balbi 08.01.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mam pytanie ,kupiłam w remontowanej kamienicy kawalerkę .Jest to maleńkie mieszkanko ma być oddane w stanie deweloperskim .Generalnie było to jedno pomieszczenie z którego została wydzielona łazienka, reszta to aneks kuchenny . dużo prac już zostało zrobionych ,np opuszczony sufit, instalacje wodna, kanalizacyjna, elektryczna, wylewka - no ale ciągnie się to już od ponad pół roku ,więc chyba nie jest to oszałamiające tempo . Ale oglądając ostatnio mieszkanie stwierdziłam że fachowcy zapomnieli o wentylacji -kratka która już tam była w części kuchennej została w przestrzeni między sufitami .Nie ma też wentylacji w łazience ani odpływu wody pod prysznicem !!!! .Czy tak można oddać mieszkanie w stanie deweloperskim bez wywietrzników i bez odpływu ?czy jeszcze da się coś zrobić z tym ?Jutro bedę rozmawiać z wykonawcą ale bardzo proszę o wasze opinie .Planowałam wziąć tego wykonawcę do wykończenia mieszkania ale ze względu na tempo i jakość prac chyba zrezygnuję.Ogólnie to w takim stanie chciał podpisać odbiór mieszkania .A może wziąć jeszcze na tym etapie jakiegoś inspektora żeby oglądnął to mieszkanko i wytknął wszystkie błędy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Czyj był pomysł opuszczania sufitów - twój czy dewelopera? Wiesz, fachowiec ci zrobi, co sobie zażyczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balbi 18.01.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Pomysł opuszczenia sufitu był dewelopera ,ogólnie usterki zostaly poprawione ale niesmak pozostał ,bo cóż można powiedzieć o fachowcach którzy zalewają wylewką odpływ spod prysznica? ALTERNATYWY 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 to reguła w budynkach deweloperów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liszew 20.11.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Moim zdaniem tak być nie powinna. Takie mieszkanie masz po prostu oddane w stanie surowym czyli chodzi o to że trzeba je wyposażyć całe mieszkanie w gładzie, podłogi, sprzęt sanitarny, drzwi, ale odpływ wentylacja to działka dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dokładnie, nawalili pod względem bezpieczeństwa, to powinni to naprawić. U moich znajomych na koszt dewelopera montowano ponownie okna, bo wcześniej zamontowano je jak, ze można było włożyć dłoń między ramę okna a ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts