Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tatridung - pomoc w urządzeniu wnętrz

tatridung

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kuchnie wrzucałam już ale tu też wrzucę. Kuchnie wybrałam nowoczesną, ale za wszelka cenę będę musiała ją ocieplić. Mam nadzieję, że jak pojawią się tam moje zioła w donicach i nalewki to już będzie trochę lepiej :)

http://images38.fotosik.pl/1274/b2a650c5c06b3608med.jpg

http://images45.fotosik.pl/1287/5a25a1d375a26e0fmed.jpg

Generalnie podobają mi się wnętrza lekko stylizowane, nawet nie wiem jak je można nazwać. Nie chę mieć tylko mebli stylizowanych ale .... chyba sama nie wiem czego chce. W głowie to wszystko mam i mi pasuje ale ciężko mi znaleźć to co mam w głowie :)

oj oj sporo dylematow :)

no właśnie - zawsze musi być kompromis, między naszym wyobrażeniem, kosztami, a innymi realiami.

My możemy tylko podrzucać propozycje i nasze wizje a i tak Tatridung musi sama wybrać.

Lubie mój dom, ale wiem ,że ma pewne... jakby tu rzec delikatnie - zachwiania stylistyczne ;)

Ale też i na tym polega indywidualizm

w każdym razie: ja optuje za krzesłami, które pokazałam Tatridung - bo je lubię, nie dawałabym jednak tego stołu, który chce - coś bez giętych nóżek...

wy sobie debatujcie o krzeslach - ja najlepiej to lubie taborety :) po prostu zadne krzesla mi sie nei podobaja /czego najlepszym przykladem jest brak krzesel w mojej kuchni i stare debowe w jadalni /musza jeszcze chwile wytrwac a jak tylko je zdezeluje to pojda out!!/

ja tym czasem pomysle nad oswietleniem ... w salonie luzik - 3 punkty w suficie i dwa kinkiety ... ale w kuchni ?? jeden punkt i brak oswietlenia blatu przy oknie ... mysl mea mysl !!!

eh moje kochane, kolejna noc nie przespana mam już taki pierdzielnik w głowie że mi włosy wypadają :). Tak myślę że jak te meble wstawie to powoli samo zacznie do mnie dochodzić co gdzie powinno stać tak mi się zdaje.

ave! stół juz kupiłam :( i :) bo to miłość od pierwszego wejrzenia :)

mea ja nie wiem co mi się popier.... w tej głowie że jest tylko jeden punkt słowo daje !! Chyba planowałam sufit podiweszany coś mi się tak zdaje ale teraz go nie chce buuuuuuuuuuuuuu a może coś na tych stalowych linkach?? tam jest sporo punktów - tylko to zasilane jest z jednego kabla??

Venus_m tak jak pisałam stój już jest tylko nie przywieziony ale może w takim razie zrobię krzesła w kolorze okien hmmmm?? a obicie szare??

Kanapa jedna kupiona raczej klasyczna, fotel nowoczesny ( ehhh wstyd mi już za moją niekonsekwencję, ale jak to wstawię to zrobię zdjęcia i może to nie będzie tak waliło po oczach). Kanapa jak juz pisałam jest lekko wygięta ale materiał to filc, więc może to trochę ją odmieni. Zresztą poczekam aż mi wjadą meble do salonu :)

I jeszcze mam pytanie:

CZY WIDZIAŁYŚCIE GDZIEŚ BIAŁĄ POŚCIEL??? za normalne pieniądze a nie 700 zł ?? Szukam już tydzień i nic, albo śliskie z satyny blee ( jak dla mnie bo mi wiecznie zimno pod nimi) albo za 700 zł ale śliczne za to :)

A gdzie w Wawie jest to tam się przejadę do rodziców często wpadam więc zachaczę. A ja mam pościel 200x220 i poduch 70x80 i nikt już chyba takich nie szyje buuuu

ok to salon chwilowo zawieszamy, ale pozostaje mi jeszcze oświetlenie kuchni. Mea jak Ci idzie?? Macie jakiś pomysł dziewczynki czy muszę kuć i przerabiać ( nie daj Boże, bo już chce się tam wprowadzić ).

A może taka pościel?

Biała i dokładnie Twoje rozmiary :).

Cena chyba do przyjęcia?

Tu z tej samej pracowni nieco inna.

Ta jest żakardowa i niestety droższa.

Za to ta tańsza, ale satynowa ;)

A ta tkana w białe pasy, bawełniana i jeszcze tańsza :)

Coś się spodobało?

A gdzie w Wawie jest to tam się przejadę do rodziców często wpadam więc zachaczę. A ja mam pościel 200x220 i poduch 70x80 i nikt już chyba takich nie szyje buuuu

ok to salon chwilowo zawieszamy, ale pozostaje mi jeszcze oświetlenie kuchni. Mea jak Ci idzie?? Macie jakiś pomysł dziewczynki czy muszę kuć i przerabiać ( nie daj Boże, bo już chce się tam wprowadzić ).

ciagle sie zastanawiam !! problem jest w tym ze dajac na suficie lampe zo zawsze bedziesz sobie robic cien jak bedziesz przy blacie pracowac ... tam sie prosi oswietlenie nad tym blatem ... te halogeny na zylkach mi jakos tam nie pasuja ... juz bym predzej sufitem kombinowala choc to tez mi si enie podoba /ogolnie halogeny w suficie sa passe ... u mnie przeszly tylko na poddaszu z koniecznosci :D/ musze jeszcze raz popatrzyc gdzie masz gniazdka i co sie tam da wyczarowac !!

Radykalne pomysly ... z tego co pamietam masz miec w oknie rolete drewniana ... mozesz dac dwa kinkiety po naroznikach okna ... albo jeden na scianie po lewej stronie /i tam dorobic wylacznik bo jest skad wziac prad/ a drugi po prawej i albo pociagnac kabel pod blatem zeby nie kuc za wiele albo puscic drugi niezalezny kinkiet i wylacznik o gniazdek na scianie po prawej ... tak czy siak trzeba by cos kuc ...

... juz bym predzej sufitem kombinowala choc to tez mi si enie podoba /ogolnie halogeny w suficie sa passe ...

a tam passe czy modne, ważne żeby spełniały swoją rolę i nie szpeciły ;)

Tatridung a ściana tv (jeżeli taka będzie ) w salonie, może by ją ofornirować tym orzechem kuchennym? :D

Edytowane przez Venus_m

Dziewczyny jestem !! Przepraszam, ale chora jestem gile do pasa płuca mnie palą i okna musze myć i sprzątać chałupę bo w czwartek przeprowadzka :(.

mea narazie nie będę nic kuła ale może w lato jak dzieciaki pojadą w siną dal to coś pozmieniam i właśnie dwa punkty nad tym blatem zainstaluje a narazie ŚWIECE :)

Venus_m właśnie o tym rozmyślam i chyba masz rację że to będzie najlepiej wyglądało. Muszę porposić tego Pana aby mi taki projekt zrobił. Ciekawe ile sobie policzy. :)