Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

Witaj,

Jestem u Ciebie chyba pierwszy raz.

Ponieważ stałe bywalczynie nie zabierają głosu , to ja wyjdę przed szereg :rolleyes:

Ja mam tylko domowe suszarki, o takie:

[ATTACH=CONFIG]162107[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]162108[/ATTACH]

Koleżanka ostatnio kupiła sobie taką i bardzo ją chwali:

[ATTACH=CONFIG]162109[/ATTACH]

Ilu ale ja skorzystam :) :hug:

Miałam dzisiaj szukać na all

Bo musze sobie drugą dokupić, bo nie wyrabiam z ubraniami chłopaków, u mnie teraz wszystko dłużej schnie :sick:

A na suszarkę elektryczną tez kiedyś przyjdzie pora...............jak skończę latać po allegro za starociami :lol2:

-------------------------

Alu pozdrowionka zostawiam i milego poranka życzę :hug:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu, ja tego siemensa kupilam bo chcialam miec program parowy (a korzystalam chyba raptem ze 2 razy - odswiezalam zakiety). Pamietam ze byly tansze modele bez tego programu. Poza tym potrzebowalam suszarke boscha lub siemensa zeby postawic na pralce ktora juz mialam. Jak ja wybieralam model suszarki to polecano (tez na forum) 2 marki: bosch/siemens i Electrolux. O Miele nie wspominam bo to juz inna bajka cenowa ;)

Ja w swojej suszarce susze tez koldry i poduszki (oczywiscie wczesniej wyprane), ostatnio pozytywnie przeszla test kurtka puchowa choc suszyla sie naprawde dlugo. U mnie ubrania wychodza po suszeniu raczej nie pogiete, no chyba ze maz nastawia suszarke :no:

Pozdrawiam i zapraszam

ania

Alu, ja tego siemensa kupilam bo chcialam miec program parowy (a korzystalam chyba raptem ze 2 razy - odswiezalam zakiety). Pamietam ze byly tansze modele bez tego programu. Poza tym potrzebowalam suszarke boscha lub siemensa zeby postawic na pralce ktora juz mialam. Jak ja wybieralam model suszarki to polecano (tez na forum) 2 marki: bosch/siemens i Electrolux. O Miele nie wspominam bo to juz inna bajka cenowa ;)

Ja w swojej suszarce susze tez koldry i poduszki (oczywiscie wczesniej wyprane), ostatnio pozytywnie przeszla test kurtka puchowa choc suszyla sie naprawde dlugo. U mnie ubrania wychodza po suszeniu raczej nie pogiete, no chyba ze maz nastawia suszarke :no:

Pozdrawiam i zapraszam

ania

No własnie ja słyszałam, że ten program parowy nie pozwala gnieść sie bieliźnie, ale słyszę co innego. Kurtka puchowa suszy sie dość długo i najlepiej do niej dodać podczas suszenia piłki tenisowe :), one rozbijają puch :)

Siedzę w domu, Młody pojechał na narty "Stary" poleciał do Pragi, oddaję się lekturze ;)

Po ostatniej lekturze zastanawiam sie nad swoim zyciem i nad tym czy jestem z niego w pełni zadowolona, czy tez nie. W kazdym razie zmienił sie mój stosunek do męża :)

Myślałam, ze pojedziemy do Gdyni, ale po pierwsze Młody nie chce, po drugie jest tak beznadziejna pogoda, że mi się tez nie chce :( Szukam taniej oferty, aby wyjechać do ciepłych krajów :) Narty mnie nie pociągają :(

Wioluś zdjęcia niestety nie sa moje udostępniam je z portalu Gdynia, niektóre są naprawde piękne :)

Edytowane przez emiranda

Miło mi Was gościc dziewczyny, ciesze się, że o mnie nie zapomniałyście :)

Tar oczywiście , zmiana na lepsze, staram się byc bardziej wyrozumiała dla mojego męża. Bardzo ciężko ostatnio pracuje, uważam, ze powyżej swoich możliwości. Wszystko się tak nie układa jakby sobie człowiek tego życzył. Tak naprawdę to ja powinnam wykonywać jego pracę, a on ze swoim charakterem lepiej czułby się jako pracownik biblioteki :lo2: Wiesz jak spotykam swoich dawnych znajomych ze studiów to nie wierzą, ze ja siedzę w domu i zajmuję się gotowaniem, sprzataniem itd. Więc czas coś zmienić :)

O książce juz pisałam, nawet zamiesciłam z niej cytat ma chyba tylu zwolenników jak i przeciwników. I jak ktos nie lubi bajek o Kopciuszku to nie polecam. Mnie ona zmusiła do refleksji nad tym co to jest MIŁOŚĆ, wróciłam do lektury Hymnu do miłości ( który czytano na naszym ślubie) i zastanowienia się nad tym czy ja tak naprawde kocham swojego męża czy tez nie???? Czy umiem wybaczać, czy umiem wyrzec się czegoś w imie miłości ????

W książce jest dużo seksu i tak myślę, że może młodzi faceci powinni ją przeczytać, żeby dowiedzieć się jak kobietę zadowolić i uszczęśliwić :)

To wszystko skłoniło mnie również do lektury książek psychologicznych, których u nas pełno w domu :)

Lea powiem Ci, ze nie wiem czy bym bez męża wytrzymała pół roku, długo to, ale mój brat jest marynarzem i często na pół roku wypływa i jego żona jakos wytrzymuje, chociaż............. ja nie wiem czy to dobry pomysł???? Myślę, ze to w celach zarobkowych??????

Aga no ja Ci np polecam Grocholę "Houston Mamy problem" lektura łatwa i przyjemna, nie wiem co lubisz ?????

Yokasto mam nadzieję, ze u Ciebie wszystko w porządku, to juz niedługo, ciesze się razem z Tobą :) Ty juz tyle wiesz o wychowaniu dzieci (czytałam na innych wątkach i jak raz mam takie same zdanie) że nie będziesz miała problemów z maleństwem :) Grunt to dobre przygotowanie :)

Mugatko ja czytałam Greya, ale może ja inaczej czytałam tę ksiązkę niz wiele innych kobiet i mnie ona zafascynowała, ale ja czytałam ja z punktu widzenia psychologa dwojga młodych ludzi, zupelnie z innych światów, zupełnie nie przystosowanych do zycia, jego który strasznie został przez los potraktowany w młodości ( i jakie tego konsekwencje) Naturalnie jest to bajka dobrze się kończąca, ale ja nie lubię dramatów :)

No a teraz konczę czytac drugi tom po angielsku w ramach uczenia się języka (trzeci najpierw przeczytałam po angielsku) Książka jest napisana bardzo prostym językiem,niestety a przetłumaczona jeszcze gorzej :(

I tak jak Harry Potter przetłumaczony przez pana Polkowskiego był lepszy po polsku niz w oryginale to tutaj to nie ma miejsca. Myślę, ze tłumaczka zupełnie nie czuła tej książki i słabo jej to wyszło :(

Arniko, ale ja się nigdzie na południe nie wybieram, przynajmniej na południe Polski, może wiosną jak mąż będzie jechał na Śląsk, wówczas chętnie Cie odwiedzę :) Marzą mi się ciepłe kraje :)

Edytowane przez emiranda

Alu Grocholę z chęcią przeczytam :yes:, może faktycznie będzie najlepsza po tak długim "odpoczynku" od książek.

Ale ta którą teraz przeczytałaś bardzo mnie zainteresowała :rolleyes: (żeby nie było, nie tą dużą ilością seksu :lol2:) - ale Twoimi refleksjami :) - podasz mi tytuł - czy dobrze zrozumiałam że to ta książka czytana w j. angielskim i niestety źle przetłumaczona na polski :confused:

Aga to trylogia

Pięćdziesiat twarzy Greya, Ciemniejsza strona Greya, Nowe oblicze Greya, tylko uprzedzam jak nie lubisz kwiatków i serduszek i dobrych zakończen to odradzam :) Facetowi matka zmarła jak mial 4 lata, była narkomanką i został adpotowany przez wydawałoby sie super rodzinę, ale ta rodzina niestety zupelnie go nie rozumiała.( to była idealna rodzina ze wszystkimi jej konsekwencjami) Jak mial 15 lat to dobrała się do niego starsza kobieta, ktora była zwolenniczką "alternatywnego"seksu. Był z nia 6 lat. I jak to wpłynęło na jego dalsze losy????? o tym mówi książka, czasami miałam łzy w oczach. facet do konca nie wierzył, że jest wart miości, nie wierzył, że ktoś może go pokochać.

Dlatego tez czasami warto się zastanowić nad tym, czy chcemy miec idealne dzieci, a przynajmniej czy one idealnymi chca być :yes: