Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mAgnes

Recommended Posts

Sens jest kupować w dużych sklepach internetowych, a omijać małe szerokim łukiem. Jeżeli sprzęt działa przez okres 2 lat to niby w każdym sklepie mozna kupić. Ale schody zaczynają się gdy coś padnie i zechcecie skorzystać z niezgodności towaru z umową. Duże sklepy raczej spokojnie podchodzą do tego, ale mniejsze to jest to tragedia. Boksowałem się przez kilka miesięcy z firemką kurtmedia.pl. Na szczęście dość mocno zaangażował się powiatowy rzecznik konsumentów. Ale co nerwów przeszedłem to moje gorzkie doświadczenie. Teraz staram się wybierać sklepy duże lub blisko leżące. W razie czego będę mógł podjechać i .....

• Odpowiedzi 620
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W internecie sprawdzam parametry i ceny, później idę do sklepu, w którym oglądam sprzęt, który wybrałam, i w zależności od tego, gdzie jest najtaniej, tam kupuję. Nie zawsze przez internet jest najtaniej, ale zazwyczaj.

Robię dokładnie tak samo. Ostatnio w ten sposób znalazłam idealny telewizor, zrobiłam rekonesans w sklepach a w tym najtańszym okazało się, że mogę go kupić przez internet i zaoszczędzę 200 zł. Dobrze, że miałam neta w komórce. Za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze kupiłam uchwyt.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

pozniej sie nie dzis ze sprzedawca w sklepie 1 czy 2 czy 5, 10 powie Ci spierdalaj , lub niedlugo wogole nie bedziesz mial gdzie ogladac bo wieszkosc sklepow padnie !

skoro juz cos dotknoles , ogladnąles - to zapytaj sie o cene - czy sprzeda Ci go w dobrej internetowej cenie ! tak jak napisala marianna34 - to nie fair ! docen prace, koszty ktore ktos ponosi bys mogl w klimatyzowanym pomieszczeniu , w wygodnych warunkach ogladac , podotykac produkt , by ludzie w Twoim miescie mieli prace a nie tylko gdzies w "pipidowie dolnym" na 2 koncu polski , tu zyjesz tu wydawaj pieniadze , tu firmy placa podatki , a z tych podatkow gmina inwestuje w drogi, kanalizacje i inne rzeczy!!!

• 1 month później...
Jeśli jest to zakup na sprzęt pod wymiar to tak. Inaczej kupujesz w ciemno i możesz dostać coś czego nie chcesz. Po za tym papierki typu gwarancja itd. lepiej móc przeczytać przed zakupem - zwróć na to uwagę przed zakupem, nie zależnie gdzie kupujesz. Określ precyzyjnie model jaki cię interesuje wraz z funkcjonalnościami żeby sprzedawca nie wcisnął ci kitu - zwłaszcza przez neta. Dzięki temu łatwiej znajdziesz zamiennik, a do tego wybierzesz to co ci jest potrzebne.

• 8 years później...