malux20 04.02.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 się wymądrzam a zobaczymy jak u mnie wyjdzie ty i tak jesteś dobrotliwy u mnie jak somsiad codziennie rozpala to mnie k ... bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 zaczyna się klasyczny off topic.. 1. mnie obraża, dałem do zrozumienia, inny próg niż reszta może2. hmm... jeśli tam była a nie zwykła zaciekłość to szacun3. pracuje ze ślązakami, nie powinienem ale jednak wyrobiłem sobie stereotyp na ich temat, budują mi ślązacy co też to potwierdza... ps. urodzenie o niczym nie świadczy, ważne są 3 pokolenia wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 off top... continue To widać żeś przesiąkł. Mnie coś obraża.. komunikuje to, ale; nie ma przepraszam... albo głupiego sorry Błąd,z ekipami, te ze śląska najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kronos85 04.02.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 KUWA czateria się zrobiła !Od tych mrozów to chyba się wszystkim pomieszało. I jak tu świeżynka ma cos wyczytać konstruktywnego w tym wątku. Gdzie jest Moderator ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.02.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 i taka drobnostka jak prąd w ciągu 5-7 podrożeje o 100% zapłacisz z 1000złto i tak będziesz mial w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 KUWA czateria się zrobiła !Od tych mrozów to chyba się wszystkim pomieszało. I jak tu świeżynka ma cos wyczytać konstruktywnego w tym wątku. Gdzie jest Moderator ??? trza być czujnym... jak norka conajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 ja mam podobne charakterologicznie zwierzęta w domu i dziecko... czuje się jak mentor w tym temacie i wiem co mówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 no, Arturo ma racje licz ... o co byś nie chciał zapytać, jak wygląda pompa, jak hałasuje, ja nią sterować, nieważne ...LICZ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Arturo, nie edytuj postów... nie fair ps. znaczy edytuj ile chcesz, ale po zmianie w twoim poście przy tym... nazwijmy to delikatnym spięciu mój jest płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.02.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 nie mogę oglądać gali boksu z niemiec non stop slyszę hande ho ale śmieciarz ze mnie pompa to dobra sprawa przelicz to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina i Grzegorz 04.02.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Jak prad skoczy to inne media podrozeja dlatego to niema znaczenia .Wazne ze czesc energi mamy ze free !!Na tym koncze bo zostane liderem wpisow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 04.02.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Arturo... napisz im, że pompowe ciemniaki i nie widzą o co chodzi... i że ty będziesz ogrzewał za 500zł... po co innych nawracać.. gupki tylko 15 cm styro, tylko 25 na sufit io pewnie (a to jest najgorsze) zwykły fundament... Sabina Grzesiek, wracać do szkoły i dopiero budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.02.2012 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Arturo 72 to ze jestes LIDER FORUM nie upowaznia Cie do kwestionowania posiadania przez kogokolwiek PC ty moze masz cwu i co z gejzera podziemnego we wlasnym podworku Przeciez Arturo dopiero jest na "stan zero" - ledwo plyte skonczyl przed nadejsciem zimy. Zero praktyki, czysta teoria. Za dwa lata bedzie inaczej piszczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.02.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 mnie by k wzieła jakbym przy domu 130m2 płacił 2000 zł za dzialanie gruntówki. w obecnym domu 115m2 piętrówka 40 letnia styro 6cm niektóre okna o,6 4tony ekogroszku nie jestem w stanie wypalić przy temp 22 stop . przez 12miesięcy ach ta moja złośliwość -grunt żeby każdy z nas był zadowolony z decyzji przy budowie 4 tony ekogroszku po slaskich cenach = 3000 pln. I Ty wolisz to, niz 2 tys pln za kompletne nieruszanie palcem (w wiekszym domu) ? Dziwne masz podejscie do zycia Ja bym zaplacil nawet 2 x tyle zeby nie siedziec w syfie jakim jest wegiel i niedogodnosci z nim zwiazane, a tu chlop placil 30% mniej a Ty dalej uwazasz ze sie nie oplaca - szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.02.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 To znaczy jak ??? Wyliczone zapotrzebowanie ok.30kWh/m2/rok*118m2 to przy COP1 daje ?? O tym pogrubionym pisze Jak bedzie w rzeczywistosci to sie dopiero okaze. Poki co rzucasz sie jak wsza, a doswiadczenie praktyczne masz ZEROWE Jak Ci przyjdzie pierwszy prognozowany rachunek z odczytu licznika to sie mozesz niezle zdziwic. Ten kto wyliczyl te blizej 90kWh/m2 nie byl przynajmniej marzycielem Niech wyjdzie realnie 40kWh/m2/rok to jest 4720 kWh plus CWU 4 tys kWh. Grzac to wszystko pradem po OBECNYCH cenach 0,33 pln w II taryfie to 2877 pln. I gdzie Ty skaczesz do mojej chaty 300m2 ogrzewanej pompa ciepla ktora mnie wyjdzie za rok maksymalnie 2200 pln ?? Kto bedzie mial za trzy lata lepiej - ja czy Ty ? Jak 1kWh bedzie kosztowal 1 pln to ja bede placil 6600pln, a Ty 8600 pln - za trzy razy mniejsza chate. Idz sie chopie leczyc z tymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.02.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) :)tak to internet wypacza ja to napisalem w odpowiedzi na jego zdanie opisujące z jaką satysfakcją ogląda sąsiadów którzy palą węglema on nie musichciałem zwrócić uwagę że ten dom jest najzwyczajniej do d... skoro to kosztuje tyle nabijanie się z innych kiedy pompa zużywa 2000zł na ogrzanie takego małego domu jest średnietrzebaby usiąść i pomyśleć co jest nie tak z domu który pali jak smok wawelski Edytowane 5 Lutego 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.02.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 wiesz może arturowi chodzi o to że on inwestując max 15 tyś w jakąś pompkę schodzi z luzem według ciebie wtedy do 3 tyś a według niego do 2 tyś[chodzi o zapotrzebowanie] a ty pole manewru będziesz miał malutkie widzicie jak to na swiecie jest jeden się cieszy że grzeje 130 m i placi 2000 a ktos inny 300m i płaci 2200grunt żeby każdy się cieszył z tego co ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 05.02.2012 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Hej, temat tego wątku to: "Kto żałuje że ma PC i dlaczego". To naprawdę nie oznacza "Wpisz się jeżeli uważasz, że posiadacze PC będą żałować...". Ja rozumiem Arturo, że jesteś nabuzowany świeżą wiedzą i chciałbyś poinformować wszystkich o swojej ekscytacji [...] ale kolejna dyskusja prąd-PC jest naprawdę nużąca. Można ją przeczytać w różnych konfiguracjach już chyba na wszystkich wątkach o PC. Litości! A pompę i tak kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.02.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Arturo stara się uzmysłowić użytkownikom PC żeby również przyłożyli się do izolacji domu. Wielu z nich (na szczęście nie wszyscy) uważa że inwestycja w PC zwalnia ich z myślenia o zapotrzebowaniu na ciepło. Myślenie pt. " nie po to zapłaciłem 40 tys za ogrzewanie żeby jeszcze przejmować się grubością styropianu" bardzo szybko się zemści przy cenach 1 zł/kwh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts