bitter 30.09.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Stolarze montując kuchnie znaleźli kawałek elementu od okna, coby się nie zgubił przykleili go na folię osłaniającą okno w wykuszu. Zauważyłem to dopiero wieczorem kiedy siedziałem zmęczony po pracy, napaliłem w kominku otworzyłem drugie piwo i ... już chciałem dzwonić po księdza!!!! http://imageshack.us/a/img11/4800/324qg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.09.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Stolarze montując kuchnie znaleźli kawałek elementu od okna, coby się nie zgubił przykleili go na folię osłaniającą okno w wykuszu. Zauważyłem to dopiero wieczorem kiedy siedziałem zmęczony po pracy, napaliłem w kominku otworzyłem drugie piwo i ... już chciałem dzwonić po księdza!!!! http://imageshack.us/a/img11/4800/324qg.jpg Bitter jak możesz zalałbym sobie kompa piwem przez ciebie a najgorszym przypadku nim się udławił. Co do układania wełny to wiem że nie będzie łatwo. Od początku nastawiłem się że trzeba będzie dawać w kawałkach. U mnie na 2/3 stropu będę dawał od góry jedynie tam gdzie przez środek poddasza dałem płyty MFP (coby nie skakac jak małpa) trzeba od dołu. Ale tu tez mam w razie czego wyjście. Moge odkręcic płytę położyć wełnę i przykręcić płytę ponownie. Wiem upierdliwe. Ale może być łatwiejsze niż od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 30.09.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Przy laptopie się nie spożywa A co do wełny - uwierz mi po 15 minutach wkładania od dołu będziesz gotów odkręcać tę płytę nawet zębami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 30.09.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Właśnie zastanawiamy się czy wybrać dachówkę czy blachodachówkę z Rukki , w kawałkach Finnera . U mnie wyszło że Finnera kosztowałaby drożej niż ceramiczna marsylka z Tondachu. W tej sytuacji biorę dachówkę. do wyceny weź też pod uwagę, że potrzeba mniej drewna na więźbę bo do blachodachówki są cieńsze belki Na całym dachu (wiązary) wyliczyli mi raptem 500 zł różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.09.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Przy laptopie się nie spożywa A co do wełny - uwierz mi po 15 minutach wkładania od dołu będziesz gotów odkręcać tę płytę nawet zębami Wierzę ci Przy laptopie się nie spożywa w pracy a w domu wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 01.10.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Przyznam szczerze, że wybraliście najlepszy projekt na świecie i widzę, że na razie za bardzo zmian nie ma. Serdeczna prośba - zmień dziennik budowy na normalny taki jak ja a nie w formie bloga, jeżeli chcesz żeby ktoś czytał. Formę bloga jaką zastosowałaś i jaką wprowadził murator czyta się koszmarnie. Wiele osób po napisaniu nawet kilkudziesięciu postów przenosi dziennik na starą formę. hehe Dzięki :)mamy świetny gust Przyznam , że wolałabym też zmienić swój dziennik na taki jak ty masz ,a le muszę poczytać i poświęcić trochę czasu na to , a mam go zazwyczaj późnym wieczorem. Blachodachówka czy dachówka to ciężki wybór, chociażoczywiście wolałabym dachówkę... W dużej mierze chodzi też o finanse, ponieważ na razie mamy swoje fundusze i na dachu pewnie się skończą, a też nie chcemy oszczedzać na tym na czym się nie powinno ;)Ktoś jeszcze u Ciebie podpowiedział o dachówce Tondachu- marsylce . Opinie takie sobie. Sama nie wiem...Damy jeszcze do wyceny do nich. Zobaczymy. Więźbę mamy już gotową , wyciętą a za 10 dni przychodzi ekipa od dachu. Więc czasu nie mamy za dużo. W tej chwili np. na Finnerę czarną trzeba czekać ok 3 tyg, bo brakuje na składach !!Inne kolory do 7 dni. Tak więc mamy o czym mysleć. A ,że tak zapytam , masz jakieś zdjęcia wnętrz ? tzn chodzi mi o kafelki Edytowane 7 Października 2012 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.10.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Aniqa daj sobie jeszcze do wyceny dachówki Nelskampa np. Nibra F7 - u mnie glazurowana wyszła w cenie dobrej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 02.10.2012 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A ,że tak zapytam , masz jakieś zdjęcia wnętrz ? tzn chodzi mi o kafelki Muszę przytargać na budowę dobry aparat to pokażę wnętrza. Łazienki wyszły dokładnie jak na projektach, które możesz zobaczyć na początkowych stronach dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 03.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 świetnie sie to czyta przeczytałem od deski do deski . wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.10.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Przynajmniej wiem dlaczego nie było wentylacji w pokoju ... tylko jak to się stało? Kanał łączony złączką metalową, klejony taśmą zbrojoną. Łączenie skręcone dwoma opaskami i całość zaciągnięta folią strech!!! http://imageshack.us/a/img856/5334/325ao.jpg na całe szczęście w domu bez stropu można zdziałać cuda z instalacjami cóż tam za siły musiały panować , a jaki pęd powietrza może dlatego Ci wentylacja szumiała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.10.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A może przy układaniu wełny to się stało? Nieważne łatwo to można naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.10.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 świetnie sie to czyta przeczytałem od deski do deski . wielkie gratulacje Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.10.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 cóż tam za siły musiały panować , a jaki pęd powietrza może dlatego Ci wentylacja szumiała ... A może przy układaniu wełny to się stało? Nieważne łatwo to można naprawić. Wełny jeszcze nie układałem, w ogóle tego nie tykałem ... nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.10.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Dziś podłączyłem ogrzewacz przepływowy 4,5kW. Dupa. Woda leci ledwo ciepła tylko jak leci ciurkiem, jak leci szybciej to jest letnia ze skierowaniem na zimna. Chyba trzeba będzie to gówno oddać i kupić mały bojler. Tylko szkoda, że mam tak mało miejsca w szafce, zmieści się ledwo 5l, nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 06.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Używam podgrzewacza 2 kW w zlewozmywaku i woda parzy. Reklamuj, prawdopodobnie uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 07.10.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Hmm a to ciekawe a puszczasz tę wodę w sporej ilości? Może za dużo oczekuję. Aby parzyła to musiała by stać ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.10.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 u mnie woda może nie parzy ale jest wyraźnie ciepła tej ogrzewacz 4,4kw. Mi tam nic więcej nie potrzeba. Strumień też nie jakiś wielki. W końcu to przecież sterujemy temeperaturę przepływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 07.10.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Ja kupiłem elektroniczny jakiś polski ale żeby woda była wyraźnie ciepła to niestety musi lecieć ciurkiem. Może też i dlatego, że dom z braku wody w wodociągu zasilam wężem ogrodowym i temperatura wody mniejsza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.10.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 sa tzw sanepidówki - tanie podgrzewacze przeplywowe do gastronomi tylko po to by spelnic przepisy a nie by grzac wode - moze cos takiego udalo Ci sie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.10.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Używam podgrzewacza 2 kW w zlewozmywaku i woda parzy. Reklamuj, prawdopodobnie uszkodzony. testowałem 3,5 kw... i wiem ile tym można nagrzać ... te twoje 2kw to chyba do jakiegoś zasobnika podpięte ... takim podgrzewaczem (2kw ) możesz podgrzać w ciągu minuty troszkę ponad 1 L wody o 25*... czyli np. z 15* sieciowej o tej porze roku do np. 40* na wylewce ... Edytowane 7 Października 2012 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts