Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam !

balbi

Recommended Posts

Mam pytanie ,kupiłam w remontowanej kamienicy kawalerkę .Jest to maleńkie mieszkanko ma być oddane w stanie deweloperskim .Generalnie było to jedno pomieszczenie z którego została wydzielona łazienka, reszta to aneks kuchenny . dużo prac już zostało zrobionych ,np opuszczony sufit, instalacje wodna, kanalizacyjna, elektryczna, wylewka - no ale ciągnie się to już od ponad pół roku ,więc chyba nie jest to oszałamiające tempo . Ale oglądając ostatnio mieszkanie stwierdziłam że fachowcy zapomnieli o wentylacji -kratka która już tam była w części kuchennej została w przestrzeni między sufitami .Nie ma też wentylacji w łazience ani odpływu wody pod prysznicem !!!! .Czy tak można oddać mieszkanie w stanie deweloperskim bez wywietrzników i bez odpływu ?czy jeszcze da się coś zrobić z tym ?Jutro bedę rozmawiać z wykonawcą ale bardzo proszę o wasze opinie .Planowałam wziąć tego wykonawcę do wykończenia mieszkania ale ze względu na tempo i jakość prac chyba zrezygnuję.Ogólnie to w takim stanie chciał podpisać odbiór mieszkania .A może wziąć jeszcze na tym etapie jakiegoś inspektora żeby oglądnął to mieszkanko i wytknął wszystkie błędy ? Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 10 months później...
  • 1 month później...