Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi, czy Twój mąż nie ma wyrzutów sumienia, ze tak wyrwał Cię z tej Gdyni i unieszczęśliwił aż do emerytury? ;)

Chyba nie, on uważa, ze dom jest tam gdzie rodzina, jemu łatwiej bo on pochodzi z Lublina i do Gdyni trafił dopiero jak zaczął studiowac na politechnice. Niestety nie jesteśmy w stanie zrozumiec drugiej osoby, jeżeli myślimy inaczej :(

Cześć Pasia,

Emi, kurcze, nie wiem czy to chodzi o dom jako dom , czy o taką "miłość od pierwszego spojrzenia" do miejsca. Bo ja mam to drugie ;)

Wiolu jak ja zobaczyłam tę naszą działkę pierwszy raz to od razu powiedziałam, ze to ta, mąz przyjechał i tez sie zakochał od pierwszego wejrzenia. MOże to była podświadoma chęc zrobienia mężowi przyjemnosci, bo on chciał koniecznie drzewa na działce, tak bylo u niego w Lublinie a nasza dzialka to był po prostu lasek do dzisiaj palimy tym drewnem :)

Okazuje się jednak, ze ja potrzebuję przestrzeni, widoku, przynajmniej z jednej strony, choćby widoku na morze, czy na jezioro, czy na łąkę, a tu naokoło drzewa i tylko domy sie nowe budują na sąsiednich działkach i zaczynają zasłaniac nam jakikolwiek widok, no cóż dzialka nie za duża jest .

Własnie wczoraj znalazłam taka działke w Gdyni z widokiem na morze, ale nie w Ołowie tylko mniej atrakcyjnej dzielnicy Gdyni zwanej Oksywiem skąd pochodza moi rodzice, tam spędzili swoje dzieciństwo, no ale trudno kupowac działkę na odległość. Może za kilka lat moglibysmy sie tam zacząc budować ????? Myśle o jakims własnym interesie, gdyby wypalił to może mąż mógłby sobie znależć w Trójmieście jakąś gorzej płatna prace :)

Wszystko to bardzo skomplikowane, bo MIchal juz sie tu przyzwyczaił, no i nastudia pewno tez wolałby iśc do Warszawy. Więc myślę, ze najbliższe 8 lat mamy tu zpewnione, a później kto wie????????

Własnie otworzyli nowy odcinek autostrady A1 , zostało tylko 60 km dawnej jedynki wiec Gdynia staje się jakby bliższa. Bardzo się z tego cieszę :)

Emi ja Cię trochę rozumiem - jak Starszak był mały to też mieszkaliśmy jakiś czas nad morzem - gdyby nie małża praca to też bym tam chętnie została - to mówi rodowita Warszawianka;)

Tam jest inny klimat i nie chodzi mi bynajmniej o pogode :) I ja uwielbiam te nasze bałtyckie plaze, to pieknie szumiące morze. Jak wrociłam w tym roku z Krety do Karwieńskich Błot to powiedziałam do męża : żadna kretenska plaża nie jest tak piękna jak ta :)

Ozdoby wszystkie a Almi :)

I ja uwielbiam te nasze bałtyckie plaze, to pieknie szumiące morze. Jak wrociłam w tym roku z Krety do Karwieńskich Błot to powiedziałam do męża : żadna kretenska plaża nie jest tak piękna jak ta :)

Oj Alu, jak mozesz to kup ta dzialke na Oksywiu, mam wrazenie ze wczesniej czy pozniej do Gdyni wrocisz, a taka dzialka (z widokiem) to okazja chyba ;)