Zielony ogród 17.06.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 dzięki wielkie , ale w marketach , nawet ogrodowych tego typu drzewek nie ma są tylko modne i ogólnie dostępne gatunki - wiadomo jakie;) stąd moje pytanie o wyspecjalizowane miejsce u mnie (miasto 100tys) takie drzewka są w zwykłych sklepach ogrodniczych, takich mniejszych, nie marketach i centrach. zazwyczaj są to sadzonki kopane, dostępne tylko wczesna wiosną i późną jesienią. niewielkie miasto, a takich sklepów mamy z pięć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.06.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 a u mnie na wsi nie ma żadnego sklepiku dlatego myślałem o Wawceale, tak jak mówisz, czasu jest do jesieni sporo więc napewno coś uda się znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ten rysunek to duże uproszczenie. w rzeczywistości te borówy nie chcą tak rosnąc....najlepiej daj wyraźne zdjęcie konkretnego przypadku. tu jest dobry obrazek: http://borowka.pl/photo/borowkanadzialce05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 To jeśli mogę tak zasysać Twoją wiedzę, to obfocę dziś moje borówy, bo z tego co oglądam - to to dość szczególne przypadki puszczonych samopas roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.06.2013 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 a wiecie , że i u mnie rośnie sobie jedna borówka?muszę się przyznać tylko ze była sadzona zupełnie przypadkiem , beż zadnej znajomości i wiedzy dotyczącej upodobać i warunkówmyslicie że może zacząć jeszcze owocować po spełnieniu powyższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.06.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 a może by dokupić parę krzaczków i to nimi właśnie wyznaczyć miejsce na sad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 no nie wiem, czy nadają się na obwódkę sadu....potrafią być dużetu taka moja średniaczka - zdjęcie z czasu kwitnienia: http://i3.fmix.pl/fmi1624/3b98ac1d002d3f295191ca02/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 o majgottttt, u mnie na całym krzaku nie było tylu kwiatów co u Ciebie ja jednej gałązce :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.06.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ale nie odpowiedziałyście mi czy moja borówa ruszy czy pozostanie wyłącznie w fazie krzewu liściastego a nie owocowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 SKula ja nie pomogę, ze mnie fachowiec jak z koziej...no wiesz co . Ja kupując krzaczek, zawsze brałam takie, które już kwitły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 borówka powinna kwitnąć już w pierwszym roku po posadzeniu, chociaż zaleca się obrywanie tych pierwszych kwiatów, aby nie skarłowaciała.sKula, jeżeli posadziłeś borówkę jak każdy inny krzew, bez przygotowania, to szału nie będzie, ale jak jej troszkę dogodzisz, to powinna się wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A zdradź jeszcze ile wiosen liczy ten krzaczek (nim wpadnę w czarną rozpacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 siedem lat, dorosły krzak. nie wpadaj w rozpacz, bo akurat borówka niby niewymagająca, ale jakaś trudna, bo wielu moim znajomym się nie udaje.....ja wprawdzie pracuję w zupełnie w innym zawodzie i borówkę mam tak amatorsko, ale jednak handlowo i musiałam się przyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 17.06.2013 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 nimy amatorsko , ale zawodowo no ładnie niby niebieski, ale jednak zielony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 takie hobby.......amatorskie, bo na małą skale i ekologicznie, dla własnej satysfakcji. bo duże trawniki są nieekologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 za to widok jesienią z tarasu: http://i2.fmix.pl/fmi2695/6d446339002af7a350b65d67/zdjecie.jpg to czerwone to borówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.06.2013 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 nie wiem ja u Was , ale u mnie ulewa jak cholera jak co dzień sprawdzałem pogodę , bo jest to raczej ważna informacja dla kogoś kto porusza się motocyklem a więc upał , słońce i wieczorem burza a tu....rano słoneczko , a za chwilę taka ulewa ze dawno tak nie zmokłem ;0 rosliny się przynajmniej ucieszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 18.06.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Dlatego ja cenię sobie jazdę autem, przynajmniej nie moknę. Tak na poważnie to motorem nie mógłbym jeździć, bo za szybko bym sobie krzywdę zrobił. Po ostatnich ulewach moje rośliny ucierpiały, więc deszcz niech pada, ale z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 18.06.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 ja jeżdżę motocyklem od dziecka, najpierw były to motorowery potem coraz większe motory ale co prawda to prawda - jadąc motocyklem trzeba uwazać i mysleć nie tylko na siebie ale i za innych - a w wiekszości wypadków więcej za innych niż za siebiea deszczco Tobie nawywijał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 18.06.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zniszczył moje "mega" uprawy pomidorów. Pozostałe wyżywa przed dwa tygodnie pływały w wodzie, więc też prawdopodobnie nic z nich nie będzie. Na rabacie moje malutkie begonie zostały zmasakrowane przez jedną ulewę. Jedna na pewno nie odżyje, reszta walczy. Dodatkowo sosenki po tych ulewach jakby lekko żółkły od spodu, a wiem, że nadmiaru wody nie tolerują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts