mWilQ 25.06.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Kupiłam w tym sklepie bardzo dużo roślin, więc siłą rzeczy nie zmieściły się do jednej paczki (max 30 kg), pierwsza przesyłka przyszła w dobrym stanie, jedynie jeden miskant miał nadłamany czubek. Tym razem obawiam się,że naklejki "ostrożnie" , nie zadziałały na wyobraźnię kurierów :bash: A co do informacji od sprzedawcy - dostałam obszernego mejla jak postępować z roślinkami i w dniu dostawy jeszcze profilaktycznie pani hodowczyni zadzwoniła upewnić się,czy aby na pewno podlałam rośliny po wyjęciu z kartonu i odstawiłam do cienia (były straszne upały). Tak,ze sprzedawcę mogę polecać To jeszcze podrzuć linka do szkółki / sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ale to tylko trawy ozdobne - chcesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 25.06.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ale to tylko trawy ozdobne - chcesz?? lubię, mam już kilka, ale chętnie zobaczę co mają w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.06.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 To proszę bardzo http://ogrodytraw.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 witam i ja "starych" znajomych i ja się przyjrzę co tam maja w ofercie - bo jedną rabatę chciałbym trawami obsadzić tylko mam pytanie - jest to miejsce wytyczone właśnie kostką i murkiem z kamienia , ale tez zarazem jest to miejsce gdzie w zimie zsuwa się śnieg- stąd pomysł na trawy , które i tak co roku odrastają od ziemi i śnieg nie powinien im zaszkodzić - dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 a kaska na pewno zapłacona przelewem ? jakby było płatne u kuriera to by się takiej przesyłki nie odebrało - a wtedy zależałoby im na dbaniu o towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 25.06.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 witam i ja "starych" znajomych i ja się przyjrzę co tam maja w ofercie - bo jedną rabatę chciałbym trawami obsadzić tylko mam pytanie - jest to miejsce wytyczone właśnie kostką i murkiem z kamienia , ale tez zarazem jest to miejsce gdzie w zimie zsuwa się śnieg- stąd pomysł na trawy , które i tak co roku odrastają od ziemi i śnieg nie powinien im zaszkodzić - dobrze myślę? Logika dobra, w praktyce też się sprawdzi Na wszelki wypadek dobierając trawy zerknij, czy goli się je na wiosnę, mi się wydaje, że większość tego wymaga. Widziałem też u kilku osób (jak trawy są np wysokie), że na zimę związuje się je w stożki. Wyglądają urokliwie w śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 witam i ja "starych" znajomych i ja się przyjrzę co tam maja w ofercie - bo jedną rabatę chciałbym trawami obsadzić tylko mam pytanie - jest to miejsce wytyczone właśnie kostką i murkiem z kamienia , ale tez zarazem jest to miejsce gdzie w zimie zsuwa się śnieg- stąd pomysł na trawy , które i tak co roku odrastają od ziemi i śnieg nie powinien im zaszkodzić - dobrze myślę? To zależy jaka trawa. Szkoda by było by spadający śnieg połamał pięknie wyglądające zimą miskanty czy moliny a kaska na pewno zapłacona przelewem ? jakby było płatne u kuriera to by się takiej przesyłki nie odebrało - a wtedy zależałoby im na dbaniu o towar Paczki są ubezpieczone, więc o koszta się nie boję, po prostu szkoda roślin przez niedbalstwo jakiegoś pana (pani) na sortowni czy rozładunku. Tym bardziej,że pani Aneta (hodowczyni) bardzo starała się skompletować zamówienie, część roślin "pożyczyła" od zaprzyjaźnionych hodowców, gdyż jej uprawy zniszczył grad,między innymi moje wymarzone zebrinusy i morning lighty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 tak więc jak widzę nie do końca uda się zrealizować tą rabatę myślałem, że coś poza mocnymi , płożącymi jałowcami uda się tam wkomponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.06.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Oj tam, oj tam a dużo tego śniegu spada?? Bliżej miejsca spadku,posadzisz turzyce, dalej jakieś rozplenice, i najdalej miskanta - piękna rabata powstanie,a nawet jeśli coś się połamie, to dramatu nie ma - wiosną zetniesz (poza turzycami - ich się nie tnie) spójrz jak fajnie Edytowane 25 Czerwca 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 to jest to miejsce po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 zrobię lepsze zdjęcia dziś po południu i wrzucę będzie łatwiej ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.06.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 zrób, zrób, bo tu dachu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 no to zrobiłem myślałem że się nie uda , bo zapowiadali ulewy przez cały dzień i zimno popadało rano i przez cały dzień upał i 28 stopni czy to są jacyś niedorozwinięci przepowiadacze? ale wracam do zdjęć na drugim zdjęciu dokładnie widać miejsce gdzie zimą "zjeżdża" śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 a tutaj niepostrzeżenie wyrosły sobie pomidory ! własne - wyhodowane w zielniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 25.06.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wow, ale pomidorki A miejsce na trawki śliczne masz ja bym od zewnętrznej strony posadziła Festuca ovina lub Carex albula, pięknie sie będą płożyć na obrzeżu.W następnym rzędzie kilka Carex muskingumensis oehme,a w na samym szczycie, w najszerszym miejscu , jedną sztukę Miscanthus sinensis Gracillimus lub Morning LIght Trzy różne trawy, o róznym pokroju i kolorze, ale pięknie się uzupełnią. [h=2][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 jutro , spokojnie poddam analizie Twoją propozycję bo nazwy nic mi nie mówią:"(ale dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 a pomidory....rosną jak wściekłe - dzisiaj musiałem na szybko szukać jakiej podpórki - porosły takie krzaczory ze hey !mają pełno kwiatów , więc i owoców będzie trochę posadziliśmy pierwszy raz , na próbę razem z trzema rodzajami papryki taki mały ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 25.06.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 myślisz ,że śnieg nie "zabije" trawek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 26.06.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 jeśli dobrze widzę, to te trawki planujesz przy samym wejściu do domu? trawki są super, ale raczej nie w takim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts