piu 06.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pąki na krzewach, stokrotki na trawniku, kotek gubi sierść jak na wiosnę, śniegu jeszcze nie widziałam... Niby fajnie, bo nie trzeba odśnieżać, bo roślin jeszcze nie okrywałam, bo sople nie zwisają z rynien i na pewno żaden nie spadnie na głowę Ale z drugiej strony, oj będzie latem robactwa! Moje ekologiczne metody przegrają pewno z chemią tym razem (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 06.01.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Wymrozi jeszcze, nie panikuj:) Nie pamiętam zimy, żeby nie skuło ziemi na fest. Przed nami jeszcze II połowa stycznia i cały luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Paradoksalnie normalna zima jest mniej szkodliwa dla robali.Taka bardziej je wyniszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 06.01.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ostatnio na discowery mówili że b. ostre zimy przyczyniają się do wymarzania słabszych gatunków i przetrwania silniejszych - " mutantów' , który latem silnie się rozmnażają- czy coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 07.01.2012 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 czyli same korzyści Tak naprawdę żartowałam, kto by tam myślał o robalach Ale za prawdziwą zimą tęsknie, żeby tak chociaż na tydzień, dwa śnieg skrzypiał pod butami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2012 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 A z drugiej strony - rachunki za ogrzewani jakie przyjemne Chcę ŚNIEGU !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.01.2012 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Nie zauważyłam nigdy zależności pomiędzy srogością zimy, a ilością robali w lecie. Mam wrażenie, że zawsze jest tak samo. Są jakieś badania, czy to takie pierniczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2012 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 ostatnio na discowery mówili że b. ostre zimy przyczyniają się do wymarzania słabszych gatunków i przetrwania silniejszych - " mutantów' , który latem silnie się rozmnażają- czy coś w tym stylu A tak - przetrwają i mutanty i normalne i pierdoły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.01.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 A tak - przetrwają i mutanty i normalne i pierdoły ... o żeszsz Nefer! trafione w sedno! XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 jak ściśnie bez śniegu to robale trochę dostaną w dupsko, tylko rośliny bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 jest ciepło, owady się budzą, ale nie mają pożywienia - dlatego sporo z nich wymiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Ja wierzę,że jeszcze zatęsknimy za wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 08.01.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No właśnie, tak źle i tak niedobrze. Roślinki naprawdę powyrastały, szafirki, krokusy, pąki na krzewach.... Krzaczory pookrywam, reszta padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 08.01.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jak zimy dalej nie będzie to ja padnę Reszta roślin przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 08.01.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 A ja nie pośmigam na biegówkach... Też mi zima... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.01.2012 00:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Jak zimy dalej nie będzie to ja padnę Reszta roślin przeżyje trzeba będzie reanimować p..s już nie chcę mrozów, oj nie!!! Tulipany mają po 5 cm, a młode róże i hortensje ogrodowe zasadzone poprzedniej wiosny wypuściły pąki... Motyli krzew, fioletowa budleja wygląda jak w pełni wegetacji, tylko jej kwiatów brakuje. Będą mrozy, to wszystko sz.... trafi Edytowane 12 Stycznia 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.01.2012 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 To się porobiło - u mnie -2 i różyczka fairy wypuściła pączek, a na wschodzie -14. Chyba Wam nie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.01.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ja też się boję - jaskry mi już piękne listeczki powypuszczały a za tydzień -5 w nocy zapowiadają (u nas w tym roku jak do tej pory to to -2, -3), bo ję się o żarnowca bo ładnie się rozrósł, o glicynie i hortensje...ehh - lepiej żeby mrozów nie było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts