.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Co rośnie na parapecie? Zastanawiam sie, czy cos powinnam juz była wysiać... Na razie mam tylko poziomki. to dwie odmiany rzodkiewki i trzy odmiany sałaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.03.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 A czy ten perukowiec rośnie w słońcu?? moje dwa perukowce rosną od południowej strony i nie mają za wiele miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2013 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Dorota - dla Ciebie - obiecane zdjęcia magnolii maleńka jest , ale już kwitła w zeszłym roku udało się ją uratować z pożogi budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 dzisiaj piękna słoneczna pogoda - tylko wiatr trochę przeszkadzał ale po zimowym marazmie nic nie było w stanie powstrzymać mnie przed pracami w ogrodzie tak więc zająłem się porządkowaniem miejsca pod drewutnię tak to wyglądało przed rozpoczęciem pracy a po dzisiejszych staraniach tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.03.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 plan jest taki : wyznaczenie krawężnikiem miejsca pod kostkę a z drugiej strony na drewutnię i rabatę - z boku altany śmietnikowej czerwone linie to właśnie krawężnik pozostanie sporo miejsca do cięcia drewna od frontu wszystko zostanie zasłonięte "ścianą" roślin muszę jedynie poczekać na elektryków , którzy mają zakładać docelową skrzynkę i przewód będzie kładziony dokładnie pod planowana kostką mógłbym zakopać peszel , ale poczekam jednak na fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.03.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 [ATTACH=CONFIG]174112[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]174113[/ATTACH] czy już można przesadzać magnolię? ziemia jest dosyć dobrze rozmarznięta chciałem też przesadzić z przechowalni żywopłot - i to samo pytanie - czy już można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 05.03.2013 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 no żesz w mordę !!! ja się tu do Wiosny przygotowuję , prace w ogrodzie rozpoczynam , do przesadzania roślin się przymierzam a tu.....co???za tydzień wraca Zima???i to z jakimiś mega mrozami???- 17 w nocy??co to ma być ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 06.03.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 miało być wiosenne czyszczenie , pucowanie , przegląd i pierwsza jazda .... ale trzeba jeszcze poczekać ... kurcze - naprawdę wracają mrozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 07.03.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 magnolia - tylko to udało mi się znaleźć : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 13.03.2013 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 szkoda gadać.... Zima wróciła na dobrezasypało nas - znowu ! a już było przez moment tak miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 14.03.2013 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 wracając do moich "baranów" - a ściślej mówiąc do rabaty taką oto znalazłem w sieci pomożecie ponazywać rośliny? funkie, rododendron i chyba świerk kłujący ...to to co mi się udało jak oceniacie taką kompozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 16.03.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Świerk za blisko domu.Różaneczników nie powinno się sadzić pojedyńczo.Siódemka to chyba jakas miniaturowa jodła - zostanie zagłuszona przez sąsiednie rośliny.Hortensja (5) urośnie spora - nie powinna być na froncie rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.03.2013 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 oczywiście to wyłącznie czyjaś kompozycja byłem ciekawy jak się nazywają poszczególne rośliny np nr 3 ale cenne uwagi do samego zestawienia przyjęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 18.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Jeśli chodzi o trójkę, to akurat z niczym mi się nie kojarzy: roślina o dosyć dużych, zaostrzonych, o niebieskawo-szarym odcieniu liściach, (siedzących i złożonych wzdłuż nerwu głównego), przy kulisto-spłaszczonym kształcie całej rośliny, w lipcu bez kwiatów. Nie wiem, mam nadzieję, że to jakaś roślina jednoroczna lub dwuletnia, albo nie zimująca u nas w gruncie - bo na takich się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 23.03.2013 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 w oczekiwaniu na Wiosnę : pewnego zimowego dnia wędrując przez Puszczę natknąłem się żerowisko dzików tam znalazłem zupełnie zamarznięte nasionko dębu - żołądź. schowałem go do kieszeni i zabrałem do domu przyznam się że o nim zapomniałem po kilku dniach gdy go przypadkiem odnalazłem postanowiłem go zasadzić ciekawy byłem czy tak "zahibernowane" nasionko wykiełkuje zresztą sami zobaczcie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 23.03.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Czekałam w napięciu na moment, w którym okaże się, że domniemane nasionko było po prostu bobkiem dziczym, bądź sarnim, a tu taki piękny "kwiatek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 24.03.2013 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Czekałam w napięciu na moment, w którym okaże się, że domniemane nasionko było po prostu bobkiem dziczym, bądź sarnim, a tu taki piękny "kwiatek". ach ten sarkazm ! ja tu buduję napięcie - mało tego powołuję do istnienia roślinę która w sprzyjających okolicznościach przeżyje 1000 lat ! a tu masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 posadz sosnę ościstą Pinus aristata, przezyje i 3000 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts