Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt salonu z jadalnią. Kominek i TV- PROBLEM

gochau

Recommended Posts

Witam, od dawna przeglądam forum i bardzo dziękuję wszystkim użytkownikom za to że mogę Was czytać :)

I przyszedł na mnie czas, stan surowy otwarty juz jest, teraz projektowanie...

Otóż mam taki oto salon połączony z jadalnią pr.jpgpr1.jpg

Wejście do kuchni po stronie lewej, tam też przy oknie jest planowany duży stół z krzesłami oraz jakiś kredens na szkło...

Problem z rozmieszczeniem mebli zaczyna się w części wypoczynkowej, otóż na ścianie południowej po prawej stronie będzie kominek, prawa ściana jest wychodząca na taras poprzez duże przesuwne drzwi, także jedynym miejscem w którym mógłby znajdować się TV jest prawy górny róg salonu. Planuję postawić skośną ściankę na której zawiśnie telewizor. Czy Waszym zdaniem taki rozkład mebli w salonie będzie korzystny? Może macie jakieś inne inspiracje, za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczna :) Aaa i na środku salonu planuję narożnikową sofę z niskim stolikiem.

Pozdrawiam gochau!

pr2.jpg

Rzeczywiście dużo przestrzeni się marnuje, chociaż w rzeczywistości sofa byłaby ustawiona mniej więcej na środku salonu..

Wyjście na taras jest z prawej strony, natomiast na górze są to 3 okna.

Chciałabym żeby można było jakoś ustawić sofę przy tych oknach ale nijak się to ma do kominka i nieszczęsnego telewizora na który nie mogę znaleźć miejsca.

Proszę o wszystkie rady :) Pozdrawiam gochau