Busters 23.09.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Więc pomagaj w tematyce, na której się znasz. Jeśli się nie znasz to zamilcz. Rozdzielnię masz w wiatrołapie. Gratuluję, duży wiatrołap musisz mieć, bo rozdzielnia i rozdzielnica to zupełnie różne urządzenia elektryczne. Te pierwsze mogą zająć kilka hektarów. Zamilczec mozesz Ty, pomagasz rownie duzo co ja i elpapiotrowski. Wiatrolap mam wielki, rozdzielnia sie miesci, rozdzielnica tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 23.09.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Wiatrolap mam wielki, rozdzielnia sie miesci, rozdzielnica tez. A miejsce lądowania śmigłowców LPR-u też masz ? I osobiście instruujesz pilotów jak mają lądować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.09.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 bo rozdzielnia i rozdzielnica to zupełnie różne urządzenia elektryczne. Tak ściśle rzecz biorąc to ani rozdzielnia ani rozdzielnica nie są urządzeniami elektrycznymi . Sorki nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 23.09.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Tak ściśle rzecz biorąc to ani rozdzielnia ani rozdzielnica nie są urządzeniami elektrycznymi . Sorki nie mogłem się powstrzymać A czym są? Placem zabaw, toj-toyem czy półeczką nad kibelkiem... ? Edytowane 23 Września 2016 przez zbich70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.09.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 To nam się merytorycznie zrobiło;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.09.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Myślę że powinieneś odwiedzić jakąś rozdzielnię to się dowiesz czym są , dowiedz się też czym jest urządzenie i napisz nam, chętnie się dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 23.09.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Myślę że powinieneś odwiedzić jakąś rozdzielnię to się dowiesz czym są , dowiedz się też czym jest urządzenie i napisz nam, chętnie się dowiemy. Tak się sklada, że odwiedzam R-400/220/110 ok 20. razy w miesiącu. Jeśli masz jakieś szczegółowe informacje, o których nie wiem - podziel się nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 23.09.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 A miejsce lądowania śmigłowców LPR-u też masz ? I osobiście instruujesz pilotów jak mają lądować... Niestety ja nie, ale slyszalem, ze przy sobieskiego 25 jest, instruktor tez blisko mieszka Tak się sklada, że odwiedzam R-400/220/110 ok 20. razy w miesiącu. huhu, Ty to jestes 'swiatowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 23.09.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Kemotxb moze po prostu podaj definicję "urządzenia" i sprawa będzie jasna dlaczego to właśnie Ty masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.09.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 No więc świetnie że takowe odwiedzasz, tylko nie napisałeś czym są . Z resztą zrobiliśmy OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 23.09.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 To nam się merytorycznie zrobiło;-) Jak zwykle. Jak co weekend.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 23.09.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 No więc świetnie że takowe odwiedzasz, tylko nie napisałeś czym są . Z resztą zrobiliśmy OT A co chciałbyś wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.09.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 To nie nasz temat. Skupmy się na pytaniach innych niż stacje WN i rozdzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.09.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Niestety ja nie, ale slyszalem, ze przy sobieskiego 25 jest, instruktor tez blisko mieszka Przeszukałem listę ulic. Takiej nie znalazłem w Sosnowcu. Może u lajkoników figuruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 23.09.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 garaż i wiatrołap to dobre miejsca na osprzęt elektryczny. Ja osobiście mam i tu i tam. Jeśli miałbym wybrać jedno z dwóch wybrałbym tylko garaż. internet i sat/tv mam w układzie gwiazdy ale same moduły instalowałem tylko w miejscach gdzie byłem pewien, że będą na dziś/teraz potrzebne. W kilku pomieszczeniach zamiast drogich modułów mam w ramce obok gniazd elektrycznych klipsy/zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 24.09.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Przeszukałem listę ulic. Takiej nie znalazłem w Sosnowcu. Może u lajkoników figuruje. Mowilem Ci, ze zbyt bystry nie jestes to upierasz sie i upierasz chcesz byc madrzejszy niz jestes, nawet google ma problem z pelnym nazewnictwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 25.09.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 No i co to ma do rzeczy, bystrzaku krakowski ? W gimbazie nie nauczyli, że nazwy ulic piszemy z dużej litery ? Liche szkoły macie pod Wawelem, jak widzę. PS. Za śledczego robisz, że szukasz firmy elektrycznej ? To informuję, że jej już nie ma, na dzień dzisiejszy. Swoją drogą pochwal się swoją firmą i jej osiągnięciami (a raczej porażkami :lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 26.09.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi - te w temacie - bo się narobiło! Ponieważ to będzie 60 modułów, więc zostanie garaż, natomiast mam jeszcze dod. pytanie dot. LAN i TV-Sat i DVB-T. 1. w jaki sposób rozdzielacie sygnał TV naziemnej? Jak to zrobić najprościej? 2. czy jest jakiś sposób żeby podłączyć 2 gniazda do 1 wyjścia routera? 3. znajomy zaproponował nam komputerowe rozdzielenie sygnału sat. z konwertera quad - czy na pewno takie rozdzielenie w ramach domu jest legalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 26.09.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 OK, to powtórzę te wymierne pytania: 2. gdzie montujecie rozdzielnicę, w garażu, czy w wiatrołapie? W garażu??? Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. § 183. 1. W instalacjach elektrycznych należy stosować: 1) złącza instalacji elektrycznej budynku, umożliwiające odłączenie od sieci zasilającej i usytuowane w miejscu dostępnym dla dozoru i obsługi oraz zabezpieczone przed uszkodzeniami, wpływami atmosferycznymi, a także ingerencją osób niepowołanych; 2)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 26.09.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 W garażu??? Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. § 183. 1. W instalacjach elektrycznych należy stosować: 1) złącza instalacji elektrycznej budynku, umożliwiające odłączenie od sieci zasilającej i usytuowane w miejscu dostępnym dla dozoru i obsługi oraz zabezpieczone przed uszkodzeniami, wpływami atmosferycznymi, a także ingerencją osób niepowołanych; 2)... I co w związku z tym ... zacytowałeś coś ale bez objaśnienia dla innych. Co ma dozór i obsługa złącza do rozdzielnicy ? Złącze instalacji elektrycznej to nie rozdzielnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts