Elfir 25.05.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 urywać zostawiając ok 0,5-1 cm - wszystkie.Na pozostawionej częsci rozwiną się młode igły. To ważne, gdyż igły na sosnie wiszą 3-5 lat a potem opadają. Więc gdyby stale usywac młode igły, pozostałe by się zestarzały i drzewko rozbiłoby się łyse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.05.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Powiedz jaka jest różnica w latach między "było" a "jest" ?? Efekt imponujący to 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.05.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 rany,,,,mam trzy odpowiedzi i trzy inne porady:) koniecznie trzeba urywać ? nie można ich ściąć sekatorem? czy ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 mozna sekatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.05.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Słuchaj Elfir ja też będę usuwać wszystkie (zostawiałam mały kikucik taki 0,5 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 25.05.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 trzeba je pourywać czy poobcinać? w którym miejscu? rozumiem że to same młode przyrosty jak możesz zaznacz proszę na zdjęciu [ATTACH=CONFIG]191718[/ATTACH] możesz urywać, nie mniej niż połowę przyrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 26.05.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 uuu mnie również dawno tu nie było.Elfir wie co mówi, a ja dorzucę że nie urywam przyrostów, a ukręcam choć aktualnie na mojej działce chcę się schować i pozwalam im rosnąć i ich nie ukręcam, aż schowam się przed światem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.05.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Te przyrosty sa tak miękkie, ze bez problemu paznokciem da się przeciać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.05.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 uuu mnie również dawno tu nie było. witaj więc szczególnie serdecznie ! ja też chyba jeszcze w tym roku daruje sobie "ograniczanie" wzrostu sosna na zdjęciu została posadzone w zeszłym roku i była o połowę mniejsza związana była zielonym drutem tak że wcale nie było go widać dopiero podczas sadzenia i wyjmowania z donicy okazało się jak "ogrodnicy" o nią zadbali myślałem że po jego zdjęciu rozłoży się ale nie - pięknie się właśnie zagęściła i przyjęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.05.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Elfir - dziękuję serdecznie za porady - widać że przy okazji wiele osób się włączyło i skorzystało myślę że wykorzystam je w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 26.05.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 a dzisiaj - korzystając z tego że od rana nie padało trzeba było "poszaleć" z kosiarką bo trawa porosła przez ten tydzień ! dobrze że się za to zabrałem bo po południu znów deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.05.2013 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 wczoraj rano pojechałem na drugą działkę - usunąć małe kłopoty z wodą i pompą wcześniej dokładnie przestudiowałem prognozę i miło być bez opadów zdecydowałem się na podróż motorem i co? powrót był w strugach ulewy ! SZKODA GADAĆ ! powinni zlikwidować te śmieszne portale pogodowe po powrocie sprawdziłem czy nadal twierdzą to co wcześniej , ale nie ! zmienili prognozę na deszcz..... a na miejscu ? wiosna tylko że mokra i masa komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.05.2013 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.05.2013 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.05.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Jaka piękna wiosna i ta cudowna, soczysta zieleń. Jeśli chodzi o portale pogodowe to ja korzystam tylko z tego http://www.meteo.pl. Co prawda prognoza jest krótka ale najbardziej wiarygodna. Edytowane 28 Maja 2013 przez Drimeth literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 28.05.2013 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 ja sprawdzam zawsze w kilku miejscach , ale dzięki popatrzę i tu jak tam Twoje dołki z wodą? po tych opadach pewnie szkoda gadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.05.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Moje dołki są teraz jeziorami Jedyna opcja wejścia na działkę - kajak Patrząc na kolejne prognozy mam już wisielczy humor na to wszystko. Jak dobrze pójdzie to zaczniemy w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.05.2013 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 kurcze to naprawdę jest problem z tą wodą ale ale ... przestało lać i może pora deszczowa minęła bezpowrotnie?dzisiaj u mnie piękne słońce - jadę na małe zakupy i rozpalam ognisko ! w końcu wolne ! Wszystkim życzę udanego weekendu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 30.05.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 SKula Ślicznie u Ciebie Wgłębnik zapowiada się świetnie. Trzymam kciuki za prace nad nim! Czy wędzarnie robiłeś sam czy kupiłeś gotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.05.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 SKula Ślicznie u Ciebie Wgłębnik zapowiada się świetnie. Trzymam kciuki za prace nad nim! Czy wędzarnie robiłeś sam czy kupiłeś gotową? witaj serdecznie dzięki za ciepłe słowa wędzarnia to wytwór pracy moich rąk - jest w tym poście gdzieś fotorelacja jak powstawała od projektu - do pierwszego wędzenia to pierwsze w moim życiu samodzielne murowanie a wgłębnik ? powoli powstaje - chociaż już w takiej formie cieszy nas swoim kształtem i urokiem jest miejscem super zacisznym , otoczonym zielenią - i nawet wczoraj gdy w ogrodzie pełno komarów - tam po zapaleniu ogniska było cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts