Ślężankaaa 30.05.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Wędzarnia jest rewelacyjna! Wykonanie pierwsza klasa :jawdrop: Gratuluję! Zaraz przeszukam dokładnie wątek w poszukiwaniu fotorelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 31.05.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 jeszcze raz dzięki za uznanie - tym bardziej że wspaniałe i smakowite rzeczy można dzięki niej przyrządzić już robione były ryby , szynki, polędwice, balerony , a ostatnio na topioe jest kiełbasadosłownie jak tylko sie kończy robię kolejną partię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.06.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Zacnie z tymi przysmakami Ja wkrótce zacznę działać przy moim kąciku ogniskowym, muszę przygotować teren, zrobić palenisko i wkoło wysypać kamyk. Nie mogę doczekać się wieczorów na dworze, tak jak to miało miejsce chwilę po przeprowadzce do domu. Niestety plany ciągle przesuwa pogoda... człowiek bierze sobie wolny długi weekend, żeby nadgonić w ogrodzie, a tu leje i leje i leje i końca nie widać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.06.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 tak, deszcz jest wszędobylski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 01.06.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 dzisiaj jednak udało się trochę poprzesadzać roślin w naszym mini ogródko ziołowo - warzywnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.06.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 z dzisiejszej wycieczki do Kampinosu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 "hodowla" truskawek i poziomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 powiedzcie co robić żeby mrówki i ślimaki omijały owoce - głównie truskawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.06.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 powiedzcie co robić żeby mrówki i ślimaki omijały owoce - głównie truskawek Powiedzcie co zrobić, żeby w ogóle pozbyć się mrówek? Da się je jakoś przegonić, wysłać w inną część działki? Skusić jakimś zapachem? U mnie problem jest taki, że na kostce, która ma dość grubą "fugę" z piasku zaczęły pojawiać się kopce. Jak je pozamiatam to robi się czarno od mrówek. Tępić środkami? Co do ślimaków to doszły mnie słuchy, że są strasznie czułe na zapach piwa. Podobno wystarczy w narożniku działki postawić otwartą puszkę, żeby z całego terenu się tam zeszły. Nie mam tej metody potwierdzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 mrówki na kostce to naprawdę problem - ja mam na szczęście dosyć mocną podbudowę betonową ale za to w trawniku pojawiają się ich ślady ktoś powiedział że mrówki są pożyteczne??? wykończyły mi sosnę , rujnują koledze kostkę , mnie niszczą trawnik i wpieprzają truskawki !ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 dzisiaj przed burzą : jeszcze małe winogrona : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ja pędzę mrówki gdzie popadnie, bo jak są mrówki będą i mszyce.Rozsypuję (z uporem maniaka) ostatnio Targetem je potraktowałam i przestały żreć mi brzoskwinię i porzeczki.Wiem zła kobieta ze mnie, ale mrówkom mówię kategoryczne NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ja pędzę mrówki gdzie popadnie, bo jak są mrówki będą i mszyce. Rozsypuję (z uporem maniaka) ostatnio Targetem je potraktowałam i przestały żreć mi brzoskwinię i porzeczki. Wiem zła kobieta ze mnie, ale mrówkom mówię kategoryczne NIE. ale czy po tej chemii można jeszcze jeść owoce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 wyszperałem chemię pestycydy takie jak: Expel, Mrówkofon, Effect, Mrówkotox, Substral na mrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ale tym po owocach nie sypiesz Pod krzaczkiem i w mrowiska, na ścieżkach i szlakach mrówek One sobie wnoszą te granulki do gniazd i uśmiercają królową A jak wiadomo bez królowej nie ma nowych mrówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 jasne:) dzięki to czego używasz skuteczne jest?muszę coś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Miałam jedno opakowanie substrala, drugie targeta , moim zdaniem oba skuteczne W miejscach posypania, mrówek nie widzę. No i najważniejsze, zakończyły hodowlę mszyc na porzeczce a to był mój cel nadrzędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.06.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 W marketach budowlanych takie środki można kupić, czy w jakiś specjalistycznych sklepach? W sumie poza brosem na komary do tej pory szczególnie niczego nie potrzebowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 04.06.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 w marketach budowlanych jest cała masa tego typu specyfików chodziło mi o te naprawdę sprawdzone żeby już nie błądzić i nie eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts