Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja bardzo lubię chodzić,(tylko w gimnazjum nie chodziłam) ale dzisiaj jest jakies spotkanie z dyrekcją, ciekawe co powiedzą :)

Pierwsza wywiadówka w liceum przebiegła bardzo sprawnie i szybko mimo wielu spraw do zalatwienia, ale widzę, że pani jest zorganizowana, a to lubię :)

Widlak mógł byc bo oni tam jakieś prace remontowe prowadzili, ja też pamiętam, że przez jakiś czas tam widlak stał.:yes: Swego czasu ja tam często bywałam :) Z młodym na rowerze jeździłam z Gdyni do Gdańska :)

A replike Białego Dworu postawili jakieś 3-4 lata temu :) Chyba 2003 to tam były ruiny starego przedwojennego ale to było zarośniete trawą z rozwalającym się płotem :) A co ciekawe za nim stoi nowoczesna jego wersja :)

[img]http://imageshack.us/a/img10/2872/dscn0404a.jpg [/img]

ale naklepałyście Gdynianki;) ledwo doczytalam

ale ta replika Nowoczesna Bialego Domu super. bardzo mi sie podoba. co to jest??? dom prywatny?????

Tak tam mieszka dwóch braci, którzy kupili ten wielki plac i dostali zezwolenie na budowę tego nowoczesnego budynku pod warunkiem restauracji tego starego, ale ponieważ stary był totalną ruiną, więc został zburzony i postawiono wierną replikę :)

Jak w tym roku byliśmy na wakacjach to na chwilę podjechaliśmy do Łeby. Tam idąc do morza po prawej stronie prawie na plaży stoi willa (chyba za dużo powiedziane) "odrestaurowana" i dobudowana. Tragedia. Jak z jednej strony okna są wygięte u góry w łuk, tak z drugiej kwadratowe. Dobudowali też wiezyczkę, takę inną niż z drugiej strony. Masakra jakaś. Kojarzycie go ?

Kojarzę tą willę sprzed chyba 30 lat... albo i więcej... jest prawie nad samiutkim morzem...

Teraz jej nie widziałam...

A przejeżdżam raz w roku caluteńkie wybrzeże... dla mnie Łeba to porażka.. duża, tłum, czułabym się w niej jak w Las Vegas...

Ja muszę do mniejszych miejscowości na wakacje się wybierać...

Arnika - ja w takiej właśnie byłam :) Zobacz jaką mieliśmy plażę w środku sezonu :). W Łebie byliśy dosłownie 3 godziny i wyleczyłam się z wszelakich wycieczek. Uwielbiam miejscowości nad naszym morzem z kilkunastoma domami góra.

http://images47.fotosik.pl/1606/a71f1b9146a187fcmed.jpg

Mireleko Łeba to dramat, ale idąc plażą 500 m w kierunku latarni Stilo tez mozna natrafić na pusta plażę , tyle, że tam jest wąska:))

ale wiem, plaza miedzy Dębkami a Łębą jest szeroka piękną i czesto pusta, ale tam jest problem dojazdu samochodem pod samą plażę ???? A ja na plaże dźwigam zawsze parawany parasole lodówki itd, wiec nie mogę jechac tam rowerem :( Jak juz jedziemy na plaże to na cały dzień :)

EDIT Bylismy kiedys na plazy w Lubiatowie, tam tez pełno ludzi, najlepiej jest na pólnoc od Sasina, tylko jak pisałam jest dalekie dojście:)

Edytowane przez emiranda

Gdzie ta plaża Mirelka?

Mnie się podoba a Poddąbiu... Jedna ulica las piękny bukowy do spacerowania... plaża szeroka, nawet jak jest sporo ludzi to w pierwszej linii można się rozłożyć i nie ma problemu...

Jak ja kocham nasze piękne plaże i oby były puste... Jak ja kocham nasze wybrzeże...

EMI -to plaża między Lubiatowem a Sasinem właśnie

Najszersza jaką widziałam i piękne dzikie wydmy.

Arnika - to plaża w Słajszewie. Dlatego pusta, że jak emi pisze nie ma bezpośrednio dojazdu samochodem. Trzeba iść około 1,5 km lasem. Albo jest dowóz bryczkami z naszego gospodarstwa agroturystycznego. Ale my z powodu przekonań tylko piszką idziemy :).

To gdzies w okolicach latarnie Stilo na północ od Sasina :) Tam w kazdym razie była Mirelka :)

A powiedz w Poddąbiu plaża szeroka jest??? A piasek biały piszczący czy też kamyczkowaty szarawy?????

EDIT Pisałysmy razem, wiem wiem byłam tam dwa razy, ale przy troche brzydzszej pogodzie, bo ja bez parasola na plazy byc nie mogę, a nieść go 1.5 km to troche daleko :(

Dla nas z Gdyni to za daleko dlatego preferuje Karwienskie Błota bo to najbliższa od Gdyni piękna plaża w miare pusta przynajmniej ta blizej Dębek :) I zreszta w Debkach jak pojdziesz jakies 1km na wschód też ludzi nie ma, bo komu sie chce chodzić :)

jak sie jedzie z południa na kilkanaście dni to Słajszewo to raj :)

Edytowane przez emiranda

W Poddąbiu ładna szeroka plaża z piaseczkiem a nie kamykami.

Zejście z klifu do morza przez ładny lasek z 300-400m może nawet i nie...

polecam.... Ale na dłuższą metę ja się chciałam tam urwać... sklepy do 22.00 knajpki zamknięte też od 22.00 wyjść na piwo czy drinka nie było gdzie.

Bardzo dobre miejsce na wypoczynek z dala właśnie od hałasu, zgiełku, namiotów z cudami i pierdół na każdym wolnym placyku...

Moze dlatego chciałam się tam urwać, bo Emil dawał mi wówczas tak w kość, że masakra.. Byłam tam 3 tygodnie...

Brakowało mu zajęć.. brakowało mu roweru na wyłączność, i brakowało mu wędek oraz bardzo ważne basenu.

Teraz jak wybierałam miejsce na wyjazd to właśnie szukałam szwedzki bufet, bo ja nie mam pojęcia co Emil zje i co właśnie dziś lubi... może być srylion potraw a on i tak powie, że nie ma co jeść i np zje parówkę, albo chleb z dżemem... musiał być basen.

Na plaży byłam 3 razy po 15 minut.. on więcej mi nie dał... a ja myślałam, ze mnie potarga..

Emi.. a może skoro tak targasz na plażę tyle bambetli to zakup taki wuzeczek jak na walizki.. taki bagażowy.. na niego lodówka, leżaki, parasol i parawan i nie niesiesz jak wół jutrzny tylko wieziesz...