Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja ogrodu

Recommended Posts

dzięki wielkie , ale w marketach , nawet ogrodowych tego typu drzewek nie ma

są tylko modne i ogólnie dostępne gatunki - wiadomo jakie;)

stąd moje pytanie o wyspecjalizowane miejsce

u mnie (miasto 100tys) takie drzewka są w zwykłych sklepach ogrodniczych, takich mniejszych, nie marketach i centrach. zazwyczaj są to sadzonki kopane, dostępne tylko wczesna wiosną i późną jesienią. niewielkie miasto, a takich sklepów mamy z pięć....

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

borówka powinna kwitnąć już w pierwszym roku po posadzeniu, chociaż zaleca się obrywanie tych pierwszych kwiatów, aby nie skarłowaciała.

sKula, jeżeli posadziłeś borówkę jak każdy inny krzew, bez przygotowania, to szału nie będzie, ale jak jej troszkę dogodzisz, to powinna się wziąć

siedem lat, dorosły krzak. nie wpadaj w rozpacz, bo akurat borówka niby niewymagająca, ale jakaś trudna, bo wielu moim znajomym się nie udaje.....ja wprawdzie pracuję w zupełnie w innym zawodzie i borówkę mam tak amatorsko, ale jednak handlowo i musiałam się przyłożyć.

nie wiem ja u Was , ale u mnie ulewa jak cholera

jak co dzień sprawdzałem pogodę , bo jest to raczej ważna informacja dla kogoś kto porusza się motocyklem

a więc upał , słońce i wieczorem burza

a tu....rano słoneczko , a za chwilę taka ulewa ze dawno tak nie zmokłem ;0

rosliny się przynajmniej ucieszyły :)

Zniszczył moje "mega" uprawy pomidorów. Pozostałe wyżywa przed dwa tygodnie pływały w wodzie, więc też prawdopodobnie nic z nich nie będzie. Na rabacie moje malutkie begonie zostały zmasakrowane przez jedną ulewę. Jedna na pewno nie odżyje, reszta walczy. Dodatkowo sosenki po tych ulewach jakby lekko żółkły od spodu, a wiem, że nadmiaru wody nie tolerują.