szocik 15.01.2012 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) No wiem, wiem, ze to trudno dlatego wyczyściłam troxhe ten dół Ten kwadrat granatowy to planowany kominek Jak bede miec chwile to uzupełnię pozostałe wymiary http://images35.fotosik.pl/1124/e744e90782fcee65m.jpg Edytowane 15 Stycznia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.01.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Kominka dla względów estetycznych miec nie muszę - myślałam, ze może jakies bardzoej praktyczne argumenty przyjdą Wam do głowy. Swoimi czasy mieszkałam w domu, gdzie jedynym zródłem ciepła był własnie kominek - napatrzyłąm sie wtedy na niego, ze wystarczy mi juz na całe życie, a drewna sie nanosiłam tyle ze wystarczy mi na 2 życia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.01.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Hej, Dla mnie kominek to głównie kwestia estetyki (zapach drewna + wygląd) i symbol "ciepła domowego ogniska". Fakt, że za jego pomocą przy okazji można ogrzać trochę domu to taki dodatkowy bonus. Więcej argumentów nie znam. a byłaś na wątkach o kominkach? Pewnie trzeba przebrnąć kilkadziesiąt stron, bo mięszają się tam zapewne posty techniczne i posty ideologiczne (dlaczego taki kominek albo inny) to będizesz miała pogląd. Ostatnio np. w dzienniku u myszonik była dyskusja o róznych rodzajach kominków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.01.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 No to chyba właśnie sobie odpowiedziałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 w dziale kominki lub wnętrza (nie pamiętam) jest cały wątek "Kominki - za czy przeciw"Ja zrezygnowałam z kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.01.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 w dziale kominki lub wnętrza (nie pamiętam) jest cały wątek "Kominki - za czy przeciw" Ja zrezygnowałam z kominka. No my się też raczej ku temu skłaniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Puk, puk? Co tam się u Ciebie szocik dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.01.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jakoś wene straciłam. Moj mąz ciśnie na rekuperacje, a ja nie wiem z czego mam zrezygnować, zeby tą rekuperacje zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Aż tak źle!? Rozumiem, że jak się nie ma za co to i urządzać trudno... A ty masz inne zdanie niż mąż, czy po prostu z żalem patrzysz na przesunięcie funduszy i trudno... Jak się nie chcesz rozwodzić publicznie, to daj znać na priv Może Ci się inna perspektywa przyda. No chyba ze to takie marudzenie przy zmianie pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.01.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 nie, na razie publiczne marudzenie Ja sama nie wiem co o tej rekuperacji mam myslec - niby to niegłupie może być - zreszta on sie bardziej zna na sprawach technicznych - ja bede od upiekszania domu jak juz mi go postawi Tylko mnie wkurza, ale to normalne (tak średnio raz w miesiącu ) A fundusze trzeba będzie przesunąc. Liczyłam ze od razu uda sie zrobic obie łazienki, a tak poprostu juz dzis wiem ze wieksza zostaje na później Nie chce robić wszystkiego najtańszym kosztem - wole zrobić mniej, ale tak jak mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.01.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A z pozytywnych rzeczy to w przyszłym tygodniu jak nie przymrozi to strop bedą lali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wiesz, ja myślę, że dobre rozwiązania technologiczne, to podstawa długoterminowego bezproblemowego funkcjonowania domu.... I to sobie powtarzaj patrząc na przesuwane fundusze. Co Ci po najpiękniejszej łazience, jak cały czas będziesz zajęta naprawami w domu różnymi bez szansy na spędzenie w tej łazience chwili czasu Poza tym - nie poddawaj się. Z tymi łazienkami to naprawdę możesz "wydeptać", tzn. połazić po sklepach o pooglądać, rozwiązania korzystniejsze cenowo, o których nawet na tym etapie planowania nawet nie wiesz... I to takie, które Cię zadowolą. No chyba, że już masz jakieś na tyle upatrzone rzeczy, że nie da rady inaczej... No a w ogóle to wrzuć może jakieś zdjęcia z tej Twojej budowy jak ten strop będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A co z kominkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.01.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Co do tych dwoch łazienek to chciałabym je miec od razu nawet nie dla własnej wygody - bo z jedna też bez problemu przezyje. Jedyne co to średnio mi sie widzi powtórka z bałaganu po kilku miesiącach, a chyba raczej uniknąc jej sie nie da. Kominka raczej robić nie bedziemy. Tak jak juz pisałam - kiedyś bardzo chciałam miec kominek, potem go miałam w nadmiarze, a w tej chwili tylko wzgledy ekonomiczne by mnie do niego przekonały. Nie sa one jednak powalające, więc sobie go darujemy. A rzeczy wypatrzonych nie mam, przynajmniej nie na tyle zeby zdania nie zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 19.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 No wiec sie nie poddawaj Może nie bedzie z budżetem tak dramatycznie. Poza tym - ze przypomne, bo pewnie sama wiesz, można na poczatku zrobic np. bez zabudowy meblowej (meble lazienkowe fajne sa drogie ze hej) w gornej lazience tez przeciez nie musiz miec od razu umywalki czy lustra czy kinkietow - trzeba podlaczenia wc i wanne to to sa roboty zwiazane z kladzeniem plytek. Ja jestem optymistka i wierze, że dasz rade i moze uda sie tej powtorki z balaganowej rozrywki uniknac. Choc faktycznie moze to kosztowac troche czasu i zaangazowania... Jakbys wpadala do Wawy to moge Ci rozrysowac szlak marketow budowlanych z Ikea na podsumowanie (Niestety ja sie urzadzalam w wersji ekonomicznej, wiec tylko takimi namiarami sluze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.01.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Magda, a u mnie jest odwrotnie - tzn. ja bardzo bym chciała rekuperator, a M. niestety nie . Przyczyna głównie ekonomiczna, po pierwsze koszty instalacji, a po drugie zasadność instalowania rekuperacji przy piecu na paliwo stałe . Gazu niestety nie mamy . Oczywiście najlepiej byłoby pompę, ale to kolejny słony wydatek, który będzie się zwracał bardzo długo. I tak to jest z rozterkami budowlanymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 (edytowane) No i decyzja zapadła - bedzie rekuperator. Mam nadzieje ze bede się z tego kiedyś cieszyc, na razie mam mieszane uczucia.Tymczasem... zmieniła mi sie łazienka na górze. Okazało się ze komin bedzie mniej wchodził w łazienkę i ta wneka gdzie miała być pralnia zrobiła sie duzo mniejsza. No i zaczełam się zastanawiać czy może pralni nie zrobić tam gdzie jest też żółty kwadrat czyli w garderobie (ale z wejsciem z łazienki), a w łazience pokominowac i sprzęty ustawić kompletnie inaczej?Macie jakieś pomysły? Ja zaraz bede robic wizualkę - wrzucę jak na cos wpadne.http://images38.fotosik.pl/1312/7c068836633fb746m.jpgMoże uda sie wstawic wtedy i wanne i prysznic... Nie mowię, ze koniecznie, ale może... Edytowane 21 Stycznia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 A dlaczego masz mieszane uczucia? Są jakieś inne powody poza ekonomicznymi? Myślę, że będziesz zadowolona . Co do łazienki, to poczekam na Twoją wizualizację, bo widząc jak sobie radzisz to sensownie rozplanujesz sprzęty. Znasz specyfikę swojego układu i własne preferencje. Te nie zawsze idą w parze z zasadami planowania . Nam będzie łatwiej odnieść się do efektów Twoich działań. A co z łazienką koleżanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Nie mogę sie do niej dodzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.01.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 No to wrzucam - ale od razu mówie, ze mi się średnio podoba - jakiś taki bałagan mi wyszedł http://images46.fotosik.pl/1280/ebe171e244cd3c2am.jpg http://images43.fotosik.pl/1323/56ed8c30619a5a0cm.jpg http://images43.fotosik.pl/1323/eb84cce0a38299aam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts